Ένα ταξίδι στις γεύσεις του κόσμου, στις ανθρώπινες αισθήσεις και τη φαντασία με φόντο το ωραιότερο ηλιοβασίλεμα της Πελοποννήσου
Ένας καταπράσινος λόφος από πεύκα, τα σμαραγδένια νερά του Ιονίου πελάγους κι ένας βασικός πόλος ξενοδοχειακών αρχιτεκτονημάτων πολυτελούς επιπέδου. Παραδοσιακή και δημιουργική ελληνική κουζίνα βασισμένη σε κορυφαίες πρώτες ύλες και προσεκτικά διαλεγμένα υλικά. Διεθνείς γεύσεις από τις υψηλότερες θέσεις της διεθνούς γαστρονομικής σκηνής. Υποδειγματικοί συνδυασμοί ευφάνταστων κοκτέιλ κι ενημερωμένες ετικέτες κρασιών. Αλλά πάνω απ΄ όλα ομάδες ανθρώπων με βαθιά γνώση της έννοιας «φιλοξενία» που διατηρούν τον παραδοσιακό χαρακτήρα της ελληνικής κουλτούρας, με προσθήκες σύγχρονης περιποίησης.
Αυτή είναι η ατμόσφαιρα που εκφράζει εμφατικά την ολιστική (γαστρονομική) εμπειρία στο Riviera Olympia του Ομίλου Grecotel, που αποτελεί ένα από τα ωραιότερα θέρετρα της Μεσογείου.
Τα 24 εστιατόρια που απλώνονται στους χώρους των τεσσάρων ξενοδοχειακών μονάδων (Mandola Rosa, Olympia Riviera, Olympia Oasis, Ilia Palms) εκπροσωπούν ένα ξεχωριστό ταξίδι στις αισθήσεις και τη φαντασία, όμως όλα λειτουργούν στη βάση της ίδιας αρχής: στη δημιουργία ιδιαίτερων στιγμών μέσα από ένα περιπετειώδες ταξίδι στον κόσμο της γαστρονομικής πραγματικότητας. Οραματιστής και οδηγός αυτού του ταξιδιού ο Executive Chef του resort, o διακεκριμένος Γιάννης Κουναλάκης. Ο άνθρωπος που δίνει διαρκώς νέα πνοή και νέους δρόμους προσέγγισης στο έργο του, ερωτοτροπώντας με τα αγαθά της φύσης. Αιωνίως γοητευμένος από τον πλούτο της ελληνικής γης και την αίσθηση της δημιουργίας, ενεργοποιεί έναν υψηλών παλμών διάλογο της fine-dining κουζίνας με τις καθαρόαιμες ελληνικές συνταγές και καλεί κάθε επισκέπτη του resort να γίνει μέρος του, σε χώρους κομψής αισθητικής. Υποδέχεται, μαγειρεύει και σερβίρει με στοργή.
Πιάτα όπως λαβράκι φιλέτο με πουρέ φινόκιο, tuile από μελάνι σουπιάς και σάλτσα λευκού κρασιού, μοσχαρίσσιο φιλέτο chateaubriand με baby λαχανικά, πουρέ πατάτας και σάλτσα béarnaise, ραβιόλι ανανά με namelaka λευκής σοκολάτας, φρούτα του πάθους και παγωτό καρύδα, είναι ενδεικτικά της τέχνης του.
Σερβίρονται στο Cap Voyage του Mandola Rosa τη στιγμή που ο ήλιος βασιλεύει και το φως του δίνει τη θέση του στο φεγγάρι και τ’ αστέρια. Εκεί ο Γιάννης Κουναλάκης δημιουργεί ένα ελληνικό μενού σε σύγχρονο ύφος και με κοσμοπολίτικες τεχνικές, το οποίο συνδυάζει με εκλεκτές ετικέτες από αξιόλογους αμπελώνες. Όποιος συμφωνεί, ότι πράγματι ο έρωτας περνάει από το στομάχι, στο Cap Voyage θα αισθανθεί ότι βρίσκεται στο κατάλληλο μέρος.
Η… διάδραση μεταξύ του επισκέπτη και τις δημιουργίες του φημισμένου σεφ συνεχίζονται στα επίπεδα των υπολοίπων εστιατορίων πάνω στο κύμα του Ιονίου, δίπλα σε πισίνες που περιβάλλονται από φοίνικες και με τη Ζάκυνθο να φαίνεται στο βάθος του ορίζοντα. Από την παράδοση του κρητικού καφενείου, τους κλασσικούς μεζέδες, τα ολόφρεσκα ψάρια και τα χειροποίητα ζυμαρικά μέχρι τις μεσογειακές και ασιατικές γεύσεις, τα τραπέζια του resort γεμίζουν από αρώματα και επιλογές που καλύπτουν κάθε επιθυμία, από το πρωί μέχρι το βράδυ.
Σπουδαίο το πρωινό γεύμα στον μπουφέ του αριστοκρατικού Mandola Rosa, του Olympia Riviera και του Olympia Oasis. Πιάτα που δύσκολα συναντιόνται αλλού, εδώ τα απολαμβάνετε στη νησιώτικη ατμόσφαιρα από φυσικό ξύλο, καλάμια και λευκές αψιδωτές του Sea Dunes (Αμμοθίνες). Εικαστικά δρώμενα από μικρά πιάτα με πολύχρωμες νοστιμιές, που τοποθετούνται στο κέντρο των τραπεζιών του ολοκαίνουργιο Ουζερί του resort και αποτελούν αφορμή για επικοινωνία και διασκέδαση.
Ταξίδια στα γευστικά μονοπάτια της Άπω Ανατολής στο ασιατικό L’ Orient με φόντο το πέλαγος. Κλασσικές, αναδομημένες, ελληνικές συνταγές με μεσογειακές πινελιές και a la carte μοντέρνα ελληνική κουζίνα το βράδυ, στη δροσερή βεράντα στην ταβέρνα του Olympia Oasis, πάνω από τη θάλασσα.
Φίνα απεριτίφ, signature δημιουργίες, υψηλών επιδόσεων κοκτέιλς και αφρώδη οίνοι στα lobby των ξενοδοχείων και τις τεράστιες βεράντες πάνω από τις πισίνες και τη θάλασσα. Εδώ, η στιγμή που ο ήλιος δύει στο Ιόνιο πέλαγος, δύσκολα διαγράφεται από τη μνήμη.
Στο ολοκαίνουργιο Τhe Pool Club του resort με απολαυστική boho luxe διάθεση θα αφεθείτε στη μέθη του ελληνικού καλοκαιριού, ενώ στο Kalivaki, το πιο exclusive σημείο του resort με δική του παραλία θα ζήσετε μοναδικές στιγμές απόλυτης ιδιωτικότητας με θέα το ωραιότερο ηλιοβασίλεμα της Πελοποννήσου.
Σημειώστε ότι στην «πλατεία» του Resort η street food σκηνή (burgers, κρέπες) και το πατροπαράδοτο σουβλάκι, συμπληρώνουν το γαστρονομικό οικοσύστημα του Olympia Riviera και την προσωπική εμπειρία που βιώνει κάθε φιλοξενούμενος στο συγκρότημα.