Additionally, paste this code immediately after the opening tag:

Ο «Β-οίκος» της ζωής μας

Με σημαντικές πρωτοβουλίες που προάγουν την κοινωνία, την τέχνη το περιβάλλον, τον αθλητισμό, την παιδεία και τον πολιτισμό ευρύτερα, η εταιρεία Βίκος, ενεργεί ανταποδοτικά στην κοινωνία, μέσα στην οποία δρα κι αναπτύσσεται.  

Κάθε εταιρεία που θέλει να ισχυρίζεται ότι ζει στην εποχή της και δραστηριοποιείται ενεργά μέσα στην κοινωνία, οφείλει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες που πράττουν το αγαθό, που προσφέρουν λύσεις, που δημιουργούν θετικό αντίκτυπο και δίνουν το καλό παράδειγμα. Η κλιματική αλλαγή, η βιωσιμότητα, η ρύπανση του περιβάλλοντος, η υγεία αλλά και οι ανάγκες της τοπικής κοινωνίας καλούν τις επιχειρήσεις σε δράση.

Μία αντίληψη που για τη Βίκος Α.Ε. μοιάζει τόσο φυσική όσο και το νερό, το οποίο, από τη φύση του αποτελεί ένα κατεξοχήν σύμβολο αειφορίας, καθώς βρίσκεται σε μία διαρκή διαδικασία κυκλικής αναγέννησης.

 

 

Στρατηγική βιώσιμης ανάπτυξης
Σε αυτό το πλαίσιο η αντίληψη της εταιρείας Βίκος για τη βιωσιμότητα έχει μία συμπεριληπτική προσέγγιση που λαμβάνει υπόψη όχι μόνο την περιβαλλοντική, την κοινωνική αλλά και την πολιτισμική διάσταση. Συμπυκνώνεται και αποτυπώνεται, δε, στην πλέον ουσιαστική και περιεκτική φράση «Ο Β-οίκος της ζωής μας».

Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: Να ζούμε και να αναπτυσσόμαστε σε ένα περιβάλλον που όλοι σεβόμαστε, τον Κοινό μας Οίκο. Ο σεβασμός και η προστασία της φύσης, με απόλυτη συνέπεια προς την αειφορία και την καινοτόμο επιχειρηματική αντίληψη της εταιρείας, μεταφράζονται σε ένα συνολικό «Β-οικοσύστημα» ενεργειών και δράσεων, που συμβολίζουν το όραμα της εταιρείας για ένα οικοσύστημα που θα λειτουργεί ισορροπημένα, με τη βοήθεια της.

Ως μία εταιρεία που επιχειρεί πάνω σε αυτό το πολύτιμο αγαθό της φύσης, στο νερό που δίνει ζωή στη ζωή, εκπονεί μία σειρά δράσεων που διαρκώς επεκτείνεται σε διάφορους τομείς, πάντα όμως με σταθερό σημείο αναφοράς τους ακόλουθους άξονες: «Άνθρωπος» – «Ανάπτυξη» – «Αειφορία». Έτσι, λοιπόν, η εταιρεία Βίκος πραγματοποιεί σημαντικά βήματα προς μία αειφόρα έκφραση και προοπτική της ζωής, που περνάει μέσα από την εξουδετέρωση εκπομπών Co2 και τη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος.  Δεν αρκείται, όμως, σε αυτά.

Κοινωνική συνεισφορά
Οργανώνει συστηματικές αιμοδοσίες, με μήνυμα «Όσο φυσικό είναι να πίνεις νερό, τόσο φυσικό είναι να δίνεις αίμα».  Συνεργάζεται με το μη κερδοσκοπικό οργανισμό HOPEgenesis που δραστηριοποιείται στον τομέα της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας και ασχολείται με το θέμα της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα.

Η προστασία του οικοσυστήματος αποτελεί προτεραιότητα και δέσμευση για την εταιρεία Βίκος.  Με πρώτιστη μέριμνα την περιφέρεια της Ηπείρου, στηρίζει δράσεις που αποβλέπουν στη βιωσιμότητα, με τελικό σκοπό τη διάσωση του πλανήτη, ένα θέμα που αφορά όλους.  Προς αυτή την κατεύθυνση έχει συνάψει συνεργασίες με τον περιβαλλοντικό οργανισμό we4all που δραστηριοποιείται σε βασικούς τομείς όπως: Τις δενδροφυτεύσεις και αναδασώσεις στην Ελλάδα και όλο τον κόσμο (Green Planet), την Περιβαλλοντική εκπαίδευση παιδιών σε σχολεία (Green Future), αλλά και σε Περιβαλλοντικές Δράσεις μαζί με ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (Green Hope).  Η συμβολή στη βιώσιμη ανάπτυξη αποδεικνύεται επίσης με την τήρηση υψηλών ποιοτικών προτύπων και προδιαγραφών σε όλο το φάσμα της παραγωγικής διαδικασίας μέχρι τον τελικό καταναλωτή.

Με τον αθλητισμό στο πλάι των ευπαθών ομάδων
Ο αθλητισμός και οι ευπαθείς ομάδες, αποτελούν σημαντικές κατηγορίες, στις οποίες η Βίκος Α.Ε. έχει στηρίξει με αγάπη και απόλυτο ενδιαφέρον.  Βρίσκεται στο πλάι αθλητικών δράσεων με κοινωνικά μηνύματα και προάγει τη στήριξη συνανθρώπων που δρουν υποδειγματικά με τη δύναμη της ψυχής τους, αναλαμβάνοντας τη χορηγία ομάδων, αλλά και αγώνων όπως τρεξίματος, κολύμβησης κι άλλων.  Στηρίζοντας δράσεις μέσω του αθλητισμού στέλνει μηνύματα αγάπης προς κάθε κατεύθυνση και λειτουργεί υποδειγματικά προς τρίτους.  Η χορηγία του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού και του Ηλυσιακού, της ομάδας μπάσκετ ΑΕΚ με αμαξίδιο, του αγώνα δρόμου Παπάγου Χολαργός, των Ποσειδωνίων,  Μαραθώνιου Ναυπλίου, του Παιδικού Τρίαθλου και του Αυθεντικού Μαραθώνιου Κολύμβησης κι άλλων σημαντικών διοργανώσεων είναι η έμπρακτη απόδειξη ότι η εταιρεία Βίκος στηρίζει την κοινωνία, τον αθλητισμό και τον εθελοντισμό ενισχύοντας δράσεις που απευθύνονται σε όλους και δράσεις που δίνουν πνοή σε ευπαθείς και ευαίσθητες ομάδες σε όλη την Ελλάδα.  Μέσα από τις δράσεις, στηρίζει τον συνάνθρωπο κι αναδεικνύει τις αξίες της συλλογικότητας και της αλληλεγγύης, ως μέρος μίας νέας αντίληψης.

Παρέα με την τέχνη και τον πολιτισμό
Οι τέχνες αποτελούν ένα ακόμη σπουδαίο «κεφάλαιο» για την εταιρεία Βίκος γιατί οι τέχνες είναι πολιτισμός και η πολιτισμική κληρονομιά πρέπει να προστατεύεται και να μεταδίδεται στις επόμενες γενιές. Στο πλαίσιο αυτό, ως το 1ο Εταιρικό Μέλος της Περιφέρειας Ηπείρου του σωματείου «Διάζωμα», στηρίζει ενέργειες αποκατάστασης, προστασίας και προβολής των αρχαίων θεάτρων με στόχο την κινητοποίηση των πολιτών της χώρας για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς και την ανάπτυξη της σύγχρονης πολιτιστικής δημιουργίας.

Επιπλέον στέκεται στο πλευρό του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών, το οποίο εδώ και 36 χρόνια δημιουργεί το απαραίτητο πολιτισμικό περιβάλλον για την ανάδειξη του τοπικού πολιτισμού και των εκπροσώπων του. Είναι μία συνειδητή επιλογή της Βίκος Α.Ε. για να συμβάλλει στην πολιτιστική ανύψωση της περιοχής και ανάδειξη των προοπτικών της.  Προς την ίδια κατεύθυνση, στηρίζει και το Φεστιβάλ Δωδώνης, ένα πολιτιστικό γεγονός με διεθνή προσανατολισμό που επίσης, συμβάλλει σημαντικά στην ανάδειξη της ιστορικότητας της περιοχής αλλά και στην πολιτιστική, τουριστική και οικονομική της ανάπτυξη.

Επιπλέον δράσεις, όπως το Φεστιβάλ Επιδαύρου, το Συμπόσιο Πολιτιστικής Κληρονομιάς και το κινηματογραφικό event «Ξαφνικά Φέτος το Καλοκαίρι», βρίσκονται επίσης στη σφαίρα ενδιαφέροντος της εταιρείας Βίκος και τις στηρίζει κατόπιν σκέψης, για τη συμβολή τους στην μετάδοση της τέχνης και του πολιτισμού.

Κάπως έτσι, η εταιρεία Βίκος με το μήνυμα «Ο Β-οίκος της ζωής μας» αναδεικνύει την άρρηκτη σχέση της με το νερό, τη γη, τον πλανήτη, αλλά και με τον καθένα  μας προσωπικά. Γίνεται ένα με το σπίτι όλων μας και μας υπενθυμίζει την πιο ατόφια, την πιο αδιαμφισβήτητη, την πιο αυθεντική αξία της ζωή μας!

Και την ίδια ακριβώς στιγμή, προωθεί μία συνολική αντίληψη αρμονικής ανάπτυξης, με ενσυναίσθηση, όραμα, ψυχή και καρδιά.