Additionally, paste this code immediately after the opening tag:

Πώς τα Matchbox μάς οδηγούν σε ένα καλύτερο μέλλον

Κι όμως, ένα μικρό αυτοκινητάκι Matchbox μπορεί να ζήσει για πάντα στέλνοντας διαρκώς ένα επίκαιρο και εκπαιδευτικό μήνυμα βιωσιμότητας σε μικρούς και μεγάλους.

Τα παιχνίδια που αγαπάμε μας βοηθούσαν πάντοτε να ανακαλύψουμε τον κόσμο αλλά και να δημιουργήσουμε τις αξίες με τις οποίες πορευόμαστε μέσα σε αυτόν.

Σήμερα, στην εποχή της βιωσιμότητας, στην εποχή που έχουμε πλέον συνειδητοποιήσει ότι η προστασία του πλανήτη είναι προτεραιότητά μας, τα Matchbox με τη δική τους φωνή, μας μαθαίνουν να εκτιμούμε και να φροντίζουμε ό,τι μας περιβάλλει.

Σήμερα η έννοια της βιωσιμότητας εξελίσσεται σε διεθνές κίνημα, διαμορφώνει το μέλλον του τρόπου που ζούμε και εκπαιδεύει τις νεότερες γενιές. Οι σύγχρονοι καταναλωτές, κάθε ηλικίας, ενδιαφέρονται για την ιστορία που κρύβεται πίσω από κάθε τους επιλογή.

Θέλουν να μάθουν τα υλικά από τα οποία είναι κατασκευασμένα όσα αγοράζουν, θέλουν να γνωρίζουν τον τρόπο με τον οποίο παράγονται και το αποτύπωμα που αφήνουν στο περιβάλλον.

Στη νέα εποχή άλλωστε βλέπουμε ότι και οι κοινωνίες παίρνουν ανάλογες πρωτοβουλίες, τα σχολεία μαθαίνουν στα παιδιά να θεωρούν ως προτεραιότητα το περιβάλλον, τη φύση και την περιβαλλοντικά σωστή διαχείριση της καθημερινότητάς τους.

Ταυτόχρονα, οι εταιρείες όχι μόνο ενημερώνουν το κοινό τους αλλά εκπαιδεύουν μικρούς και μεγάλους σε νέες συνήθειες.

Πώς όμως η Matchbox ενδυναμώνει τα παιδιά για να πάρουν μια μέρα το τιμόνι και να μας οδηγήσουν σε ένα πιο πράσινο αύριο;

O κύκλος ζωής ενός αυτοκινήτου Matchbox βήμα-βήμα
Μερικές φορές οι πιο ωραίες περιπέτειες δεν συμβαίνουν στην ευθεία. Όμως όταν ξέρεις τον προορισμό σου τότε πρέπει απλώς να προετοιμαστείς για τον δρόμο που ανοίγεται μπροστά σου.

Στη Matchbox διαλέγουν τον δρόμο για ένα καλύτερο μέλλον ξεκινώντας από τον σχεδιασμό των παιχνιδιών. Στο ταξίδι ενός αυτοκινήτου-παιχνιδιού από τον σχεδιασμό του μέχρι το τέλος της ζωής του στηρίζουν τη βιωσιμότητα σε κάθε βήμα.

Στη Matchbox έχουν στόχο να κατασκευάζουν όλα τους τα παιχνίδια και τις συσκευασίες τους από 100% ανακυκλωμένα, ανακυκλώσιμα ή βιολογικής προέλευσης υλικά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η σειρά PowerGrabs®, η οποία είναι το πρώτο προϊόν Matchbox που πωλείται σε συσκευασία χωρίς καθόλου πλαστικό.

Τώρα φροντίζουν περισσότερο από ποτέ την κατασκευή καλουπιών μειώνοντας την κατανάλωση ενέργειας, τις εκπομπές άνθρακα και τα απόβλητα.

Παράλληλα επιλέγουν να στέλνουν τα προϊόντα τους σε σημεία πώλησης σε όλο τον πλανήτη με θαλάσσια μέσα και όχι με εναέριες μεταφορές ώστε να μειώνουν ακόμα περισσότερο τις εκπομπές άνθρακα.

Τέλος, σε συνεργασία με τους ειδικούς αξιολογούν κάθε στάδιο παραγωγής αλλά και τον κύκλο ζωής των μεταλλικών οχημάτων έχοντας ως στόχο να μειώνουν σταδιακά το περιβαλλοντικό αποτύπωμα όλων των μεταλλικών αυτοκινήτων, των μεγάλων οχημάτων και των σετ παιχνιδιού Matchbox.

Με τη δύναμη της ανακύκλωσης
Όπως κάθε λάτρης των Matchbox γνωρίζει, τα αυτοκινητάκια αυτά κατασκευάζονται για να αντέχουν και να περνούν αμέτρητες περιπέτειες από γενιά σε γενιά. Άλλωστε όταν τελειώνει μια ωραία περιπέτεια πάντα ξεκινάει η επόμενη.

Ακόμα κι όταν αποσύρουμε ένα Matchbox, αυτό μπορεί να ανακυκλωθεί και να χρησιμοποιηθεί στην παραγωγή νέων προϊόντων. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία εφαρμόζει ένα πρόγραμμα επιστροφής παιχνιδιών που επεκτείνεται σταδιακά σε όλες τις αγορές του κόσμου όπου αυτή δραστηριοποιείται.

Τα παιδιά μαθαίνουν παίζοντας!
Τα παιδιά της νέας εποχής οδηγούν τις περιπέτειές τους με τα αυθεντικά μεταλλικά οχήματα Matchbox αλλά και με τα νέα, ηλεκτρικά και υβριδικά οχήματα που συμπεριλαμβάνονται πλέον στη σειρά προϊόντων της γνωστής εταιρείας.

Η Matchbox ενσωματώνει επίσης οικολογικές συμπεριφορές και ανάλογες θεματολογίες στα μεγάλα οχήματα και τα σετ παιχνιδιού που κυκλοφορεί στην αγορά όπως το «Όχημα Ανακύκλωσης Matchbox» και το σετ παιχνιδιού «Σταθμός Καυσίμων Matchbox Action Drivers», ο οποίος περιλαμβάνει σταθμό φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

Τέλος, το μεταλλικό όχημα Tesla είναι το πρώτο αυτοκινητάκι κατασκευασμένο από 99% ανακυκλωμένα υλικά και πιστοποιημένο ως CarbonNeutral® ενώ η συσκευασία του έχει πιστοποίηση FSC® και εσωτερικό δίσκο φτιαγμένο από 70% βιολογικά υλικά που προέρχονται από πατάτες.

*Jeep, η Jeep μάσκα – γρίλιες και τα λογότυπα, τα ονόματα μοντέλων αυτοκινήτων και το λεκτικό σήμα είναι εμπορικά σήματα της FCA US LLC και χρησιμοποιούνται μετά από αδειοδότηση.