Additionally, paste this code immediately after the opening tag:

Γιατι το νερό είναι το σημαντικότερο συστατικό του καφέ

Η ποιότητα του νερού που χρησιμοποιούμε είναι το α και το ω στη γεύση της πιο αγαπημένης μας συνήθειας

 

Sponsored content 

 

Σήμερα που η παγκόσμια βιομηχανία καφέ είναι στην πιο δημιουργική της φάση, οι επαγγελματίες του χώρου αλλά και οι καταναλωτές πειραματίζονται συνεχώς με τη γεύση και τις τεχνικές τους ενώ παράλληλα διευρύνουν τις γνώσεις τους.

Σε παγκόσμιο επίπεδο η προσφορά αλλά και η ζήτηση-αναζήτηση του καλύτερου καφέ είναι προτεραιότητα για τους λάτρεις του. Premium ποικιλίες, ιδιαίτερα χαρμάνια, σπάνια είδη και γεύσεις είναι μόνο μερικά από όσα βρίσκουμε στα μαγαζιά που εξειδικεύονται στον καφέ. Επίσης, οι επαγγελματίες δοκιμάζουν συνεχώς καινούργιες τεχνικές ενώ οι καταναλωτές πειραματίζονται στο σπίτι με ειδικές συσκευές.

Τώρα που τα δεδομένα στον χώρο του καφέ εξελίσσονται και αλλάζουν με ιλιγγιώδεις ταχύτητες η αναζήτηση της υψηλής ποιότητας πρώτων υλών αλλά και της τέλειας γεύσης είναι προτεραιότητα. Γι αυτόν ακριβώς τον λόγο το νερό, δηλαδή το βασικότερο συστατικό του καφέ, είναι στο επίκεντρο. Με δεδομένο ότι το 98% ενός καφέ αποτελείται από νερό, η ποιότητα και η γεύση του παίζουν καθοριστικό ρόλο.

 

 

Η γεύση του καφέ εξαρτάται από την ποιότητα του νερού
Οι ειδικοί λένε ότι το νερό που επιλέγουμε για να φτιάξουμε τον καφέ μας θα πρέπει να είναι υψηλής ποιότητας και να μην περιέχει χλώριο, χλωραμίνη και υποχλωριώδη καθώς αυτά τα στοιχεία αλλοιώνουν τη γεύση του. Θα πρέπει επίσης να είναι διαυγές και άοσμο με ικανοποιητική περιεκτικότητα σε μαγνήσιο και μεταλλικά στοιχεία.

Για να αναδείξει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο έναν εκλεκτό καφέ θα πρέπει επίσης να έχει τη σωστή αλκαλικότητα. Να περιέχει δηλαδή διττανθρακικά ώστε να εξουδετερώνει τα οξέα. Μια ιδανική λύση για την παρασκευή του καφέ είναι τα φυσικά μεταλλικά νερά τα οποία περιέχουν ανθρακικά και διττανθρακικά ιόντα.

Γενικότερα, οι τιμές μεταλλικών αλάτων του νερού, δηλαδή η σκληρότητά του,  πρέπει να μην επιδρούν αρνητικά στον καφέ. Γι αυτό το πιο σημαντικό στοιχείο για το νερό που βάζουμε στον καφέ μας είναι το πόσο αλκαλικό ή πόσο όξινο είναι, δηλαδή η τιμή του pH του. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι το σωστό pH είναι 6,5-8. Η υψηλή αλκαλικότητα δίνει στυφή γεύση στον καφέ μας ενώ αν οι τιμές των αλάτων είναι χαμηλές και το pH του νερού είναι όξινο αλλοιώνεται το άρωμα του καφέ.

Στην πράξη, ένα σκληρό νερό περνά επιθετικά μέσα από τον καφέ, χωρίς ωστόσο να εξάγει τα ωφέλιμα στοιχεία του ενώ ένα μαλακό νερό υπερεκχυλίζει αυτά τα στοιχεία. Σε κάθε περίπτωση, κάθε φορά που φτιάχνουμε καφέ το νερό επηρεάζει την εκχύλιση των οργανικών οξέων που υπάρχουν σε κάθε τύπο καφέ λειτουργώντας ως διαλύτης.

 

Φυσικότητα και γεύση σε τέλειο συνδυασμό
Το νερό AQUA Carpatica προέρχεται από τις πιο αγνές πηγές του κόσμου που βρίσκονται στα Καρπάθια όρη. Διαθέτει ισορροπημένο pH, ιδανική περιεκτικότητα σε μεταλλικά στοιχεία και καθαρή γεύση γι αυτό και είναι το πιο κατάλληλο για να εκχυλίσουμε έναν καφέ υψηλής ποιότητας.

To AQUA Carpatica δεν περιέχει νιτρικά, είναι πλούσιο σε ασβέστιο και μαγνήσιο, γι’ αυτό και η γεύση του είναι ιδιαίτερα ευχάριστη, χωρίς καμία επίγευση, ενώ αναδεικνεύει γευστικά κάθε τύπο καφέ.

 

Το AQUA Carpatica απογείωσε τον καφέ

Στο 6ο Athens Coffee Festival που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα βρέθηκαν οι ειδικοί του AQUA Carpatica. Ο Βαλάνης Λαμπριανίδης «Valenio» Executive Barista Trainer, Coffee Consultant & WCE Certified Judge σε ειδικό σεμινάριο με θέμα «Quality water makes tasteful coffee» ανέλυσε τα συστατικά του νερού και το πως επηρεάζουν τη γεύση του καφέ. O «Valenio» ενημέρωσε τους επαγγελματίες του κλάδου αλλά και τους λάτρεις του καφέ που βρέθηκαν εκεί για τον σημαντικό ρόλο της επιλογής νερού στην παρασκευή του καφέ.

«Δουλεύοντας ασταμάτητα, παρασκευάζοντας αμέτρητα φλιτζάνια καφέ, πραγματοποιώντας συνεχώς έρευνες, μπορώ πια με σιγουριά να δηλώσω ότι το νερό παίζει τον πιο σημαντικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα του καφέ μας. Μια μέρα βρέθηκε στα χέρια μου το νερό AQUA Carpatica, το δοκίμασα και κατέληξα στο ότι έχει την τέλεια περιεκτικότητα για να αναδείξει έναν εκλεκτό καφέ» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Valenio.

www.aquacarpatica.gr  @aquacarpatica.gr  www.youtube.com/c/AquaCarpatica