Additionally, paste this code immediately after the opening tag:

Κοσμήματα γένους θηλυκού

Της Νάντιας Μιχαλοπούλου

Όταν η τέχνη συναντά τις πρώτες ύλες της γης, το αποτέλεσμα δεν είναι απλώς ένα διακοσμητικό στοιχείο που αγκαλιάζει τα γυναικεία άκρα. Είναι το προσωπικό αφήγημα κάθε γυναίκας

Τα τελευταία χρόνια ο κόσμος βιώνει μια αφύπνιση σε σχέση με τα ζητήματα της διαφορετικότητας. Κλασσικά στερεότυπα για την εικόνα του γυναικείου φύλου αρχίζουν σταδιακά να καταρρίπτονται και η ανάγκη για αυθεντικότητα μοιάζει πιο βαθιά από ποτέ.

Σήμερα οι γυναίκες, ανεξάρτητα από ποιον χώρο προέρχονται, λειτουργούν και εξελίσσονται με τρόπο που αναδεικνύει την προσωπική τους ταυτότητα, την ατομικότητά τους. Θέλουν να αφήνουν το αποτύπωμά τους στο έργο που παράγουν, να πορεύονται με σύμμαχο τις ιδιαιτερότητές τους και να κυνηγούν τα όνειρά τους, εμπνευσμένες από τον χαρακτήρα τους και τα δικά τους βιώματα.

Όσο η τεχνολογία εξελίσσεται και οι τάσεις στα social media παρασύρουν μαζικά τους χρήστες στις κατευθύνσεις που στοχεύουν, τόσο η μοναδικότητα του καθένα λαμβάνει μεγαλύτερη αξία. Αυτό είναι το στοιχείο που τελικά οδηγεί στην ευτυχία: η ελευθερία να εκφράζεσαι και να δημιουργείς, χωρίς περιορισμούς και χειραγωγήσεις. Και αυτό φαίνεται ότι το αντιλαμβάνονται περισσότερο από ποτέ οι γυναίκες, αλλά και όλοι οι κλάδοι γύρω μας. Οι επιχειρήσεις, οι τέχνες, η πολιτική, τα μίντια, η γαστρονομία, η μόδα, όλοι εισέρχονται σε μια φάση ενδοσκόπησης, κατανοώντας ότι η μη ύπαρξη της διαφορετικότητας, μάλλον παρεμποδίζει την ικανότητα ενός ανθρώπου να αναπτύσσεται και να συνθέτει ένα καθόλα προσωπικό αφήγημα.

Κάπως έτσι λειτουργεί και ο κλάδος της κοσμηματοποΐας. Εξ’ ορισμού του, το κόσμημα είναι ένα αντικείμενο πόθου που διεγείρει τις αισθήσεις των γυναικών που το φέρουν πάνω τους. Είναι το διακοσμητικό στοιχείο που τελειοποιεί την εικόνα, τη γυναικεία περιποίηση. Αλλά είναι και το κομμάτι που καλεί τη γυναίκα να προβάλλει τον πραγματικό της εαυτό, προσθέτοντας μια πινελιά φινέτσας στη φιγούρα της. Η εορταστική σειρά της PANDORA το διαμηνύει σε όλα τα γεωγραφικά μήκη και πλάτη του πλανήτη.

«Unique as we are»

Με ισχυρό «όπλο» την τεχνογνωσία, την εμπειρία και την εξειδίκευση του δανέζικου μινιμαλιστικού στυλ, τα σύμβολα και τα υλικά της PANDORA συνθέτουν εκλεπτυσμένες φόρμες που έχουν ένα σκοπό: να δημιουργήσουν κοσμήματα ικανά να φέρουν στο φως τη μοναδικότητα κάθε γυναικείας προσωπικότητας.
Kοσμοπολίτικο πνεύμα, νεανική τόλμη και παιχνιδιάρικη διάθεση που ταιριάζει γάντι με το χριστουγεννιάτικο κλίμα των ημερών, οι συνθέσεις που προτείνει η PANDORA προορίζονται για τις γυναίκες που θέλουν να απολαμβάνουν τη ζωή κομψά και απελευθερωμένα. Που επιλέγουν να φορούν χειροποίητα αντικείμενα και τα οποία αντικατοπτρίζουν τον συναισθηματικό τους κόσμο, ενώ εξάπτουν τη φαντασία τους. Άλλωστε τα κοσμήματα λειτουργούν σαν… ψυχογράφημα, λένε όσοι ειδικεύονται στην τέχνη της κοσμηματοποΐας. Ο οίκος της PANDORA συμφωνεί και με το παραπάνω και σημειώνει ότι «το κόσμημα είναι κάτι πολύ προσωπικό, μεταφέρει πολύ συναίσθημα».

Το all time classic βραχιόλι του δανέζικου brand είναι ακριβώς αυτό. Μια πλέξη από σύμβολα που συνδυάζονται μεταξύ τους και δημιουργούν εικαστικά «θέματα» στα γυναικεία άκρα, άρρηκτα συνυφασμένα με στιγμές από τον προσωπικό βίο της κάθε προσωπικότητας. Η κολεξιόν «Purely» τοποθετεί την απλότητα στο κέντρο της και ταυτίζει την αρμονία των σχημάτων και των χρωμάτων των σχεδίων με την αίγλη της ίδιας της γυναικείας φύσης. Οι δημιουργίες «Christmas in Space» φεύγουν από τα χέρια των τεχνιτών του οίκου για να καταλήξουν σε φυσιογνωμίες που εμπνέονται από τις διαστάσεις του χρόνου στο Διάστημα και τον αξιοποιούν ως κίνητρο για διαρκή εξέλιξη προς τα μπροστά. Είναι και η «Pandora Reflexions» που με την περίτεχνα σμιλεμένη λάμψη της αναγάγει τη γυναίκα σε μια σύγχρονη θεότητα. Είναι τα ευγενή υλικά που δημιουργούν συλλογές για να μεταφέρουν τη στιλιστική δύναμή τους στη γυναίκα. Είναι αντικείμενα πόθου γεμάτα αντιθέσεις που αναπτύσσονται σ’ έναν κεντρικό καμβά, πάνω στον οποίο απλώνεται μια βάση από ασήμι, σφυρηλατείται και λίγο αργότερα «ζωγραφίζεται» με μαργαριτάρια, κρύσταλλα, πολύτιμες και ημιπολύτιμες πέτρες. Είναι η αίσθηση του κάλλους, η επιθυμία της προσωπικής έκφρασης και η ανάγκη να δώσει κανείς στον υπόλοιπο κόσμο ένα ντελικάτο και αιθέριο κομψοτέχνημα που θα μοιράσει συναισθήματα χαράς.