Additionally, paste this code immediately after the opening tag:

Τα αγαπημένα μας αυτοκινητάκια γιορτάζουν επτά δεκαετίες συναρπαστικής περιπέτειας με μια limited-edition σειρά

Η εορταστική σειρά οχημάτων Matchbox περιλαμβάνει εξαιρετικά λεπτομερή και ρεαλιστικά οχήματα που έχουν εμπνεύσει γενιές και γενιές εδώ και 70 χρόνια

 

Βρισκόμαστε στο Λονδίνο του 1953. Ο μηχανικός οχημάτων του Βρετανικού Στρατού στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο Jack Odell βλέπει την πολυαγαπημένη του κόρη Anne να βάζει έντομα μέσα σε σπιρτόκουτα. Κι αυτό διότι οι κανόνες ορίζουν πως τα παιδιά μπορούν να έχουν μαζί τους στο σχολείο μόνο παιχνίδια που χωρούν σε ένα σπιρτόκουτο! «Τα έντομα δεν είναι παιχνίδια» σκέφτεται ο Odell, και αποφασίζει να φτιάξει σε μινιατούρα ένα από τα αγαπημένα παιχνίδια της μικρούλας, συγκεκριμένα έναν ατμοκίνητο οδοστρωτήρα, έτσι ώστε να χωρά στο κουτάκι.

 

Έχοντας μεγάλη εμπειρία στην κατασκευή μεταλλικών εξαρτημάτων αυτοκινήτων, μειώνει τις ρεαλιστικές λεπτομέρειες ενός κανονικού οδοστρωτήρα και δημιουργεί έναν λιλιπούτειο, που μπορεί να χωρέσει στο σπιρτόκουτο της κόρης του.

 

 

Ποιο παιδί θα μπορούσε να μείνει αδιάφορο σε αυτό το μικροσκοπικό παιχνίδι που ήταν φτιαγμένο από ορείχαλκο και είχε βαφτεί σε λαμπερό κόκκινο και πράσινο χρώμα; Οι συμμαθητές της ζήλεψαν, το ζήτησαν με επιμονή, και η αρχή έγινε. Η ιστορία των αυτοκινήτων Matchbox που επρόκειτο να εμπνεύσει παιδιά και ενήλικες σε όλον τον κόσμο, μόλις ξεκινούσε. Έμβλημά της ένα παιχνίδι, σε μέγεθος κατάλληλο για το χέρι ενός παιδιού αλλά χωρίς τον κίνδυνο να το καταπιεί, χωρίς μπαταρίες, χωρίς βία, ήσυχο και οικονομικό.

 


Η πλατινένια επέτειος

Στην πορεία, τα αυτοκινητάκια Matchbox έγιναν το πιο επιδραστικό ίσως παιχνίδι στη σύγχρονη ιστορία, με εκατομμύρια παιδιά αλλά και ενήλικες να τα συλλέγουν με πάθος! Εφτά δεκαετίες μετά, ο μικρόκοσμος μέσα στον οποίο ξεδιπλώθηκε η φαντασία και η δημιουργικότητα των παιδιών, εξακολουθεί να συναρπάζει.

 

 

Φέτος, η Mattel γιορτάζει 70 χρόνια Matchbox με μια limited-edition σειρά οχημάτων που αποτίνει φόρο τιμής στην κληρονομιά και την ιστορία του brand το οποίο συνεχίζει να χαρακτηρίζεται από καινοτομία, ποιότητα και ρεαλισμό στην κατηγορία παιχνιδιών μικρής κλίμακας.

 

 

Η εορταστική σειρά Matchbox περιλαμβάνει 7 διαφορετικές συλλογές με ειδικά οχήματα, όλα αφιερωμένα στην πλατινένια 70η επέτειο. Είναι ένας συνδυασμός αγαπημένων συλλεκτικών αυτοκινήτων, αλλά και εμβληματικών οχημάτων που κυκλοφόρησαν τις τελευταίες 7 δεκαετίες, σε διάφορες χώρες, σε όλο τον κόσμο.

 

 

Τα Matchbox γιορτάζουν την ιστορία τους, κοιτώντας το μέλλον
Στην εποχή μας, τώρα που έχουμε πλέον συνειδητοποιήσει ότι η προστασία του πλανήτη είναι προτεραιότητά μας, τα Matchbox με τη δική τους φωνή, μας μαθαίνουν να εκτιμούμε και να φροντίζουμε ό,τι μας περιβάλλει. Έτσι, η Mattel προκειμένου να συνεχίσει τη δέσμευσή της για βιωσιμότητα στην κατηγορία των μεταλλικών οχημάτων, φρόντισε ώστε ένα μέρος της συλλογής για την 70η επέτειο να κατασκευαστεί από ανακυκλωμένο ψευδάργυρο.

 

 

Το μέλλον πρόκειται να φέρει κοντά μας και άλλες συναρπαστικές σειρές που θα διατηρήσουν ενθουσιώδες το παιδί μέσα μας, καθώς τα Matchbox θα ενσωματώσουν ακόμα περισσότερα ηλεκτρικά οχήματα, που είναι φιλικά προς το περιβάλλον, με όραμα να αντικαταστήσουν όλα τα παιχνίδια και τις συσκευασίες με 100% ανακυκλωμένα, ανακυκλώσιμα ή βιολογικής προέλευσης υλικά έως το 2030.

 

 

Η εξέλιξη και η προσαρμογή των Matchbox στη νέα εποχή αναμένεται να εμπνεύσει με τη φιλοσοφία της την επόμενη γενιά παιδιών και συλλεκτών.

 

 

Το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου υποδέχεται τα Matchbox

Σκοπός του Ελληνικού Μουσείου Αυτοκινήτου είναι η ενημέρωση του κοινού για τα επιτεύγματα της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας και η εκπαίδευση των νέων στην οδική ασφάλεια και συμπεριφορά. Επειδή λοιπόν τα παιχνίδια που αγαπάμε μας βοηθούν να ανακαλύψουμε τον κόσμο αλλά και να δημιουργήσουμε τις αξίες με τις οποίες πορευόμαστε μέσα σε αυτόν, τα σαββατοκύριακα του Νοεμβρίου στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου θα γίνονται εκπαιδευτικά προγράμματα με τη συμμετοχή προϊόντων Matchbox.

 

 

Απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 4-6 ετών και περιλαμβάνουν πρόγραμμα οδικής ασφάλειας, διαδραστικό παιχνίδι, δημιουργική απασχόληση με Matchbox, εκπαιδευτικό πρόγραμμα βιωσιμότητας με Matchbox, ξενάγηση στον χώρο του Μουσείου που θα περιλαμβάνει στα εκθέματα και αντίστοιχα συλλεκτικά αυτοκινητάκια Matchbox και απίθανα δώρα.

 

 

-Τα limited edition οχήματα από την 70η επέτειο των Matchbox κυκλοφορούν στα καταστήματα λιανικής καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

– Το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου βρίσκεται στο κτιριακό συγκρότημα Capitol, Γ΄ Σεπτεμβρίου 78 και Ιουλιανού 30-35, και σας περιμένει να το εξερευνήσετε. Η συμμετοχή θα δηλώνεται μέσω e-mail στη διεύθυνση  hmm@charagionis.com και μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας στο τηλέφωνο 2108816187