Additionally, paste this code immediately after the opening tag:

Γίνε ο barman των γιορτών

Πώς το αγνότερο νερό της φύσης απογειώνει τα αγαπημένα μας mocktails

Sponsored Content 

Τα φετινά Χριστούγεννα ανυπομονούμε να γιορτάσουμε και πάλι όλοι μαζί. Να βρεθούμε, να επικοινωνήσουμε, να μοιραστούμε όμορφες στιγμές και να δημιουργήσουμε μοναδικές αναμνήσεις παρέα με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Ταυτόχρονα θέλουμε να περιποιηθούμε όσους αγαπάμε, να φροντίσουμε εκείνους αλλά και τους εαυτούς μας προσφέροντας το καλύτερο σε όλα τα επίπεδα.

Τα τραπέζια θα γεμίσουν με αγαπημένες γεύσεις και μυρωδιές εξαιρετικές, στα πιάτα θα μπουν πεντανόστιμα φαγητά και λαχταριστά γλυκά και στα ποτήρια μας θα έχουμε τα πιο εκλεκτά ποτά. Αυτή τη φορά μάλιστα θα βάλουμε όλη μας τη φροντίδα και τη φαντασία για να φτιάξουμε τα καλύτερα.

Τα ποτά της νέας εποχής
Η χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ είναι η πιο ανερχόμενη τάση στα ποτά σε διεθνές επίπεδο. Τα mocktails και τα virgin cocktails είναι ποτά με πολυεπίπεδο γευστικό χαρακτήρα που εξάπτουν τη φαντασία των διασημότερων mixologists, έχουν το δικό τους κοινό και ήρθαν για να μείνουν. Και το καλύτερο; Μπορούμε να τα φτιάξουμε μόνοι μας στο σπίτι, με τα υλικά που θα επιλέξουμε κι έτσι να προφέρουμε ωραίες, δροσερές και κυρίως υγιεινές προτάσεις στους καλεσμένους μας.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή…

Επιλέγουμε Φυσικώς Ανθρακούχο Φυσικό Μεταλλικό νερό αντί για σοδόνερα
Μπορεί να έχουν παρόμοια υφή αλλά έχουν εντελώς διαφορετική γεύση. και επίδραση στην υγεία μας. Οι έρευνες μάλιστα λένε ότι η κατανάλωσή των Φυσικώς Ανθρακούχων Νερών μας χαρίζει ευεξία και βοηθάει να ελέγχουμε τη διατροφή και το σωματικό μας βάρος, ακόμα και όταν το χρησιμοποιούμε μέσα σε ποτά.

Επίσης τα Φυσικώς Ανθρακούχα Νερά μας βοηθούν στη χώνεψη και δεν επηρεάζουν τη γεύση των υπόλοιπων υλικών με τα οποία τα συνδυάζουμε. Αντιθέτως, αναδεικνύουν τα αρώματα και τις γεύσεις άλλων φυσικών συστατικών όπως φρέσκα φρούτα  κ.ό.κ. σε σχέση με τα σοδόνερα τα οποία έχουν έντονη όξινη γεύση. Το σημαντικό βέβαια είναι ότι η διαφορά τους φαίνεται στο στομάχι μας, στη διάρκεια της χώνεψης. Στην ουσία τα σοδόνερα είναι απλά νερά, μεταλλικά ή μη, τα οποία περιέχουν διοξείδιο του άνθρακα (CO2) σε ελεύθερη μορφή, δηλαδή τους προστίθεται βιομηχανικά ανθρακικό οξύ.

Επιπλέον, τα σοδόνερα κάποιες φορές έχουν δυσάρεστη γεύση και έντονη επίγευση. Το πρόσθετο βιομηχανικά CO2 προσδίδει τη γεύση μιας ξινίλας ή μιας μεταλλικής ή πλαστικής ή αλμυρής επίγευσης.

Αντιθέτως, τα Φυσικώς Ανθρακούχα Φυσικά μεταλλικά νερά εμπεριέχουν διττανθρακικά άλατα (διττανθρακικό ασβέστιο, διττανθρακικό μαγνήσιο, διττανθρακικο νάτριο κλπ.) τα οποία εκλύουν μετά την πόση σιγά σιγά και διαδοχικά το διοξείδιο του άνθρακα. Τα διττανθρακικα άλατα είναι βασικά αλκαλικά στοιχεία που έχουν την ιδιότητα να αντισταθμίζουν την οξύτητα του γαστρικού οξέος και να μας βοηθούν να χωνέψουμε ομαλά μέσω μιας απόλυτα φυσικής διαδικασίας.

Επιλέγουμε νερό χωρίς νιτρικά
Τα Νιτρικά (ΝΟ3) είναι ισχυρές οξειδωτικές χημικές ουσίες που αποτελούν βασικό διατροφικό στοιχείο για τα φυτά αλλά είναι εξαιρετικά επικίνδυνες για τον άνθρωπο και ειδικά για ευπαθείς ομάδες.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση με ειδική Οδηγία της (Directive 91/676/EEC) θεωρεί τα Νιτρικά ως τον κύριο παράγοντα μόλυνσης των υδάτων στην Ευρώπη και επέβαλε τον περιορισμό της χρήσης τους. H ύπαρξη νιτρικών στο πόσιμο νερό έχει αρνητικότερη επίδραση αφού μέσω του νερού διοχετεύονται σε όλα μας τα κύτταρα.

Το πόσιμο νερό με νιτρικά προκαλεί προβλήματα στον μεταβολισμό, στον θυρεοειδή, και στο κυκλοφορικό σύστημα ενώ στατιστικά συνδέονται με την αύξηση των καρκινογενέσεων.

Για όλους αυτούς τους λόγους λοιπόν 7 χώρες της Ευρώπης (Γερμανία, Γαλλία, Αυστρία, Ιταλία, Ισπανία, Πολωνία και Τσεχία) έχουν εκδώσει Δημόσια Σύσταση με συγκεκριμένο επιτρεπόμενο όριο νιτρικών που αφορά την κατανάλωση από ευπαθείς ομάδες. Πιο συγκεκριμένα, το όριο για τους ενήλικες είναι 50mgr/L ενώ για τα βρέφη και τις εγκυμονούσες είναι maximum 10mgr/L

 

 

Φτιάχνουμε Mocktails με AQUA Carpatica
Το AQUA Carpatica ανθρακούχο είναι Φυσικώς Ανθρακούχο Μεταλλικό Νερό, πλούσιο σε φυσαλίδες CO2, που αναβλύζει από μια παρθένα περιοχή στα Καρπάθια όρη.  Με ισορροπημένη περιεκτικότητα σε πλούσια μεταλλικά στοιχεία και χωρίς καθόλου νιτρικά το AQUA Carpatica Φυσικώς Ανθρακούχο Μεταλλικό Νερό έχει ευχάριστη γεύση ενώ δεν έχει καθόλου επίγευση.

Για όλους αυτούς τους λόγους το AQUA Carpatica αποτελεί την κορυφαία υγιεινή επιλογή όχι μόνο για να συνοδεύσουμε το γεύμα μας αλλά και να κάνουμε δημιουργικούς συνδυασμούς. Ακολουθώντας τις συνταγές του bartender Αναστάσιου Τσιλίκουνα (www.yourbartender.gr) φτιάχνουμε τα πιο ευφάνταστα mocktails:

 

 

 

 

 

 

PURPLE RAIN
AQUA Carpatica Φυσικώς Ανθρακούχο νερό
30 ml πουρές από φρέσκα blueberries
20 ml φρέσκος χυμός λεμονιού
10 ml αιρόπι ζάχαρης
για το γαρνίρισμα: φέτες λεμονιού και φρέσκα μούρα

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

GREEN BUBBLE GARDEN
AQUA Carpatica Φυσικώς Ανθρακούχο νερό
30 ml χειροποίητο σιρόπι αγγουριού
20 ml φρέσκος χυμός λάιμ
για το γαρνίρισμα: λεπτές φέτες αγγουριού, αστεροειδής γλυκάνισος, κόκκοι κόκκινου πιπεριου, φύλλα βασιλικού

 

 

 

 

 

 

 

 

HOMEMADE LAVENDER LEMONADE
AQUA Carpatica Φυσικώς Ανθρακούχο νερό
80 ml φρέσκια χειροποίητη λεμονάδα
20 ml σιρόπι λεβάντας και φρέσκα φύλλα δυόσμου
για το γαρνίρισμα: φέτες λεμονιού και αποξηραμένη λεβάντα