Additionally, paste this code immediately after the opening tag:

«ΔΥΝΑΤΗ. Μια αληθινή ιστορία για την τεχνολογία και τον άνθρωπο»

Η Κωτσόβολος παρουσιάζει ένα ντοκιμαντέρ για ένα παιδί της ΕΛΕΠΑΠ, τη μικρή Κωνσταντίνα,  που με το πρωτοποριακό αμαξίδιο Ladd//roller είδε τη ζωή της να γίνεται καλύτερη  

 

Sponsored Content

Η Κωνσταντίνα είναι ένα κοριτσάκι 8 χρονών, δημιουργικό και δυναμικό, πολύ ώριμο σε σχέση με την ηλικία της, και με πολλές δυσκολίες στην κίνηση καθώς γεννήθηκε με συγγενή αρθρογρύπωση στα άνω και κάτω άκρα. Πρόκειται για μια νευρομυϊκή πάθηση, που της επιτρέπει να χρησιμοποιεί κυρίως το ένα της χέρι και το ένα της πόδι. Η μητέρα της, κυρία Έλενα Κουρκούτη πιστεύει πως η Κωνσταντίνα είναι ένα παιδί-θαύμα. «Με τη γέννησή της, αναθεώρησα πολύ όλη τη ζωή. Το να μεγαλώνεις ένα παιδάκι όπως την Κωνσταντίνα, η καθημερινότητα είναι πολύ διαφορετική από ένα παιδί που δεν είναι ΑμεΑ. Από το να πιει νερό, να φάει, να παίξει. Το παραμικρό που για εμάς είναι ένα τίποτα, για αυτήν είναι ένας άθλος».

 

Η μικρή Κωνσταντίνα με τη μητέρα της

 

«Η Κωνσταντίνα είναι ένα από τα καμάρια της ΕΛΕΠΑΠ» λέει η Πρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ Δρ. Ελένη Σκουτέλη, Παιδονευρολόγος. «Είναι μία αγωνίστρια της ζωής και θα συνεχίσει να αγωνίζεται. Το σώμα, που έχει ένα θέμα, δεν φυλακίζει την ψυχή της και το πνεύμα της».

Η ζωή αυτού του κοριτσιού που διδάσκει καθημερινά το μάθημα της ζωής στους συνανθρώπους της έγινε καλύτερη τελευταία χάρη στην τεχνολογία, με την προσφορά του Ladd//roller – το καινοτόμο αμαξίδιο για ΑμεΑ – από την Κωτσόβολος, η οποία με το πρόγραμμα «Τεχνολογία χωρίς Εμπόδια», φροντίζει για τη μεγιστοποίηση της προσβασιμότητας στην τεχνολογία, από ανθρώπους με αναπηρία, ώστε να έχουν μία Καλύτερη Ζωή.

 

Το αμαξίδιο Ladd//roller

Με τη βοήθεια της τεχνολογίας
Στην καθημερινότητά μας πολλές φορές ξεχνάμε πόσες λύσεις μάς δίνουν οι εξελίξεις της τεχνολογίας και πόσο πιο εύκολη γίνεται η ζωή μας χάρη σε αυτήν. Σημαντικό είναι όμως να έχουν όλοι πρόσβαση σε αυτήν ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες τους. Η Κωτσόβολος, ο κορυφαίος προορισμός τεχνολογίας, έχει ως στόχο να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να προσφέρουν αυτήν την τεχνολογία σε όλους.

Τώρα, μέσα από το ντοκιμαντέρ «ΔΥΝΑΤΗ. Μια αληθινή ιστορία για την τεχνολογία και τον άνθρωπο», με πρωταγωνίστρια τη μικρή Κωνσταντίνα και το Ladd//roller, μάς δείχνει πώς ο άνθρωπος και η τεχνολογία μπορούν να συμπορευθούν και να προσφέρουν μια ζωή χωρίς εμπόδια και διακρίσεις.

 

Ο αρχιτέκτονας Δημήτρης Πετρωτός και ο Βαγγέλης Δεσύπρης, Head of Engineering της VETA

 

Για μια καλύτερη ζωή
Το πρωτοποριακό αμαξίδιο αποτελεί δημιούργημα του αρχιτέκτονα Δημήτρη Πετρωτού που ξεκίνησε με το όραμα να δημιουργήσει μία συσκευή, που διευκολύνει την καθημερινότητα ενός ανθρώπου με κινητικές δυσκολίες. Διαθέτει ειδική ρύθμιση για όρθια στάση, επιτρέποντας στον κάτοχό του να κινηθεί, να εργαστεί και να συνομιλήσει στο ίδιο επίπεδο, μπορεί να διαιρεθεί σε κομμάτια, ώστε να μεταφερθεί με ευκολία, ακόμα και σε ένα πιο μικρό αυτοκίνητο, έχει ειδικά σχεδιασμένους τροχούς, ώστε να ξεπερνά μικρά αρχιτεκτονικά εμπόδια όπως κράσπεδα πεζοδρομίων, ανομοιογένειες του δρόμου καθώς και σκαλοπάτια, είναι ελαφρύ, ευέλικτο, με ελάχιστες ενεργειακές απαιτήσεις, δε χρειάζεται σχεδόν καθόλου συντήρηση και έχει εξαρτήματα που μπορούν να αλλαχθούν, ώστε να «μεγαλώνει» μαζί με τον κάτοχό του.

Για τη δημιουργία τους, πολύ σημαντική ήταν η συμβολή της VETA. Πρόκειται για μια πλήρως καθετοποιημένη μονάδα κοπής και διαμόρφωσης μετάλλου στην Αθήνα που εξειδικεύεται στον καινοτόμο σχεδιασμό και τη βιομηχανική παραγωγή ειδικών μεταλλικών κατασκευών. Ο Βαγγέλης Δεσύπρης, Head of Engineering, της VETA αναφέρει σχετικά πως «κάθε παράδοση ενός ladd/roller είναι μια μεγάλη νίκη για εμάς, γιατί νιώθουμε ότι με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε ώστε να γίνει αυτός ο κόσμος λίγο καλύτερος».

 

Η Κωνσταντίνα μπορεί πλέον να μετακινείται αυτόνομα, χωρίς τη βοήθεια συνοδού

 

Φτερά στην ενσωμάτωση και των προσβασιμότητα
Η μικρή Κωνσταντίνα από την πρώτη στιγμή εξοικειώθηκε εύκολα με το Ladd/ /roller. Μπορεί να πλέον να μετακινείται από τη μία τάξη στην άλλη και να βγαίνει στο προαύλιο του σχολείου αυτόνομα χωρίς τη βοήθεια συνοδού, ενώ το πιο σημαντικό είναι ότι η λειτουργικότητα και η συμμετοχή της στις διάφορες δραστηριότητες και τα παιχνίδια έχουν αυξηθεί συνεχίζοντας πλέον την εκπαίδευσή της σε συμβατικό σχολείο. «Πραγματικά, της δίνει φτερά στην περαιτέρω αποκατάσταση. Φτερά στην ενσωμάτωση την κοινωνική. Φτερά στην προσβασιμότητα, η οποία είναι το σημαντικότερο κομμάτι για την κοινωνική ενσωμάτωση» επισημαίνει η Δρ. Σκουτέλη.

Ο κος Γιάννης Βασιλάκος, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Κωτσόβολος – Dixons South East Europe, αναφέρει: «Το όραμά μου είναι αυτό το ταξίδι της τεχνολογίας χωρίς εμπόδια που εφαρμόσαμε στην Κωτσόβολος να αποτελέσει παράδειγμα και για τις υπόλοιπες εταιρείες λιανικής στην Ελλάδα και είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος. Νομίζω ότι το μέλλον θα είναι σίγουρα πιο προσβάσιμο και οι εταιρείες λιανικής θα ευαισθητοποιηθούν, θα εφαρμόσουν όλες εκείνες τις δράσεις που εξασφαλίζουν καλύτερη προσβασιμότητα για όλους».

Η Κωτσόβολος για ακόμα μία φορά, πιστή στο όραμά της για μία Καλύτερη Ζωή για όλους και με όχημα την πρωτοβουλία «Τεχνολογία χωρίς Εμπόδια» αποδεικνύει ότι με τη βοήθεια της τεχνολογίας, κανένα εμπόδιο δεν μπορεί να σταθεί όρθιο, όπως φαίνεται και από την ιστορία της μικρής Κωνσταντίνας, που μας δίνει την ελπίδα να πιστέψουμε ότι μία Καλύτερη Ζωή, χωρίς εμπόδια και διακρίσεις μπορεί να γίνει πραγματικότητα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ