Additionally, paste this code immediately after the opening tag:

Μεγάλοι Έλληνες

Τέσσερα μετάλλια, δύο χρυσά, ένα αργυρό και ένα χάλκινο, και δεκάδες στιγμές επιτυχίας και συγκίνησης ήταν ο απολογισμός της ελληνικής ομάδας στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο

Εντυπωσιακά ρεκόρ, εμφανίσεις που έκοψαν την ανάσα, συγκλονιστικές αναμετρήσεις είναι μόνο μερικές από τις στιγμές που μας χάρισαν αυτό το καλοκαίρι οι Έλληνες αθλητές που συμμετείχαν στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Οι αθλητές και οι αθλήτριές μας βρέθηκαν στην ιαπωνική πρωτεύουσα με τη σημαντική στήριξη της ΝΝ Ηellas που βρέθηκε δίπλα τους όχι μόνο ως Χρυσός Χορηγός αλλά και ασφαλίζοντας όλες τις ελληνικές αποστολές σε όλη τη διάρκεια της προετοιμασία τους αλλά και τις ημέρες των Ολυμπιακών Αγώνων.

 

 

Οι κορυφαίοι του κόσμου

Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου βρέθηκαν κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο ο Στέφανος Ντούσκος στην κωπηλασία και ο Μίλτος Τεντόγλου στο άλμα εις μήκος. Πιο συγκεκριμένα, ο Στέφανος Ντούσκος, στο μονό σκιφ αντρών έκανε ολυμπιακό ρεκόρ με χρόνο 6:40.45.

Ο Μίλτος Τεντόγλου στην τελευταία του προσπάθεια πραγματοποίησε άλμα 8,41μ. και τελικά κατέκτησε την πρώτη θέση κορυφώνοντας την αγωνία του κοινού αλλά και των συναθλητών του.

 

Το ασημένιο μετάλλιο απέσπασε η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών.

Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου μας έκανε υπερήφανους στο Τόκιο αφού κατέκτησε το πρώτο ολυμπιακό μετάλλιο για τη χώρα μας σε ομαδικό άθλημα θέτοντας εκτός πολλούς και ιδιαίτερα δυνατούς αντιπάλους.

 

 

Στην ενόργανη γυμναστική ο βασιλιάς των κρίκων Λευτέρης Πετρούνιας με μια ακόμα εκπληκτική εμφάνιση στον τελικό έλαβε συνολικά 15.200 βαθμούς.

Έτσι κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο αλλά και τις εντυπώσεις για ακόμα μία φορά.

 

 

Εξαιρετικές αγωνιστικές διακρίσεις 

Στην πρώτη οχτάδα των Ολυμπιακών Αγώνων βρέθηκαν ακόμα δεκατρείς αθλητές και αθλήτριες της ομάδας μας. Για παράδειγμα, ο επικοντιστής Εμμανουήλ Καραλής άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στην πρώτη του παρουσία σε Ολυμπιακούς Αγώνες αφού στον τελικό βρέθηκε στην 4η θέση με άλμα στα 5,80μ. σπάζοντας το προσωπικό του ρεκόρ.

Η Κατερίνα Στεφανίδη και η Νικόλ Κυριακοπούλου πραγματοποίησαν εξίσου καλές προσπάθειες στο επί κοντώ καταλαμβάνοντας την 4η και την 8η θέση με επιδόσεις στα 4,80μ. και 4,50μ. αντίστοιχα. Στα 20χλμ βάδην η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη με χρόνο 1:31:24 βρέθηκε στην 8η θέση ενώ στην άρση βαρών ο Περικλής Ιακωβίδης στα 96 κιλά τερμάτισε 11ος.

Μεγάλη έκπληξη ήταν ο πρωτοεμφανιζόμενος σε Ολυμπιακούς Αγώνες, κολυμβητής Άλκης Κυνηγάκης αφού στα 10 χλμ ανοικτού νερού ο πρωταθλητής της μαραθώνιας κολύμβησης τερμάτισε στην 5η θέση με χρόνο 1:49.29.2.

Στη σκοποβολή η σημαιοφόρος της ομάδας μας, Άννα Κορακάκη, πέρασε στον τελικό σε δύο κατηγορίες: στα 10μ. αεροβόλο πιστόλι και στα 25μ. σπορ πιστόλι όπου βγήκε 6η. Η κορυφαία τζουντόκα Ελισάβετ Τελτσίδου βρέθηκε επάξια στην 7η θέση αφού η εξαιρετική φυσική της κατάσταση τη βοήθησε να αναδειχθεί.

Επιτυχημένες ήταν και οι προσπάθειες των Ελλήνων ιστιοπλόων. Στην κατηγορία RSX γυναικών η Κατερίνα Δίβαρη πήρε τη 19η θέση και στην αντίστοιχη κατηγορία ανδρών ο Βύρων Κοκκαλάνης βρέθηκε στην 11η θέση. Στην κατηγορία 470 οι Παύλος Καγιαλής και Παναγιώτης Μάντης κατέκτησαν την 8η θέση και η Αιμιλία Τσουλφά και Αριάδνη Σπανάκη τερμάτησε 15η. Ακόμα στα Laser Radial η Βασιλεία Καραχάλιου βγήκε 9η και στην κατηγορία FINN ο Γιάννης Μιτάκης ήταν 12ος στην τελική κατάταξη.

Τέλος, στην κωπηλασία και συγκεκριμένα στη δίκωπο το δίδυμο Μαρία Κυρίδου – Χριστίνα Μπούρμπου τερματίσε 5ο ενώ στο μονό σκιφ γυναικών η Αννέτα Κυρίδου κατετάγη 10η και έφτασε στα ημιτελικά.

Συνολικά οι 83 αθλητές και αθλήτριες που ταξίδεψαν στην ιαπωνική πρωτεύουσα για να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας, με την υποστήριξη της ΝΝ Ηellas που βρέθηκε στο πλευρό τους με την έμπρακτη στήριξή της ως Χρυσός Χορηγός της Ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας, έζησαν στο έπακρο μοναδικές εμπειρίες που θα μείνουν χαραγμένες στη μνήμη τους και χάρισαν στους θεατές στιγμές ιδιαίτερης υπερηφάνειας.