Ένας οδηγός καλύτερης ζωής που μας ενθαρρύνει να απολαύσουμε τη ζωή σε βάθος, να αξιοποιήσουμε τον ελεύθερο χρόνο μας στο έπακρο, να εστιάσουμε σε ό,τι αξίζει πραγματικά και να γίνουμε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας.
Σήμερα περισσότερο από ποτέ, η αναζήτηση νοήματος και ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής αποτελεί για τους περισσότερους προτεραιότητα. Θέλουμε να καταναλώνουμε ποιοτικά προϊόντα και να ζούμε ξεχωριστές εμπειρίες, χωρίς όμως να θυσιάζουμε την ελευθερία, την υγεία ή την ευεξία μας. Θέλουμε να έχουμε τη δυνατότητα να γινόμαστε καλύτεροι μέσα από ό,τι κάνουμε και να ζούμε την κάθε μέρα με πληρότητα, χαρά και αισιοδοξία.
Ο σύγχρονος άνθρωπος επαναπροσδιορίζει τις αξίες του και εστιάζει στα συναισθήματα και τη σχέση με τον εαυτό του και τα αγαπημένα του πρόσωπα. Επιδιώκει με τις επιλογές του να βελτιώνεται εσωτερικά και εξωτερικά, να αξιοποιεί ποιοτικά τον χρόνο εκτός της εργασίας του, να δημιουργεί θετικό αντίκτυπο στον πλανήτη, να γίνεται μέρος βιώσιμων λύσεων και κάθε του επιλογή να επιφέρει μια θετική αλλαγή, αλλά και να του προσφέρει ηθική ικανοποίηση.
Η ευτυχία και η ευημερία δεν συναρτώνται πια μόνο από το εισόδημα και την επαγγελματική θέση. Καλύτερη ζωή σημαίνει ευζωία, ομορφιά και υγεία κάθε λεπτό, λιγότερη εργασία, ποιοτική διατροφή, καλός ύπνος, αντίσταση στη φθορά του χρόνου, λιγότερο άγχος, περισσότερη σιγουριά. Είναι ένα όμορφο, λειτουργικό και ασφαλές σπίτι, ένας γραφείο χώρος που μας εμπνέει και που μπορεί να βρίσκεται οπουδήποτε, το αγαπημένο μας γυμναστήριο, το χόμπι που μας ξεσηκώνει, οι τεχνολογίες που μας διευκολύνουν, το αίσθημα της ασφάλειας, η αυτοβελτίωση και η ψυχική ισορροπία.
Η (ενδεικτική) θεματολογία κινείται σε ένα ευρύ φάσμα ζητημάτων που άπτονται του τρόπου ζωής και της καθημερινότητας και γίνονται το όχημα για να σκεφτούμε και να εμπνευστούμε πώς θα κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη.
Αυτός είναι ο δείκτης ικανοποίησης που αναφέρουν οι Έλληνες από τη ζωή τους, με άριστα το 10. Αν αναλογιστούμε ότι ο μέσος όρος των χωρών του ΟΟΣΑ είναι 6,7 /, είναι ΟΚ, αν όμως το συγκρίνουμε με το 7,1 / 10 του ευρωπαϊκού μέσου όρου, έχουμε δρόμο ακόμη…
Σύμφωνα με το World Happiness Report που εκδίδουν τα Ηνωμένα Έθνη η Ελλάδα βελτίωσε τη θέση της τα τελευταία χρόνια στην παγκόσμια λίστα ευτυχίας από την 77η θέση που κατείχε το 2017 και βρέθηκε πέρυσι (2023) στην 58η θέση.
Σε 25% ανέρχεται το ποσοστό επί του εικοσιτετραώρου που θεωρείται ως η χρυσή σταθερά για τον σύγχρονο Ευρωπαίο. Αυτό μεταφράζεται σε 6 ώρες ημερησίως (τουλάχιστον), για αναψυχή, άσκηση, διάβασμα, αυτοφροντίδα.
Πάνω από 25% ήταν η αύξηση των καταναλωτικών δαπανών στην Ευρώπη για υπηρεσίες και προϊόντα ευεξίας, το 2023, τη λεγόμενη και οικονομία της ευτυχίας.