Additionally, paste this code immediately after the opening tag:

Ένα ταξίδι στην κορυφή

Η Βίκος Α.Ε. είναι μία ελληνική, οικογενειακή επιχείρηση, η οποία ιδρύθηκε το 1990 και αποτελεί ένα case-study τόσο για την επιχειρηματική της δραστηριότητα, όσο και για την αναπτυξιακή της φιλοσοφία απέναντι στην κοινωνία, τον πολιτισμό και τη φύση. Μία υπέροχη ιστορία επιτυχίας που ξεκίνησε από τις κορυφές των βουνών, στοχεύοντας, επίσης, την κορυφή.

Αποστολή της εταιρείας Βίκος είναι να εξασφαλίζει και να παρέχει  φυσικό, αγνό νερό στους καταναλωτές της. Η άριστη ποιότητα του προϊόντος στην πηγή σε συνδυασμό με τις αυστηρά ελεγχόμενες συνθήκες εμφιάλωσης και τους συνεχείς ελέγχους στους οποίους υπόκειται το προϊόν σε όλες τις φάσεις της παραγωγής του, διασφαλίζουν την κυκλοφορία στην αγορά ενός εμφιαλωμένου νερού που σέβεται τον άνθρωπο, είναι κατάλληλο για την υγιεινή διατροφή του και συμβάλλει στη διατήρηση της ισορροπίας του οργανισμού του.

Η εταιρεία παράγει 359.000 φιάλες/ώρα τηρώντας τους πιο απαιτητικούς κανονισμούς ασφάλειας, από την παραγωγή έως και την κατανάλωση. Οι ιδιόκτητες εγκαταστάσεις αγγίζουν τα 260 στρέμματα και είναι συνολικού εμβαδού 79.000 τετραγωνικών μέτρων, ενώ συνολικά η διαθέτει 30 γραμμές παραγωγής

Η Βίκος Α.Ε. διαθέτει τέσσερα σύγχρονα εργοστάσια, ενώ συνεχίζει να επενδύει σε εξοπλισμό και εγκαταστάσεις, αλλά και στην έρευνα για την παραγωγή νέων προϊόντων βάσει των αναγκών της αγοράς. Πιο αναλυτικά, στα αυστηρά προστατευόμενα Ζαγοροχώρια Ιωαννίνων βρίσκονται αρμονικά ενταγμένα στο περιβάλλον τα δύο εργοστάσια Περιβλέπτου και Καλπακίου, τα οποία εμφιαλώνουν νερό, ενώ το τρίτο εργοστάσιο, η PETCOM Plastics, βρίσκεται στην ΒΙ.ΠΕ Ιωαννίνων και παράγει πλαστικά προπλάσματα φιαλών (preforms) από PET και πώματα για τη συσκευασία νερού, ενώ το τέταρτο εργοστάσιο («Νατούρα Εμφιαλωτική») βρίσκεται στους Καλιάνους Κορινθίας και  εμφιαλώνει νερό.

 

«Η πορεία της εταιρείας μέσα στο χρόνο ήταν διαρκώς αναπτυξιακή, επενδύοντας διαρκώς στην ποιότητα και τη δημιουργία νέων προϊόντων»

 

Οι κεντρικές εγκαταστάσεις της εταιρείας βρίσκονται στην Περίβλεπτο Ιωαννίνων, σε μια ιδιόκτητη έκταση 45 στρεμμάτων στην περιοχή των Ζαγοροχωρίων και διαθέτουν κτιριακές εγκαταστάσεις συνολικού εμβαδού 21.600 τ.μ. Ενώ, το εργοστάσιο Καλπακίου βρίσκεται επίσης σε ιδιόκτητη έκταση 69 στρεμμάτων στην περιοχή των Ζαγοροχωρίων και διαθέτει εγκαταστάσεις συνολικού εμβαδού 24.400 τ.μ. Το τρίτο εργοστάσιο (PETCOM Plastics) διαθέτει εγκαταστάσεις συνολικού εμβαδού 11.000 τ.μ., ενώ το τέταρτο, στην Κορινθία είναι  εμβαδού 10.000 τ.μ. καταλαμβάνοντας έκταση 44 στρεμμάτων.

Το φαράγγι του Βίκου

Επιπλέον, για την αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των πελατών και των συνεργατών της και τη διασφάλιση της απρόσκοπτης κάλυψης της ζήτησης σε περιόδους αιχμής, η ΒΙΚΟΣ Α.Ε. διαθέτει δικά της κέντρα logistics στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη (μέσω της θυγατρικής εταιρείας IQ BRANDS), καθώς και στο Λουτράκι Κορινθίας.

Όλες αυτές οι υποδομές εξασφαλίζουν τόσο την ταχύτητα και την αξιοπιστία σε όλες τις παραγωγικές διαδικασίες, αλλά και αποδεικνύουν στην πράξη το αναπτυξιακό όραμα της εταιρείας, κάτι που είναι ξεκάθαρο μέσα από τη διαδρομή της σε κάθε επίπεδο δράσης: επιχειρηματικό, οικονομικό, κοινωνικό.

Η πορεία της εταιρείας μέσα στο χρόνο ήταν διαρκώς αναπτυξιακή επενδύοντας διαρκώς στην ποιότητα και τη δημιουργία νέων προϊόντων για την κάλυψη των καταναλωτικών αναγκών. Σήμερα συνεχίζει να πραγματοποιεί συνεχώς επενδύσεις σε σύγχρονο εξοπλισμό που εξασφαλίζει άριστη ποιότητα, ενώ οι επιλογές της σε ό,τι αφορά τον εξοπλισμό εμφιάλωσης, τα υλικά συσκευασίας καθώς και το σχεδιασμό φιάλης και ετικέτας, έχουν γνώμονα την ποιότητα του προϊόντος, αλλά και την αισθητική υπεροχή.

Τόσο η φιλοσοφία όσο και ο στρατηγικός προσανατολισμός της ΒΙΚΟΣ Α.Ε. δικαιώνονται από την ταχύτατη αποδοχή των προϊόντων της και τη συνεχή εξάπλωση του brand στην εσωτερική και εξωτερική αγορά. Η πελατοκεντρική φιλοσοφία αυτή παρέχει την δυνατότητα στο κοινό να απολαμβάνει εμφιαλωμένο νερό με τα άριστα χαρακτηριστικά που του δόθηκαν στην πηγή από την ίδια φύση.