Additionally, paste this code immediately after the opening tag:

Γιατί οι νέοι επιλέγουν τα κολέγια για σπουδές

Τεράστια ζήτηση έχουν πλέον τα κολέγια, με χιλιάδες νέους να τα προτιμούν κάθε χρόνο για μια μετέπειτα επιτυχημένη επαγγελματική ζωή. Οι πολλές ειδικότητες που προσφέρουν και οι οποίες υπόσχονται προοπτικές για άμεση απορρόφηση από την αγορά εργασίας, καθώς και οι συνεργασίες με διεθνή πανεπιστημιακά ιδρύματα, είναι δύο λόγοι που τα καθιστούν ιδιαίτερα δημοφιλή στους σπουδαστές, ενώ τους προσδίδουν κύρος και υψηλό επίπεδο κατάρτισης.

Οι απόφοιτοι των Λυκείων που εγγράφονται κάθε χρόνο στα κολέγια, υπολογίζεται ότι είναι περισσότεροι από 5.000, εκ των οποίων περίπου οι 3.500 παρακολουθούν προπτυχιακές σπουδές και οι υπόλοιποι μεταπτυχιακά προγράμματα.

Στην Ελλάδα μάλιστα υπολογίζεται ότι σπουδάζουν περίπου 15.000 νέοι στα κολέγια, ένας διόλου ευκαταφρόνητος αριθμός που πηγάζει από το γεγονός ότι οι νέοι έχουν την ευκαιρία να σπουδάσουν σε πανεπιστημιακό επίπεδο, χωρίς να μετακινηθούν από τον τόπο κατοικίας τους. Πόσο μάλλον σε μια εποχή, κατά την οποία, λόγω οικονομικής κρίσης, η διαβίωση σε μια χώρα του εξωτερικού είναι για πολλούς απαγορευτική.

Ως «κλειδί» για καλές σπουδές  χαρακτηρίζονται η επιθυμία για μάθηση, η έρευνα των προσφερόμενων σπουδών και η μελέτη των γνωστικών αντικειμένων και των πτυχίων που χορηγούνται, προτού ο νέος κάνει την εγγραφή.

Το top 10 των δημοφιλών ειδικοτήτων για τους σπουδαστές


Ανάμεσα στις πλέον δημοφιλείς ειδικότητες που επιλέγουν προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές συγκαταλέγονται οι: Οικονομικά-Μάρκετινγκ, Διοίκηση Επιχειρήσεων, Ψυχολογία, Ναυτιλιακά, Εφαρμοσμένες και Καλές Τέχνες. Αναμενόμενο, αν λάβουμε υπόψη ότι αυτές οι ειδικότητες οδηγούν στα πιο περιζήτητα επαγγέλματα των ημερών μας.

Σύμφωνα μάλιστα με το Deree, – το Αμερικανικό Κολλέγιο της Ελλάδος, στο top 10 των προγραμμάτων που επιλέγουν οι σπουδαστές, περιλαμβάνονται η Ψυχολογία, η Διοίκηση Επιχειρήσεων, η Επικοινωνία, το Μάρκετινγκ, η Τεχνολογία Πληροφοριακών Συστημάτων, ο Διεθνής Τουρισμός και η Διαχείριση Μονάδων Φιλοξενίας, η Διεθνής Επιχειρηματικότητα, τα Ναυτιλιακά , τα Χρηματοοικονομικά και η Αγγλική Φιλολογία.

Discover Deree Day


Μετά την αποφοίτηση από το Λύκειο, χιλιάδες νέοι και οι οικογένειές τους, καλούνται να αποφασίσουν για το μέλλον τους και να επιλέξουν πεδίο σπουδών, σε μια προσπάθεια να πετύχουν επαγγελματική αποκατάσταση μέσω της εξειδικευμένης εκπαίδευσης. Σε αυτό στοχεύει το Discover Deree Day, μια ημέρα αφιερωμένη στους νέους την οποία διοργανώνει το Deree, επιδιώκοντας να τους ενημερώσει για τα αντικείμενα σπουδών, τις προοπτικές τους, τις υποτροφίες που προσφέρει, και να τους βοηθήσει να αποφασίσουν το είδος των σπουδών που τους ταιριάζει.

Στο πλαίσιο αυτό, ξεναγούνται στο campus, γνωρίζουν τους καθηγητές καθώς και ήδη υπάρχοντες σπουδαστές του Deree, ενώ μοιράζονται μαζί τους τις σκέψεις και τα σχέδιά τους. Παράλληλα, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα μάθημα που τους ενδιαφέρει από επιλεγμένα γνωστικά αντικείμενα όπως: Επικοινωνία, Επιχειρηματικότητα, Μουσική, Ψυχολογία, Διαχείριση Επιχειρήσεων Τουρισμού και Φιλοξενίας, κ.ά.

* Το επόμενο Discover Deree Day έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου, μεταξύ 10:00-15:00, στις εγκαταστάσεις του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος στην Αγία Παρασκευή.

 

Μετά την αποφοίτηση τι;

Από τους πιο περιζήτητους υποψήφιους για τις θέσεις στην αγορά εργασίας, θεωρούνται οι απόφοιτοι του Deree, καθώς οι γνώσεις που λαμβάνουν στη διάρκεια των σπουδών τους, σε συνδυασμό με τα soft skills στα οποία εκπαιδεύονται από το Κολλέγιο, λειτουργούν σαν «μαγνήτης» για τους εργοδότες. Καθοριστικό ρόλο στην επαγγελματική αποκατάσταση των νέων, παίζει και η διασύνδεση του Deree με την αγορά εργασίας, με κυριότερη τη συνεργασία με κορυφαίες πολυεθνικές εταιρείες στην Ελλάδα, αλλά και σε Ευρώπη, Αμερική και Ασία, όπου οι φοιτητές μπορούν να απορροφηθούν.

Αυτήν τη στιγμή το Deree έχει σπουδαστές από 70 χώρες. Προσφέρει 27 καινοτόμα προπτυχιακά προγράμματα (majors) και 43 υποειδικότητες (minors), τα οποία οδηγούν σε Bachelor of Science και Bachelor of Arts, καθώς και τίτλους Master σε 6 υπερσύγχρονες ειδικότητες, με πιο πρόσφατη το Data Science.

*Σημειώνεται ότι το 61% των σπουδαστών του Deree εργάζονται κανονικά μέσα σε 6 μήνες από την αποφοίτησή τους.