Τρεις καλές πράξεις για τα Χριστούγεννα

Τις γιορτές είναι ευκαιρία για να προσφέρεις αγάπη και ουσιαστική στήριξη στα παιδιά και τους συνανθρώπους που το έχουν ανάγκη

Λαμπιόνια και στολίδια, λίστες με δώρα σε αγαπημένα πρόσωπα, κούτες με γυαλιστερά περιτυλίγματα και εντυπωσιακές κορδέλες έτοιμα να κλείσουν παιχνίδια, αντικείμενα χρηστικού ή πιο προσωπικού χαρακτήρα και να τοποθετηθούν κάτω από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, βόλτες και διασκέδαση σε στολισμένες γειτονιές, οικογενειακές συγκεντρώσεις γύρω από πλούσια σε φαγητά τραπέζια. Κάπως έτσι μεταφράζεται για τους περισσότερους η εορταστική περίοδος των Χριστουγέννων.

Για κάποιους άλλους, ωστόσο, η ανάγκη για έκφραση συναισθημάτων αγάπης διοχετεύεται στο άλλο πρόσωπο των γιορτών. Στη μέριμνα όσων δεν μπορούν να απολαύσουν το γιορτινό τραπέζι αφού το εισόδημά τους δεν φτάνει παρά μόνο για τα απολύτως απαραίτητα. Στα παιδιά που δεν έχουν τη δυνατότητα να παίξουν σε θεματικά πάρκα και σε μαγικές παραμυθούπολεις. Στους άπορους, τους άστεγους και τα νοικοκυριά που έχουν ανάγκη την αλληλεγγύη μας, καθώς δεν μπορούν επουδενί να εναρμονιστούν με την ατμόσφαιρα των ημερών.


Αλληλεγγύη σε όσους έχουν ανάγκη

Εθελοντές σε ιδιωτικές πρωτοβουλίες, ΜΚΟ, φορείς και κοινωνικά παντοπωλεία σηκώνουν τα μανίκια και γίνονται οι κύριοι δίαυλοι μέσω των οποίων κατευθύνεται η βοήθεια σε όσους τη χρειάζονται. Ενώνουν τις δυνάμεις τους και δείχνουν την πιο ανθρώπινη πλευρά τους πράττοντας κάτι ουσιαστικό. Στηρίζουν τους συμπολίτες μας που ζουν στα όρια της φτώχειας και προκαλούν το πιο όμορφο πράγμα της ζωής: παιδικά χαμόγελα.

Φέτος έξι χιλιάδες οικογένειες θα ζήσουν χαρούμενες στιγμές και θα στρώσουν το γιορτινό τραπέζι με προϊόντα που θα δωρίσει η ΑΒ Βασιλόπουλος σε συνεργασία με το «Μπορούμε» και την «Τράπεζα Τροφίμων».

Παράλληλα, όσοι αγοράσουν το «Κουτί της Αγάπης» σε επιλεγμένα καταστήματα ΑΒ σε όλη την Ελλάδα, θα συνδράμουν στην ενίσχυση του έργου της Τράπεζας Τροφίμων που στοχεύει στην καταπολέμηση της πείνας και θα μπορούν να το δωρίσουν όπου εκείνοι επιθυμούν. Το «Κουτί της Αγάπης περιέχει είδη καθημερινής διατροφής, όπως μακαρόνια, ρύζι, γάλα εβαπορέ, φασόλια, ζάχαρη, αλεύρι.

Στη λίστα με τα παιχνίδια για τα παιδιά, φέτος μπορεί να έχει θέση και το «Μαγικό Πεφταστέρι», μια ζεστή χριστουγεννιάτικη ιστορία, ένα παραμύθι της ΑΒ που θα το διηγηθείτε στα παιδικά δωμάτια και ταυτόχρονα θα βοηθήσετε ΜΚΟ να στηρίξουν χιλιάδες παιδιά ανά την Ελλάδα παιδιά που έχουν ανάγκη.

Ενώ, ακόμα και μέσα στις καθημερινές μας αγορές και επιλέγοντας προϊόντα για καλό σκοπό έχουμε την ευκαιρία να βοηθήσουμε μέσω του «Μπορούμε» ακόμα περισσότερες οικογένειες που το χρειάζονται. Πρόκειται για προϊόντα με ειδική σήμανση στα ράφια των καταστημάτων ΑΒ, οι προμηθευτές των οποίων προσφέρουν το 2% επί της τιμής πώλησης στο έργο κοινωνικών φορέων.