Το σπίτι μας είναι η ασφάλειά μας

Ενα απλό εγχειρίδιο για την προστασία της πιο συναισθηματικής μας επένδυσης

22 Μαρτίου 2020, η πρώτη μέρα του lockdown στη χώρα μας, μία μέρα που ήταν η αρχή για να αλλάξει τη ζωή μας για πάντα. Αντιληφθήκαμε «το σπίτι» μας διαφορετικά. Το σπίτι μας έγινε το γραφείο μας, το σχολείο των παιδιών μας, το γυμναστήριό μας, το εστιατόριο μας, το μέρος που κάνουμε τις αγορές μας.

Ο χώρος που πλέον πραγματοποιούνται τα συνέδριά μας! Οι στιγμές μέσα σε αυτό απέκτησαν άλλη αξία και δύναμη, αφού ο χρόνος που περάσαμε εκεί πολλαπλασιάστηκε. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα σήμερα το 76% των Ελλήνων να θεωρεί πλέον το σπίτι του ως προέκτασή του, ενώ πάνω από το 60% να ασχολείται πλέον για περισσότερο χρόνο στο πώς να το διαμορφώσει καλύτερα.

Οι ασφάλειες κατοικίας στην Ελλάδα

Μετά από δεκαετίες οι Ελληνες αναζητούν ασφαλιστικές λύσεις για τα σπίτια τους

Το σπίτι μας είναι η φωλιά μας, η πηγή των συναισθημάτων μας, ο χώρος όπου ζούμε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μας.

0 %

των σπιτιών στην Ελλάδα είναι ανασφάλιστα

No6

Η Ελλάδα κατέχει την 6η θέση από άποψη σεισμικότητας σε παγκόσμιο επίπεδο.

0 %

Είμαστε ιδιοκτήτες της κατοικίας μας σε ποσοστό 70% ίσως το υψηλότερο στην Ευρώπη (6,5 εκ. κατοικίες)

0

τουλάχιστον έντονα καιρικά φαινόμενα ετησίως. Σύμφωνα με τους επιστήμονες αναμένεται να αυξηθούν

Σήμερα το σπίτι προσαρμόζεται στον τρόπο ζωής μας, στις επιλογές μας, στο στυλ μας. Το σπίτι έγινε έξυπνο, αναβαθμίστηκε τεχνολογικά, μπορούμε πια να εργαζόμαστε από αυτό, να γυμναζόμαστε μέσα σε αυτό, να ψυχαγωγούμαστε. Σε μια συγκυρία που μας καλεί να επανεφεύρουμε τη ζωή μας, να δούμε την καθημερινότητά μας με άλλα μάτια, καλούμαστε να προστατεύσουμε αυτόν τον πυρήνα της ύπαρξής μας, όπου γράφουμε το πιο σημαντικό κεφάλαιο της προσωπικής μας ιστορίας.

Η πανδημία και η κλιματική αλλαγή

Η πανδημία και η κλιματική αλλαγή είναι δύο συγκυρίες που έχουν φωτίσει δύο βασικές προτεραιότητες: Από τη μία, το γεγονός ότι το σπίτι μας είναι σημαντικό να είναι ένας ευέλικτος χώρος που να κάνει τη ζωή μας άνετη και ασφαλή. Από την άλλη, τα φυσικά φαινόμενα μάς θυμίζουν πλέον την

ανάγκη να περιφρουρήσουμε την ακεραιότητα του σπιτιού, αλλά και την ποιότητα της ζωής μας και των δικών μας ανθρώπων. Το απρόοπτο συμβάν είναι ένας αντίπαλος που δεν ορίζουμε πότε θα μας χτυπήσει την πόρτα. Το απρόοπτο συμβάν είναι ένα ενδεχόμενο που οφείλουμε προληπτικά να εξαλείψουμε ή να περιορίσουμε δραστικά την επίδρασή του στη ζωή μας όταν συμβεί.

Σήμερα, ακούμε καθημερινά για ιστορίες σπιτιών που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές, ατυχήματα, κλοπές, φθορές κτλ. Οι συνέπειες που μένουν πίσω μετά από τέτοια γεγονότα σημαδεύουν για μεγάλο διάστημα εκείνους που τα βίωσαν. Παρ’όλα αυτά, υπάρχουν ασφαλείς, αποτελεσματικοί και αληθινά προσιτοί τρόποι για να αντιμετωπίσουμε κάθε τι αναπάντεχο και να διασφαλίσουμε την ηρεμία και τη γαλήνη μας.

Προστασία με Ασφάλεια Κατοικίας

Η Ασφάλεια Κατοικίας είναι μια έννοια που μπορεί ακόμα να μην έχει μπεί για τα καλά στη ζωή μας, ωστόσο αποτελεί ένα ευέλικτο πλέγμα προστασίας που μπορεί να προσαρμοστεί στα μέτρα και τις ανάγκες μας και να αποτελέσει το απόλυτο εργαλείο ενάντια στα απρόοπτα της ζωής.

Zημιές και αποζημιώσεις στην Ελλάδα

0

ζημιές δηλώθηκαν στη χώρα μας από το 1993-2016 με 286 εκ. ευρώ αποζημιώσεις

0

ζημιές δηλώθηκαν στη χώρα μας μόνο το διάστημα 2017-2021 με 224 εκ.ευρώ αποζημιώσεις

Ολη αυτή η αλλαγή έγινε το πλαίσιο πάνω στο οποίο, η Anytime, το direct brand της Interamerican, κατάφερε να χτίσει ένα πλέγμα ασφαλιστικών λύσεων που να ανταποκρίνεται σε κάθε μοντέλο κατοικίας στην εποχή μας.

Δημιουργήθηκαν λύσεις για τη διασφάλιση και προστασία του περιεχομένου του σπιτιού, μέσα από προγράμματα προσιτά σε όλους, που απευθύνονται σε όλους. Είτε νοικιάζεις το φοιτητικό σου σπίτι και θες να διασφαλίσεις τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό σου που μόλις αγόρασες με τα πρώτα σου χρήματα, είτε ήρθε η ώρα να επενδύσεις στην περιουσία σου και θες να είσαι ήσυχος συνολικά γι’ αυτό.

Kαινοτόμες λύσεις και συνεργασίες

Την εικόνα των λύσεων συμπληρώνουν οι συνεργασίες της Anytime που δημιουργούν καινοτόμες, ακόμα πιο προσωποποιημένες λύσεις. Το προϊόν στο ράφι του Κωτσόβολου που διασφαλίζει άμεσα την αγορά σας, η συνεργασία με την Prosperty που δίνει λύσεις σε ενοικιαστές και πωλητές ακινήτων, τώρα που η αγορά σε αυτόν τον τομέα διαμορφώνεται διαφορετικά.

Επίσης, οι συνεργασίες της Anytime τόσο με τον Douleutaras για εκπτώσεις ή και δωρεάν υπηρεσίες καθαρισμού, εκπτώσεις στην Atlas security για εγκατάσταση συναγερμού, αλλά και η 24ωρη γραμμή βοήθειας 1010 που επιτρέπει να ενισχύεται ακόμα περισσότερο το αίσθημα της ασφάλειας μέσα στο σπίτι.

9 στα 10 σπίτια είναι ανασφάλιστα

  • Μόνο το 15% των σπιτιών στην Ελλάδα είναι ασφαλισμένα για πυρκαγιά, κλοπή και φυσικές καταστροφές όπως σεισμό, πλημμύρα κ.λπ. δηλ. σχεδόν 9 στα 10 είναι ανασφάλιστα.
  • Από το 2012 έως και σήμερα είχαμε 27 περιστατικά που οδήγησαν σε μεγάλη έκταση ζημιών. Από αυτά, τα 14, ήταν εξαιτίας των βροχοπτώσεων με κάποια από αυτά να συνδυάζονται με ανεμοστρόβιλο. Τα τελευταία χρόνια μετράμε κατά μέσο όρο τουλάχιστον 3 έντονα φαινόμενα το χρόνο. Κατά τους επιστήμονες, αναμένεται να συνεχίσουν να αυξάνονται. Το 2021 σημειώθηκαν 6 περιστατικά, σχεδόν τα διπλά από την προηγούμενη χρονιά.

Ασφαλιστικές λύσεις απλά και οικονομικά

0

περιστατικά φυσικών καταστροφών σημειώθηκαν μόνο το 2021

96 %

των πελατών της Αnytime δηλώνουν απολύτως ευχαριστημένοι για την επιλογή τους

Τα προνόμια της ασφάλισης

Κι όμως, η ασφάλιση σπιτιού είναι μια απλή και προσιτή υπόθεση. Ολες οι απορίες μπορούν απλά και με σαφήνεια να απαντηθούν πρώτα απ’όλα από εκείνους που έχουν ήδη ασφαλίσει το σπίτι τους και οι οποίοι έχουν καλύψει ζημιές, κλοπές και φθορές μέσα στο χρόνο που σε διαφορετική περίπτωση θα τους είχαν κοστίσει ακριβά.

Οι πελάτες της Anytime, για παράδειγμα, δηλώνουν ευχαριστημένοι με την επιλογή τους σε ποσοστό 96%! Αλλωστε, με τις καλύψεις, προστατεύουμε το σπίτι μας είτε ως ιδιοκτήτες είτε ως ενοικιαστές επιλέγοντας τη συχνότητα πληρωμής και τα όρια ασφάλισης. Επιπλέον, πέρα από την ασφάλιση, προσφέρεται και δωρεάν πρόσβαση σε χρήσιμες υπηρεσίες και προνόμια που διευκολύνουν την καθημερινότητά μας και παρέχουν ακόμη περισσότερη οικονομία.

Είναι η εποχή που η προνοητικότητα αποτελεί προτεραιότητα της ζωής μας. Η ασφάλιση της κατοικίας μας είναι μια απλή λύση που, πέρα από το γεγονός ότι προστατεύει το χώρο όπου ζούμε, μας θωρακίζει επιπλέον συναισθηματικά και ψυχολογικά με αυτοπεποίθηση. Κι αυτός είναι πάνω απ’ όλα ο ρόλος του κάθε σπιτιού.

Το 2022 ασφαλίζουμε 22 ανεκτίμητες στιγμές της ζωής μας

Το σπίτι μας είναι ένα μέρος γεμάτο συναισθήματα που αξίζει με κάθε τρόπο να το προστατεύουμε, αφού ασφαλίζοντάς το, είναι…
Διαβάστε Περισσότερα

22 απαντήσεις για την ασφάλεια σπιτιού

Λύνουμε όλες τις απορίες μας και διευκρινίζουμε κάθε όρο στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο, για να γνωρίζουμε καλά πόσο προστατευμένη είναι η…
Διαβάστε Περισσότερα

Τι σημαίνει το σπίτι για τους Έλληνες

Το σπίτι για τον Έλληνα, το δικό του σπίτι, έχει τη δική του αξία και τη δική του ξεχωριστή σημασία.…
Διαβάστε Περισσότερα