Additionally, paste this code immediately after the opening tag:

Τα καθαρά χέρια είναι υπόθεση όλων μας

Ζούμε στην εποχή που τα καθαρά χέρια – χάρη στο πλύσιμο με σαπούνι και νερό ή με αντισηπτικό χεριών – αποτελούν τη Νο.1 κίνηση για τη θωράκιση της υγείας και την αποφυγή μετάδοσης των λοιμώξεων.

Καθώς ο κορωνοϊός προελαύνει και η ανθρωπότητα μουδιασμένη προσπαθεί να αποδεχθεί την πραγματικότητα της πανδημίας, οι αριθμοί των κρουσμάτων και των θυμάτων μιλούν και συγκλονίζουν.

Οι ελπίδες όλων μας έχουν εναποτεθεί στα πολυαναμενόμενα εμβόλια χάρη στα οποία η επιστροφή σε μια κανονικότητα ίσως πραγματοποιηθεί ή έστω μπορεί να πλησιάσουμε κοντά. Με την έναρξη των πρώτων εμβολιασμών η ελπίδα όλων αναζωπυρώθηκε, αλλά οι μεταλλάξεις του ύπουλου ιού αποτελούν ένα ακόμη ανησυχητικό εμπόδιο που πρέπει να υπερπηδηθεί.

Καθαρά χέρια

Ένα αποτελεσματικό όπλο που διαθέτουμε αυτή τη στιγμή για την θωράκιση της υγείας μας, το μοναδικό πράγμα για το οποίο κανείς δεν διαφωνεί, το μόνο για το οποίο οι ειδικοί, οι ερευνητές και ο Παγκόσμιος Οργανισμός υγείας συγκλίνουν, τονίζουν και θέτουν ως προτεραιότητα είναι να κρατάμε τα χέρια μας καθαρά και φυσικά να αποφεύγουμε τις χειραψίες!

Αναμφίβολα ο πιο απλός και αποτελεσματικός τρόπος να μειωθούν οι λοιμώξεις είναι η σωστή εφαρμογή των κανόνων για την υγιεινή των χεριών. Χάρη σε αυτή την αποτελεσματική κίνηση θα μειωθούν οι λοιμώξεις και δεν θα μεταφέρουμε μικροοργανισμούς με τα χέρια μας.

Ο ΕΟΔΥ και πλήθος ειδικών δεν σταματούν να μας θυμίζουν ότι το καλό πλύσιμο των χεριών επιβάλλεται στο πλαίσιο της τήρησης των κανόνων υγιεινής (μαζί με το φτέρνισμα στον αγκώνα και την απόρριψη των χαρτομάντηλων ) για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού, αλλά και του ιού της γρίπης καθώς και του πλήθους των ιών που προσβάλλουν το αναπνευστικό σύστημα.

Οφείλουμε να δίνουμε έμφαση στη σημασία της βελτίωσης της υγιεινής των χεριών τόσο στους χώρους υγειονομικής φροντίδας όσο και σε προσωπικό επίπεδο για τον καθένα από μας.
Είναι απαραίτητο επομένως να καθαρίζουμε τα χέρια μας, στο σωστό χρόνο και με το σωστό τρόπο. Πρέπει να πλένουμε τα χέρια μας όταν βήχουμε ή φτερνιζόμαστε, μετά την τουαλέτα, όταν επιστρέφουμε στο σπίτι, πριν από το φαγητό καθώς και όταν πιάνουμε ζώα.

Όσον αφορά τους τρόπους αυτοί είναι δυο: καλό πλύσιμο χεριών με σαπούνι και νερό και εφαρμογή αντισηπτικού χεριών.

Ανάλογα με τις ανάγκες σας και τον χώρο που βρίσκεστε, μπορείτε να επιλέξετε το κατάλληλο προϊόν. Σε περίπτωση που βρίσκεστε σε χώρο χωρίς πρόσβαση σε τρεχούμενο νερό και σαπούνι, τότε το REVAL Plus Hand Gel που καθαρίζει και απολυμαίνει τα χέρια χωρίς νερό είναι η κατάλληλη επιλογή. Προσφέρει άμεση και αποτελεσματική αντιβακτηριδιακή προστασία χωρίς τη χρήση νερού ή σαπουνιού, έτσι ώστε να αισθάνεστε απόλυτα προστατευμένοι, όπου και αν βρίσκεστε. Η σύνθεσή του µε 70% αιθυλική αλκοόλη, εξουδετερώνει το 99,9% των μικροβίων σε 60″ (σκοτώνει τους ιούς Coronavirus, Adenovirus, Influenza virus ΗBV, HIV, HCV/ μελέτη βάσει του ευρωπαϊκού προτύπου ΕΝ 14476).

Παράλληλα, χάρη στην πανθενόλη, την αλόη , το θυμάρι και τις βιταμίνες Α και Ε που περιέχει φροντίζει και περιποιείται τα χέρια, αφήνοντας τα απαλά και ενυδατωμένα. Επίσης είναι εγκεκριµένα από τον ΕΟΦ.

Για το σπίτι μπορείτε να χρησιμοποιείτε το Reval Deep Cleansing Hand Wash που προσφέρει βαθύ καθαρισµό και ήπια αντιβακτηριδιακή προστασία. Είναι ένα πλούσιο κρεµοσάπουνο µε απολεπιστική δράση, που καθαρίζει αποτελεσµατικά τα χέρια και απομακρύνει τα μικρόβια. Αναζωογονεί την επιδερµίδα, αποµακρύνει τα νεκρά κύτταρα, θρέφει το δέρµα και αφήνει τα χέρια λεία και απαλά.

Εάν επιθυμείτε καθαρισµό και εντατική ενυδάτωση των χεριών το Reval Moisturizing Hand Wash, ένα κρεµώδες καθαριστικό χεριών µε ενυδατικές ιδιότητες είναι ιδανική επιλογή. Καθαρίζει αποτελεσµατικά, προστατεύει από τα µικρόβια, ενώ ταυτόχρονα θρέφει και ενυδατώνει την επιδερµίδα, αφήνοντας µοναδική αίσθηση απαλότητας.

Για την κουζίνα όπου ο στόχος είναι ο καθαρισµός των χεριών και η εξουδετέρωση των δυσάρεστων οσµών που σχετίζονται µε τη µαγειρική, το Reval Kitchen Handwash δίνει τη λύση. Είναι ένα ενυδατικό και αποσµητικό καθαριστικό χεριών, ειδικά σχεδιασµένο για τη φροντίδα και την προστασία του δέρµατος ενάντια στους ερεθιστικούς παράγοντες που περιέχονται σε προϊόντα καθαρισµού, όπως τα απορρυπαντικά και τα λευκαντικά. Εξουδετερώνει αποτελεσµατικά τις δυσάρεστες µυρωδιές που σχετίζονται µε τη µαγειρική και αφήνει τα χέρια καθαρά και απαλά.

Η σειρά REVAL της InterMed εγγυάται άµεση αντιβακτηριδιακή προστασία, αποτελεσµατικό καθαρισµό, αλλά και απαλή περιποίηση των χεριών, χάρη στις εξειδικευµένες συνθέσεις µε αντιβακτηριδιακούς και ενυδατικούς παράγοντες.

Πρόκειται για μια ολοκληρωµένη σειρά προϊόντων για την αντιµικροβιακή προστασία των χεριών που περιλαμβάνει: αντισηπτικά, κρεµοσάπουνα, σαπούνι για χρήση στην κουζίνα, κρέµες χεριών και αντισηπτικά σπιτιού.
Όλα τα προϊόντα περιέχουν βιταµίνες και δερµοκοσµητικά βότανα που προστατεύουν και δεν αφυδατώνουν την επιδερµίδα.