Το νερό που δίνει ζωή στη ζωή

Μια πηγή έμπνευσης στην άγρια φύση της Ηπείρου

Η προσφορά προς τον Άνθρωπο, τον Πολιτισμό και το Περιβάλλον αποτελεί για την εταιρεία Βίκος μια ροή δράσεων που πηγάζει με τον πιο φυσικό τρόπο, μεταφέροντας ένα καθαρό μήνυμα. 

Στη ζωή όλα αρχίζουν με ένα όραμα για το μέλλον. Έτσι, όταν πριν από τρείς δεκαετίες έμπαιναν οι βάσεις για να αξιοποιηθούν οι πηγές του Βίκου, ξεκινούσε παράλληλα μια στρατηγική με σκοπό να συνδυάσει ένα επιχειρηματικό έργο με μια διαρκή προσφορά στο οικοσύστημα και την κοινωνία. 

Το βασικό συστατικό του νερού είναι η ζωή. Είναι το πιο επιδραστικό στοιχείο της Φύσης. Αναζωογονεί, μεταμορφώνει, ανοίγει δρόμους και ρέει μόνο μπροστά. Με αυτά τα χαρακτηριστικά ταυτίστηκε και το DNA της εταιρείας Βίκος, που αξιοποιώντας τις χαρισματικές πηγές της Ηπείρου δημιούργησε προϊόντα που αγκαλιάστηκαν στην Ελλάδα και το εξωτερικό για την ποιότητά τους. 

Τα προϊόντα Βίκος συμπυκνώνουν σήμερα όλα τα συστατικά του σύγχρονου Wellness και του σεβασμού απέναντι στην υγεία. Συνθέτουν μια αντίληψη, σύμφωνα με την οποία η υγεία της κοινωνίας τόσο σωματικά, όσο και πνευματικά είναι ο κεντρικός και διαρκής σκοπός της εταιρείας. 

Η ροή είναι η λέξη-σύμβολο που εμπεριέχει τον αδιάκοπο κανόνα της ζωής και της Φύσης, που αμφότερες στηρίζονται πάνω απ’ όλα στο νερό. Η ροή είναι η αδιάκοπη προσπάθειά μας να φτάσουμε στον προορισμό μας, στο όνειρό μας, ξεπερνώντας εμπόδια και δυσκολίες που μας κληροδοτούν με γνώση και εμπειρία. Είναι ένας ύμνος στην επιμονή μας να υπερβούμε αντιξοότητες, όπως ακριβώς λειτουργεί η ροή του νερού πάνω στις πέτρες των ποταμών. Ακριβώς αυτή η αντίληψη εκφράζει πολλές διαφορετικές γενιές ανθρώπων. Είναι μία αλήθεια κοινή. 

Αυτή η «ιδεολογία» έχει ήδη γίνει πράξη: Τα προϊόντα Βίκος που τα τελευταία 30 χρόνια κατόρθωσαν να γίνουν πηγή έμπνευσης, ένα παράδειγμα για το πως η αυθεντικότητα μπορεί να βρει το δρόμο προς την επιτυχία χωρίς να χάσει την ουσία της.

Η ίδια η επιτυχία, όμως, σήμερα σαν έννοια δεν ταυτίζεται με τον υλικό πλούτο, ούτε με την επίδειξη «status». Αντίθετα, έχει να κάνει με μία αίσθηση προσωπικής ολοκλήρωσης, μια διαδικασία διαρκούς αυτοβελτίωσης, αλλά και ένα στοιχείο προσφοράς στο περιβάλλον, στην κοινωνία και στον άνθρωπο. 

Η ουσία σήμερα είναι η δίψα για την πρόοδο: Πώς μπορούμε να γινόμαστε καλύτεροι. Πώς μπορούμε να αναπτυσσόμαστε προσωπικά σεβόμενοι πάντα την κοινότητα, τη Φύση, το κάδρο μέσα στο οποίο ζούμε. Το νερό δεν είναι απλώς το πιο καίριο στοιχείο της Φύσης. Είναι ένα σύμβολο που δείχνει το δρόμο και μας εμπνέει να ταξιδεύουμε, να επιμένουμε και να προσαρμοζόμαστε στα σημεία των καιρών. 

Διαβάστε τρεις ενδιαφέρουσες ιστορίες, που αναλύουν το πρόγραμμα δράσεων εταιρικής ευθύνης, εστιάζουν στη φύση της Ηπείρου και την καθαρότητα των πηγών του Βίκου, καθώς και στην ιστορία ανάπτυξης της εταιρείας που κατάφερε να αγκαλιαστεί σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Αναλυτικά το περιεχόμενο κάθε ιστορίας:

Η αυθεντική φύση του νερού

Η Ήπειρος είναι ένα μοναδικό παγκόσμιο φαινόμενο. Η φύση της και η βιοποικιλότητά της είναι μνημειώδεις. Η τροφοσυλλογή στα δάση της αποκαλύπτει κάθε χρόνο τα ασύλληπτα χαρίσματα μίας αληθινά ευλογημένης γης. Εκεί είναι που γεννιέται το φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος. Σε ένα περιβάλλον όπου η φυσική ισορροπία συντηρεί τον κύκλο της ζωής και την εναλλαγή των εποχών. H σημασία του φυσικού, αγνού νερού στην εποχή μας είναι καθοριστική. Η υγεία, άλλωστε, έγινε τα τελευταία χρόνια η βασική μας προτεραιότητα, η…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ένα ταξίδι στην κορυφή

Η Βίκος Α.Ε. είναι μία ελληνική, οικογενειακή επιχείρηση, η οποία ιδρύθηκε το 1990 και αποτελεί ένα case-study τόσο για την επιχειρηματική της δραστηριότητα, όσο και για την αναπτυξιακή της φιλοσοφία απέναντι στην κοινωνία, τον πολιτισμό και τη φύση. Μία υπέροχη ιστορία επιτυχίας που ξεκίνησε από τις κορυφές των βουνών, στοχεύοντας, επίσης, την κορυφή. Αποστολή της εταιρείας Βίκος είναι να εξασφαλίζει και να παρέχει  φυσικό, αγνό νερό στους καταναλωτές της. Η άριστη ποιότητα του προϊόντος στην πηγή σε συνδυασμό με τις…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Οι άνθρωποι, η κουλτούρα της περιοχής, η παγκόσμια
" Να ζούμε και να αναπτυσσόμαστε σε ένα περιβάλλον που όλοι σεβόμαστε, τον Κοινό μας Οίκο "

Ο «Β-οίκος» της ζωής μας

Το νερό δίνει ζωή στη ζωή. Με μία σειρά δράσεων που διαρκώς επεκτείνεται σε διάφορους τομείς, τα προϊόντα Βίκος δημιουργούν ένα έργο που προστατεύει, φροντίζει και δίνει λύσεις. Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: Να ζούμε και να αναπτυσσόμαστε σε ένα περιβάλλον που όλοι σεβόμαστε, τον Κοινό μας Οίκο. Έτσι, οι πρωτοβουλίες αυτές αποτυπώθηκαν στην πλέον ουσιαστική και περιεκτική φράση «Ο Β-οίκος της ζωής μας»: 

Σήμερα, η εταιρεία Βίκος: Οργανώνει συστηματικές αιμοδοσίες. Συνεργάζεται με το μη κερδοσκοπικό οργανισμό HOPEgenesis που δραστηριοποιείται στον τομέα της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας και ασχολείται με το θέμα της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα. Συνεργάζεται με τον περιβαλλοντικό οργανισμό we4all που δραστηριοποιείται σε τρείς άξονες: Δεντροφυτεύσεις/Αναδασώσεις στην Ελλάδα και όλο τον κόσμο (Green Planet). Περιβαλλοντική εκπαίδευση παιδιών σε σχολεία (Green Future). Περιβαλλοντικές Δράσεις μαζί με ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (Green Hope). 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ