Additionally, paste this code immediately after the opening tag:

A perfect gentleman

Δέκα στοιχεία που συνθέτουν τον καλλιεργημένο άντρα του σήμερα και γίνονται οι δείκτες της ψυχικής και της σωματικής του υγείας. Του αυθεντικού άνδρα που δίνει, που αγγίζει, που αισθάνεται. Που καταλαβαίνει και αγαπάει όσα ζει, που είναι ο εαυτός του και ζητάει βοήθεια όταν χρειάζεται.

Είναι πολλά εκείνα τα στοιχεία που συνθέτουν έναν αληθινό άνδρα και που όσο και αν άλλαξαν οι εποχές παραμένουν ίδια. Κοινά σημεία αναφοράς για μια φιγούρα με πολλά πρόσωπα και πτυχές, με ανάγκες και απαιτήσεις. Ο πολεμιστής, ο σοφός, ο προστάτης, το στήριγμα, το μικρό οργισμένο αγόρι, ο δάσκαλος πατέρας, ο μαθητής γιος. Ας ξεκινήσουμε από αυτά τα δέκα:

1
Συμπεριφορά
Σέβεται τους πάντες ανεξαρτήτως φυλής, καταγωγής, οικονομικής επιφάνειας. Δεν παριστάνει τον άνδρα, δεν ψάχνεται για τσακωμό, δεν σηκώνει το χέρι του ποτέ και σε κανέναν, εκτός αν αντιμετωπίζει άμεση απειλή ή απειλούνται αγαπημένα του πρόσωπα. Προσπαθεί να επιλύσει τις διαφορές με τον τρόπο και τον λόγο του και αποφεύγει τους καυγάδες με ψυχραιμία και κοιτώντας τον άλλον στα μάτια.

2
Φιλοσοφία
Αποδέχεται ότι η ζωή δεν είναι πάντοτε δίκαιη και είναι εντάξει με αυτό. Ισως δεν γενήθηκε σε πλούσια οικογένεια και ίσως δεν είναι ο πιο ελκυστικός τύπος στο δωμάτιο. Και λοιπόν; Σχεδόν ποτέ δεν διαμαρτύρεται. Αλλά, προσπαθεί στο έπακρο να αξιοποιήσει αυτά που διαθέτει και να ζήσει τη ζωή του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Δεν συγκρίνει τον εαυτό του με τους άλλους που είναι πιο τυχεροί ή πιο ικανοί. Δεν μεψιμοιροί. Εστιάζει στο να γίνει η καλύτερη έκδοση του εαυτού του.

3
Εκλεκτικισμός
Αγοράζει προϊόντα, μηχανήματα και εργαλεία υψηλής ποιότητας, τα οποία θα τον συντροφεύουν για πολλά χρόνια. Όταν έχει να διαλέξει μεταξύ ποσότητας και ποιότητας, επιλέγει αναφανδόν το δεύτερο. Ταυτίζεται με την έννοια του συλλεκτικού, του προσωποιημένου, του μοναδικού, αποζητάει την αντοχή, αυτό που θα κρατήσει αν όχι για πάντα, για πάρα πολλά χρόνια.

4
Στυλ
Ένας αυθεντικός ελβετικός χρονογράφος ή ένα αυτόματο ρολόι, ένα καλοραμμένο και καλά προσαρμορμένο τρίκουμπο κοστούμι, ένα παλτό – ψαροκόκκαλο, ένα πανωφόρι, μερικές λεπτές γραβάτες, τα καλά του μαύρα oxford, τα ταμπά Derbies ίσως και κάποια ασημένια μανικετόκουμπα είναι ορισμένα από τα βασικά στοιχεία του στυλ του. Μαζί με αυτά: έχει τουλάχιστον ένα γκρι παντελόνι στη ντουλάπα του, ένα vintage sneakerάκι και ένα κομψό μαγιό που τελειώνει ακριβώς 5 εκατοστά πάνω από το γόνατο.

5
Οικογένεια
Δεν μένει μαζί με τους γονείς του, αλλά τους τηλεφωνεί τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα και τους βλέπει για αρκετό χρόνο τουλάχιστον μία φορά το δεκαπενθήμερο. Επικοινωνεί συχνά με τα αδέλφια του και θυμάται τις γιορτές και τα γενέθλιά τους. Όσο πολύ και αν εργάζεται στο γραφείο. Όταν είναι παντρεμένος βγαίνει ραντεβού μόνο με τη γυναίκα του και αν έχουν και παιδιά, φροντίζει να περνάει πάση θυσία ποιοτικό χρόνο μαζί τους.

6
Σχέσεις
Δεν παρακαλάει, δεν πληρώνει για σεξ και δεν το κάνει με κάποια που δεν τον θέλει όσο και αυτός. Φροντίζει να μην υποδουλώνεται στις σαρκικές απολαύσεις, αλλά και να ξεκαθαρίζει τις σχέσεις ή τις συσχετίσεις του. Μπορεί να λέει την αλήθεια και ταυτόχρονα να αποφεύγει την ωμότητα και την κυνικότητα και έχει την ικανότητα να βρει τον ρομαντισμό ακόμη και στις πιο πεζές, καθημερινές καταστάσεις. Αν λόγω αυτής της συμπεριφοράς κάποιοι τον θεωρήσουν αφελή είναι σίγουρο ότι θα βγουν ζημιωμένοι.

7
Δεξιότητες
Γνωρίζει αρκετά πράγματα για να φροντίσει το σπίτι και το αυτοκίνητο ή τη μοτοσυκλέτα. Καταλαβαίνει πώς λειτουργεί η κάθε συσκευή. Ξέρει να βάψει, να μαστορέψει, να ενώσει καλώδια, να αλλάξει ένα λάστιχο, να μετρήσει και να προσθέσει λάδια, να αλλάξει λάμπες, να επιδιορθώσει μικρές βλάβες. Να ενώνει τους πόλους δυο μπαταριών, να χειρίζεται έναν πυροσβεστήρα, να δώσει πρώτες βοήθειες και ξέρει σε ποιον ειδικό να απευθυνθεί όταν δεν τα καταφέρνει.

8
Λεπτομέρεις
Ως gentleman που είναι δίνει τεράστια σημασία σε αυτές: Όταν περπατάει κοιτά μπροστά, όχι τα πόδια του. Δεν φοράει κολόνια με φρουτώδεις νότες. Έχει πάντα μετρητά μαζί του. Δεν κουρεύεται ποτέ την ίδια μέρα ενός μεγάλου γεγονότος- το κάνει μερικές μέρες πριν. Έχει αποβάλλει τη μονότονη μονοχρωμία αλλά δεν φοράει ποτέ πάνω από τρία χρώματα μαζί. Δεν διατυμπανίζει τις καλές πράξεις του και αναλαμβάνει την ευθύνη των πράξεών του. Κερνάει πρώτος τους φίλους του και πάντοτε στο πρώτο ραντεβού.

9
Υγεία
Φροντίζει τον εαυτό του, εσωτερικά και εξωτερικά. Διατρέφεται υγιεινά, προσπαθεί να κρατήσει το βάρος του στα σωστά επίπεδα, γυμνάζεται, έχει κόψει το κάπνισμα και την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, έχει μειώσει τη ζάχαρη και το αλάτι, περιποιείται την επιδερμίδα του και μετά τα 30 χρησιμοποιεί μια ενυδατική κρέμα καθημερινά. Προσπαθεί να γλιτώσει την τριχόπτωση με τη βοήθεια του δερματολόγου, κάνει κάθε χρόνο ένα τσεκ και αποφεύγει τα ξενύχτια.

10
Πρόληψη
Είναι προνοητικός. Παίρνει τα μέτρα και τις προφυλάξεις του και γνωρίζει ότι η ζωή έχει εναλλαγές -κάποιες φορές δυσάρεστες. Κάθε Νοέμβριο κοιτάζει το ημερολόγιο, θυμάται το κίνημα Movember και αφήνει μουστάκι. Κάνει τις προληπτικές εξετάσεις για τον καρκίνο του προστάτη και τον καρκίνο των όρχεων, παίρνει μια ανάσα και αναλογίζεται την ψυχική του υγεία. Παρακινεί τους φίλους του να κάνουν το ίδιο και να χαρούν τη ζωή δυνατά, με μυαλό, σθένος και πυγμή, αλλά και με λίγη βοήθεια από την επιστήμη.
Με το Prostyron  στην καθημερινότητά του βοηθά την υγεία του προστάτη και του ουροποιητικού φροντίζοντας τον εαυτό του.