Additionally, paste this code immediately after the opening tag:

Διακοπές στην Κρήτη – Όλα όσα πρέπει να ζήσεις στην «καρδιά» του Κρητικού Πελάγους

Του Βασίλη Τσακίρογλου

Μια ολόκληρη, πανέμορφη και συναρπαστική χώρα σε μικρογραφία θα έλεγε κανείς ότι είναι η Κρήτη. Ένας τόπος ξεχωριστός, όπου η μακραίωνη ιστορία παραμένει ζωντανή και σαγηνεύει τον επισκέπτη, εξίσου με την φυσική ομορφιά του τόπου -αλλά και τις υπερσύγχρονες τουριστικές ανέσεις. Μαγεία συμπυκνωμένη στη μορφή της ελληνικής Μεγαλονήσου, ένας προορισμός που δεν έχει απλώς οτιδήποτε μπορεί να περιμένει κάποιος για τις διακοπές του. Έχει πολλά παραπάνω. Και η Grecotel έχει εγκαταστήσει -μάλλον έχει ενσωματώσει στο φυσικό ανάγλυφο της Κρήτης- μια σειρά από τουριστικές μονάδες εξαιρετικά υψηλού επιπέδου, σε κάθε πτυχή της φιλοξενίας. Αν και διαφέρουν μεταξύ τους, όλες οι μονάδες διαπνέονται από την ίδια φιλοσοφία: Την εναρμόνιση με τον χαρακτήρα του τόπου, με την κρητική φλόγα, με την περιβόητη επιμονή των Κρητικών να κάνουν τον «ξένο» να νιώσει ότι μόνο ξένος δεν είναι. Όποιος έχει αποπειραθεί να πληρώσει τον λογαριασμό στην Κρήτη, Κρητικών παρόντων ξέρει ότι αποτολμά κάτι ανέφικτο.

Με αυτή τη νοοτροπία καθένα από τα ξενοδοχειακά συγκροτήματα της Grecotel υποδέχεται τους φιλοξενούμενους στο Ηράκλειο («Amirandes» Exclusive Resort), στο Ρέθυμνο («Caramel» Exclusive Resort, «Creta Palace» Luxury Hotel & Resort, «White Palace» Resort, «Club Marine Palace & Suites» All Inclusive Resort και «Plaza Spa Apartments» Grecotel Apartments) και στο Λασίθι («Meli Palace» All-inclusive Resort).

Καθεμία από τις μονάδες της Grecotel στην Κρήτη αποτελεί ιδανικό σημείο εκκίνησης για την γνωριμία με τα ανεπανάληπτα κάλλη του νησιού, μια γνωριμία που είναι βέβαιο ότι θα εξελιχθεί σε… έρωτα -ακριβώς διότι αυτό ακριβώς έχει συμβεί με αμέτρητους επισκέπτες του νησιού. Τα αξιοθέατα της Κρήτης είναι τόσο πολλά και τόσο διάσημα -παγκοσμίως, μάλιστα- ώστε σχεδόν περιττεύει η αναλυτική αναφορά σε αυτά. Ωστόσο, είναι αυτονόητο ότι η διαμονή σε κάποιο από τα τουριστικά συγκροτήματα της Grecotel δεν μπορεί να μην συνδυαστεί με επίσκεψη στους εκπληκτικούς αρχαιολογικούς χώρους της Κνωσού, της Φαιστού αλλά και της Ζάκρου, των Μαλίων, της Ελεύθερνας κ.α. Η περιήγηση στα μνημεία -και ιδιαίτερα βέβαια αυτά του μινωικού πολιτισμού- προκαλεί δέος. Θαυμάζοντάς τα συνειδητοποιεί κάποιος πόσο μεγάλη αλλά και αδιάσπαστη είναι η πορεία της Κρήτης στον χρόνο. Αλλά δεν είναι μόνο η ιστορία: Σε ελάχιστη απόσταση από τα σημεία όπου βρίσκονται τα εξαίσια δείγματα της ανακτορικής τέχνης των αρχαίων Κρητών, η γη της Κρήτης σταματά σε κάποια από τις ονειρικές αμμώδεις παραλίες με τα κρυστάλλινα νερά. Αλλά και πάλι, η έντονα αντιθετική φύση της Κρήτη επιφυλλάσσει ανατροπή στις αισθήσεις.

Κολυμπώντας και με το βλέμμα στη στεριά, μέσα από το νερό, ο επισκέπτης διακρίνει την πέτρινη ραχοκοκκαλιά του νησιού, την οροσειρά της Ίδης, τον περήφανο Ψηλορείτη. Βουνό και θάλασσα σε μια αρμονική αγκαλιά, αποτελούν έναν ασυνήθιστο, απέραντο βιότοπο, φωλιά ενός εντυπωσιακά μεγάλου αριθμού σπάνιων ειδών χλωρίδας και πανίδας, όπως ο κρίνος της θάλασσας, οι θαλάσσιες χελώνες Caretta Caretta στο Ρέθυμνο και το «γεράκι της Ελεωνόρας» στο Λασίθι. Στις κοιλάδες και τις ημι-ορεινές περιοχές, μπορεί κανείς να βρεί περισσότερες από 100 διαφορετικές ποικιλίες λουλουδιών και φυτών, ενώ στα υψηλά βουνά διαβιοί το ατίθασο και ανυπότακτο κρι-κρι, ένα από τα σύμβολα της Κρήτης και της κρητικής ψυχής.

Οι διαδρομές πάνω-κάτω στο νησί, αλλά και εμπρός-πίσω στο χρόνο γεμίζουν τον επισκέπτη με εικόνες που δεν μπορεί να συναντήσει πουθενά αλλού -χωρίς υπερβολή- σε ολόκληρη την υφήλιο, παρά μόνο στην Κρήτη.

Οι επιλογές που προσφέρει η διαμονή στις μονάδες της Grecotel είναι ατελείωτες και σε αυτές περιλαμβάνεται οπωσδήποτε πχ μία επίσκεψη στο παραδοσιακό ελαιοτριβείο, τον νερόμυλο και τις αυθεντικές κρητικές γεύσεις στην ταβέρνα της παραδοσιακής φάρμας Agreco, επίσης της Grecotel. Επιπλέον, οι λάτρεις του γκολφ μπορούν να επιδοθούν στο αγαπημένο τους σπορ στις εγκαταστάσεις του γκολφ κλαμπ και τα παιδιά να ζήσουν ανεπανάληπτες στιγμές ξεγνοιασιάς στα water park, κάνοντας ιππασία ή εξερευνώντας τον κόσμο της θάλασσας στο μεγαλύτερο ενυδρείο που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, το CretAquarium.

Γιατί Κρήτη και γιατί Grecotel; Μα, διότι η Grecotel είναι ταυτισμένη με τη Μεγαλόνησο, τη γνωρίζει καλύτερα από κάθε άλλον, τη σέβεται και την αναδεικνύει.

Στην Κρήτη, κυριολεκτικά γεννήθηκε ο μεγαλύτερος όμιλος τουριστικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα.

Και γι’ αυτό θεωρεί ότι οφείλει να συστήσει σε όλο τον κόσμο την απαράμιλλη ομορφιά ενός πραγματικά ευλογημένου τόπου.