Additionally, paste this code immediately after the opening tag:

Τα παιχνίδια που θα γίνουν οι πρώτοι φίλοι των παιδιών

Οι γονείς μπορούν πραγματικά να παίξουν ένα καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη του IQ των παιδιών τους μέσα από τα παιχνίδια που θα τους προσφέρουν.

 

Υπάρχουν παιχνίδια που δίνουν σημαντική ώθηση στις γνωστικές δυνατότητες των παιδιών. Τα κλασικά που περιέχουν είτε το αλφάβητο, είτε τους αριθμούς θεωρούνται πια θεμελιώδη. Όμως, η εκμάθηση δεν είναι αυτοσκοπός. Τα παιδιά είναι σωστό να απολαμβάνουν το χρόνο τους, να χαλαρώνουν, να εξασκούν την φαντασία τους. Αλλά και τα παιχνίδια που θα βοηθήσουν τα παιδιά να ασκούνται και να κινούνται είναι εξίσου σημαντικά.

 

 

Υπάρχουν, όμως, κανόνες του παιχνιδιού σε βρέφη και προσχολικές ηλικίες; Όταν οι γονείς παίζουν με τα παιδιά τους, εκείνα προσανατολίζονται στους «κανόνες» που βλέπουν και ακούν. Όπως όταν ξεφυλλίζοντας ένα βιβλίο, οι γονείς μαθαίνουν τα παιδιά τους να εστιάζουν στις φωτογραφίες, να συνδυάζουν ήχους με εικόνες και σχήματα.

Τα παιχνίδια, τελικά, θα αποτελέσουν τους πρώτους φίλους των παιδιών. Θα γίνουν οι πιστοί σύντροφοί τους – θα τα χαλαρώσουν, αλλά και θα πυροδοτήσουν συναισθήματα. Θα είναι εκεί μαζί τους για χρόνια, προσφέροντας ασφάλεια και χαρά.

 

Τα παιχνίδια της Fisher-Price, συγκεκριμένα, έχουν «πιστοποιηθεί» από τα ίδια τα παιδιά, αλλά και από τους ειδικούς επιστήμονες που εμβαθύνουν σε αυτόν τον τόσο εξελισσόμενο τομέα. Επιλέγοντας τέσσερα αντιπροσωπευτικά παιχνίδια της Fisher-Price, κατάλληλα για νεογέννητα έως 2 ετών, ανακαλύπτουμε πως κάθε μελετημένα σχεδιασμένο αντικείμενο μπορεί να ανοίξει γνωστικούς και συναισθηματικούς ορίζοντες:

 

 

Για όνειρα γλυκά

Απαλό και μαλακό, φτιαγμένο από μαλακά υφάσματα, το Fisher-Price® Ποντικάκι – Φιλαράκι είναι το ιδανικό παιχνίδι για βρέφη και νήπια. Η χαλαρωτική μουσική του νανουρίζει τα παιδιά και το διακριτικό φως του τα βοηθάει να αποκοιμηθούν ήρεμα. Παράλληλα, οι ασκήσεις διατάσεων και αναπνοής διευκολύνουν τα παιδιά να ανακαλύψουν το σώμα τους, να αισθανθούν ασφάλεια και να συγκεντρωθούν. Το Fisher-Price® Ποντικάκι – Φιλαράκι πλένεται πανεύκολα στο πλυντήριο ρούχων, αρκεί να αφαιρέσουμε το ηλεκτρονικό μέρος του. Η λειτουργία χαλάρωσης ημέρας περιλαμβάνει 2 λεπτά οδηγιών για διατάσεις και ανάσες ενώ η ρουτίνα ύπνου περιλαμβάνει 20λεπτο πρόγραμμα με καθοδηγούμενο διαλογισμό, ασκήσεις αναπνοής, χαλαρωτική μουσική και ήχους φύσης και θάλασσας.

 

 

Ο καλύτερος φίλος του μωρού

Χρώματα, σχήματα, αριθμοί και γράμματα είναι μόνο μερικά από όσα μαθαίνουν τα παιδιά με αυτό το ηλεκτρονικό σκυλάκι. Με τα πολύχρωμα φωτάκια που έχει στο κολάρο του και τη χαρούμενη μουσική του το Εκπαιδευτικό Σκυλάκι Μπουσουλάκι Smart Stages της Fisher-Price® τραβάει την προσοχή των μωρών και τους φτιάχνει τη διάθεση. Ακόμα, κουνάει το κεφάλι και την ουρά του και κινείται σαν αληθινό ενθαρρύνοντας τα μωρά να μπουσουλίσουν για να το ακολουθήσουν. Με λούτρινες λεπτομέρειες και πολύχρωμο, είναι κατάλληλο για διάφορες ηλικίες αφού διαθέτει τρία διαφορετικά μαθησιακά επίπεδα Smart Stages: Επίπεδο 1 – Εξερεύνηση (6 Μηνών+), Επίπεδο 2 – Ενθάρρυνση (12 Μηνών+) και Επίπεδο 3 – Μίμηση (18 Μηνών+).

 

 

Οι πρώτες του λέξεις

Η εκπαίδευση γίνεται διασκέδαση με το Εκπαιδευτικό Σκυλάκι Smart Stages™ της Fisher-Price®. Το αξιαγάπητο λούτρινο παιχνίδι παρουσιάζει στα παιδιά τις 100 πρώτες τους λέξεις (χρώματα, αριθμοί, ζώα, αντικείμενα κ.ά.) αλλά και τα εκπαιδεύει με ολόκληρες φράσεις, παιχνίδια μίμησης, τραγούδια, αρίθμηση κ.ά. Κι επειδή το κάθε παιδί έχει τους δικούς του ρυθμούς, το Εκπαιδευτικό Σκυλάκι, που διαθέτει τεχνολογία Smart Stages, δίνει την ευκαιρία στους γονείς να επιλέξουν το εκπαιδευτικό στάδιο που ταιριάζει στο παιδί τους. Η εκπαίδευση, εκτός από τις 100 πρώτες λέξεις, περιλαμβάνει και ολόκληρες φράσεις, παιχνίδια μίμησης, τραγούδια, αρίθμηση κ.ά.

 

Η χαρά του παιδιού

Ένα τεράστιο πολύχρωμο πάπλωμα με 2 αψίδες και 5 κρεμαστά παιχνίδια δραστηριοτήτων. Αυτό είναι το Μουσικό Γυμναστήριο 3 σε 1 της Fisher-Price®, ένα συναρπαστικό play spot για κάθε μωράκι. H Βίδρα με μουσική, φωτάκια και μαλακή ουρά, καθρεφτάκι, το μαλακό σκαντζοχοιράκι με κουδουνίστρα, το σαλιγκάρι οδοντοφυΐας χωρίς BPA και ουράνιο τόξο 2 όψεων με υφές. Όλα ειδικά σχεδιασμένα για να βοηθούν στη σωματική αλλά και την πνευματική ανάπτυξη του παιδιού. Η εναλλαγή χρωμάτων οξύνει την όραση και την αντίληψή του ενώ παράλληλα δυναμώνει τους μύες του και μαθαίνει σταδιακά να ελέγχει τα άκρα και τον κορμό του.

 

Η Fisher-Price στηρίζει με υπερηφάνεια τη Φαιναρέτη!

Η Fisher-Price, αναγνωρίζοντας τη σημασία και τον ουσιαστικό ρόλο της Φαιναρέτη για τις νέες οικογένειες και τα βρέφη τους, υποστηρίζει δύο από τις κοινωφελείς δράσεις της που στοχεύουν στην προαγωγή της σωματικής και ψυχικής υγείας και της φροντίδας των εγκύων, νέων γονέων και βρεφών, το Πρόγραμμα «Τηλεφωνική Γραμμή Υποστήριξης της Ψυχικής Υγείας της Εγκύου και της Νέας Μητέρας » καθώς και το Mobile application “Best Start”. Παράλληλα θα προσφέρει παιχνίδια για τους ωφελούμενους του οργανισμού τα οποία έχουν αναπτυχθεί στο Κέντρο Ερευνών της Fisher-Price.