Γεύματα και Δώρα αγάπης σε άπορους συμπολίτες μας

Της Νάντιας Μιχαλοπούλου

Η ΑΒ Βασιλόπουλος στήνει το εορταστικό τραπέζι 6.000 οικογενειών με παιδιά που βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης, σε όλη τη χώρα

Αυτά τα Χριστούγεννα κανείς δεν πρέπει να νιώσει την απουσία της κοινωνικής αλληλεγγύης. Με αυτό το πνεύμα η ΑΒ Βασιλόπουλος προσφέρει τρόφιμα σε 6.000 οικογένειες με παιδιά, θέλοντας να συμβάλλει στην ανακούφιση των οικονομικά αδύνατων πολιτών σε όλη την Ελλάδα.

Για όγδοη συνεχή χρονιά η μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ-μάρκετ στη χώρα, αναλαμβάνει μαζί με την υποστήριξη του «Μπορούμε» και της «Τράπεζας Τροφίμων» να εφοδιάσει το καθιερωμένο γιορτινό τραπέζι συμπολιτών μας που βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης, ώστε να περάσουν την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς με αξιοπρέπεια.

Μοιράζοντας απλόχερα υγιεινά και θρεπτικά προϊόντα σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη, φροντίζει ώστε όλοι όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα να αισθανθούν οικονομική και ψυχολογική ανάταση και επιβεβαιώνει ότι η ισχύς υφίσταται μόνον εν τη ενώσει. Τα τρόφιμα δίδονται από τις αποθήκες και το ευρύ δίκτυο των καταστημάτων της ΑΒ Βασιλόπουλος, ενώνοντας τους συνεργάτες, τους προμηθευτές και τους πελάτες της σε μια μεγάλη αλυσίδα αλληλεγγύης.

«Στην ΑΒ Βασιλόπουλος τα Χριστούγεννα είναι εκείνη η στιγμή της χρονιάς που η μαγεία της αγάπης, η ελπίδα και η αισιοδοξία γεμίζουν κάθε νοικοκυριό, σε κάθε γειτονιά. Είναι οι ευχές που ζωντανεύουν και οι όμορφες στιγμές με τους αγαπημένους μας. Είναι η χαρά να προσφέρουμε. Στόχος μας είναι να ανακουφίσουμε τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη αλλά και να δημιουργήσουμε ένα κίνημα συνεισφοράς που αγγίζει ολοένα και περισσότερους ανθρώπους. Ενώνοντας τις δυνάμεις μας με την Τράπεζα Τροφίμων και το Μπορούμε, βλέπουμε έμπρακτα τα μετρήσιμα αποτελέσματα. Άλλωστε στόχος μας είναι κάθε μας ενέργεια να είναι ουσιαστική και να αγγίζει τις ζωές των ανθρώπων στους οποίους απευθύνεται» σχολιάζει η κυρία Αλεξία Μαχαίρα, Υπεύθυνη Επικοινωνίας & Εταιρικής Υπευθυνότητας της εταιρείας.

Η ενέργεια πραγματοποιείται από το 2012, οπότε ξεκίνησε σε σύμπραξη με το «Μπορούμε» με την προσφορά τροφίμων για το εορταστικό γεύμα 3.000 τετραμελών οικογενειών με παιδιά. Το 2005 το πρόγραμμα διευρύνθηκε μέσα από τη συνεργασία της ΑΒ με την «Τράπεζα Τροφίμων», ενώ το 2016 η πρωτοβουλία άρχισε να πραγματοποιείται και κατά τη διάρκεια του Πάσχα. Το πακέτο συμπεριλαμβάνει κρεμμύδια, πατάτες, μήλα, χοιρινό ρολό, ρύζι, passata, πάστες ζυμαρικών, cookies, γάλα εβαπορέ, μαρούλι, και ελαιόλαδο.

Δώρα Αγάπης

Τις Γιορτές των Χριστουγέννων πέρα από τα γεύματα η ΑΒ Βασιλόπουλος, προσφέρει και «Δώρα αγάπης», καλώντας όλους να προβούν σε μια καλή πράξη. Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η εταιρεία δημιουργεί τρεις κατηγορίες προϊόντων στα καταστήματά της, η αγορά των οποίων από τους καταναλωτές δωρίζει δύο ευρώ στην «Τράπεζα Τροφίμων». «Δίνουμε την ευκαιρία και στους πελάτες μας να συμβάλλουν στο καλό και μαζί να πολλαπλασιάσουμε τη δύναμη της προσφοράς προς όλους εκείνους που χρειάζονται στήριξη σε όλη τη χώρα» σημειώνει η κυρία Μαχαίρα.

Οι κατηγορίες των δώρων έχουν ως εξής:
Δώρο Αγάπης – Το πιο τρυφερό δώρο: Πρόκειται για ένα τρυφερό και γιορτινό δώρο για έναν πολύ ξεχωριστό σκοπό. Περιέχει βασικά είδη διατροφής, τα μπορεί κανείς να προσφέρει απευθείας σε κάποιον που γνωρίζει ότι έχει ανάγκη ή να το κρατήσει για δική του χρήση. Εναλλακτικά μπορεί να το αφήσει στο ειδικό καλάθι συγκέντρωσης τροφίμων στα καταστήματα της ΑΒ, για την ενίσχυση τοπικών οργανώσεων.

Σε αυτή την κατηγορία τα προϊόντα είναι: μπισκότα, μαύρη σοκολάτα, σοκολάτα γάλακτος, Passata, αλεύρι, πένες, ζάχαρη, γάλα εβαπορέ.

Δώρο Αγάπης – Το πιο γιορτινό δώρο: Η συγκεκριμένη σειρά αφορά σε εκλεκτά δώρα για επισκέψεις και συναντήσεις στη διάρκεια των γιορτών. Περιλαμβάνει Λευκό κρασί «Παράγκα» ή κόκκινο κρασί «Κτήμα Σκούρα – Portes Merlot», πάστα ελιάς καλαμών «Η ΑΒ κοντά στην Ελληνική Γη», φιστίκια «Η ΑΒ κοντά στην Ελληνική Γη».

Δώρο Αγάπης – Το πιο γλυκό δώρο: Ένα κουτί με λαχταριστές λιχουδιές περιλαμβάνει τα προϊόντα: Coffee Way καφέ φίλτρου φουντούκι/βανίλια, Lindt Excellence σοκολάτα με πορτοκάλι ή Lindt Excellence σοκολάτα με θαλασσινό αλάτι, Lindt Excellence σοκολάτα με με 85% κακάο ή Lindt Excellence σοκολάτα με σοκολάτα υγείας με τσίλι.