Additionally, paste this code immediately after the opening tag:

Πώς να αγνοήσεις τις λύσεις;

Του Βασίλη Τσακίρογλου

@ Τεχνητή Νοημοσύνη: Το αυτοκίνητο «μαθαίνει» να προσαρμόζεται μόνο του στις συνήθειες και τις προτιμήσεις του κατόχου του. @ Σύστημα φωνητικού ελέγχου ώστε ο οδηγός να επικοινωνεί με κλήσεις ή SMS χωρίς καν να αγγίζει κάποια συσκευή. Επίσης, μέσω φωνητικών εντολών μπορεί να ρυθμίζει παραμέτρους του οχήματός του κ.λπ. τόσο απλά και εύκολα, κυριολεκτικά σαν να σκέφτεται φωναχτά. @ Εξυπνο σύστημα πολυμέσων «Mercedes-Benz User Experience» με άπειρες δυνατότητες προσαρμογής στις προτιμήσεις του οδηγού. @ «Mercedes me»: Διαρκής διασύνδεση μέσω του Διαδικτύου με μια δέσμη υπηρεσιών που ξεκινούν από πρακτικές πληροφορίες, οδική βοήθεια και πληροφορίες διαδρομής έως τη μετατροπή του αυτοκινήτου σε κινητό γραφείο και περιβάλλον εργασίας.

Ενα ολόκληρο νέο σύμπαν λύσεων έρχονται στη ζωή μας μαζί με την ολοκαίνουρια A-Class. Ενα μοντέλο που κάνει τη δική του ειρηνική επανάσταση στην εμπειρία της οδήγησης, ανεβάζοντας τον πήχη σχετικά με το τι μπορεί να κάνει ένα σημερινό αυτοκίνητο για τον οδηγό του.


Αλλά, μια στιγμή:

Μήπως με όλες αυτές τις συναρπαστικές καινοτομίες, τις θαυμαστές τεχνολογικές δυνατότητες που μοιάζουν να έρχονται από το μέλλον ή από ένα παραμύθι επιστημονικής φαντασίας χάνουμε την ουσία και την απλότητα της αυτοκίνησης; Η Mercedes απαντά με ένα δυνατό και ξεκάθαρο «όχι», χρησιμοποιώντας τη νέα
A-Class (τέταρτης γενιάς πλέον) σαν το ιδανικό παράδειγμα ενός μέσου που δεν δημιουργήθηκε απλώς για να καλύπτει, αλλά για να καταργεί αποστάσεις. Να καταργεί «συναισθηματικές» αποστάσεις, όχι μόνο χιλιομετρικές. Κι αυτό έχει μεγάλη σημασία, διότι ουσιαστικά η A-Class επαναπροσδιορίζει την έννοια της οδήγησης και του ταξιδιού ανεξαρτήτως απόστασης. Χάρη στις τελευταίες κατακτήσεις της ψηφιακής τεχνολογίας, στις απέραντες δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης, στο Διαδίκτυο, στην κινητή τηλεφωνία κ.λπ., ένα αυτοκίνητο με τη φιλοσοφία που εφαρμόζει η Mercedes-Benz στην A-Class παύει να είναι ένα μηχανικό «εργαλείο». Αναλαμβάνει ενεργό ρόλο στη ζωή του οδηγού και των επιβατών, φροντίζει για την ασφάλεια, την άνεση, την ποιότητα της μετακίνησης. Και εν τέλει, κάνει τη διαφορά στην ποιότητα της ζωής γενικώς – αν σκεφτούμε πόσες ώρες από την καθημερινότητά μας έχουμε ως σταθερή (ενίοτε και μόνη) συντροφιά το αυτοκίνητό μας.


Μία από τις μεγάλες καινοτομίες της νέας A-Class είναι το ολοκληρωμένο σύστημα πολυμέσων Mercedes-Benz User Experience (MBUX). Πυρήνας του είναι ένας εξελιγμένος υπολογιστής ο οποίος, χάρη στην Τεχνητή Νοημοσύνη, λειτουργεί σαν το «μυαλό» του αυτοκινήτου, ελέγχοντας όλες τις λειτουργίες και τα επιμέρους συστήματα. Με απλά λόγια, στόχος του είναι να προσφέρει σε οδηγό και επιβάτες τη δυνατότητα να απολαύσουν τη διαδρομή χωρίς την παραμικρή έγνοια ή ενόχληση. Το διαδραστικό σύστημα τηλεματικής MBUX σχεδιάστηκε για να δημιουργήσει ένα συναισθηματικό δεσμό ανάμεσα στον ιδιοκτήτη και την A-Class. Κάθε λεπτομέρεια μπορεί να προσαρμοστεί ακριβώς στις επιθυμίες του οδηγού, στο στυλ οδήγησης και τις ιδιαίτερες απαιτήσεις του. Τα πάντα γίνονται άμεσα και με ακρίβεια, σχεδόν αόρατα: με φωνητικές εντολές, με μια χειρονομία στο touchpad ή στο τιμόνι και, για πρώτη φορά, με ένα νεύμα στη νέα οθόνη αφής.


 

Ομως, η τεχνολογία συνδεσιμότητας στην A-Class αγγίζει τα όρια της μαγείας: ξερει τον δρόμο για το καινούριο σας σπίτι και τις συνήθειές σας. Το MBUX επιτρέπει στο αυτοκίνητο να μαθαίνει κάτι καινούριο κάθε μέρα, γνωρίζοντας καλύτερα τον ίδιο τον οδηγό της. Για παράδειγμα, θυμάται τα αγαπημένα σας τραγούδια και τον δρόμο προς της δουλειά ή κάποιον άλλον προορισμό. Οπότε, ρυθμίζει αυτόματα τον ραδιοφωνικό σταθμό ή σας εμφανίζει μια συντομότερη διαδρομή όταν σε αυτήν που ακολουθείτε συνήθως υπάρχει κυκλοφοριακή επιβάρυνση. Με το εντελώς καινούριο (προαιρετικό) σύστημα φωνητικού ελέγχου LINGUATRONIC η νέα A-Class μιλάει. Αλλά και ακούει – κάτι που είναι ακόμη πιο εντυπωσιακό. Και εφόσον ακούει, καταλαβαίνει. Σκέφτεται χρησιμοποιώντας την Τεχνητή Νοημοσύνη της και απαντά. Χωρίς να απαιτεί από τον οδηγό να μάθει εκείνος μια σειρά από συνθήματα. Η καινούρια Mercedes-Benz A-Class απλώς μιλάει τη σωστή γλώσσα. Τη γλώσσα των πραγματικών ανθρώπων για τους οποίους φτιάχτηκε.