Additionally, paste this code immediately after the opening tag:

Φυσικώς ανθρακούχo νερό και σοδόνερα: Γνωρίζετε σε τι διαφέρουν;

Μπορεί η υφή τους να είναι παρόμοια αλλά η επίδρασή τους στην υγεία μας και η γεύση τους διαφέρουν σημαντικά

Sponsored Content

Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια θέλουμε να φροντίζουμε τους εαυτούς μας ολοένα και περισσότερο. Επιλέγουμε να βελτιώνουμε ουσιατικά τη ζωή μας σε κάθε επίπεδο μέσα από οποιαδήποτε πράξη μας επηρεάζει θετικά.

Ειδικά σε ό,τι αφορά τη διατροφή οι προσωπικές ανάγκες του καθενός μας είναι πολλές και διαφορετικές γι αυτό και αναζητούμε προϊόντα που μας ταιριάζουν και μας εξασφαλίζουν μια ποιοτικότερη καθημερινότητα. Εξελίσσοντας λοιπόν τους τρόπους που επιλέγουμε ό,τι μας κάνει καλό, φροντίζουμε πρώτα και πάνω από όλα την πηγή της σωματικής μας υγείας, δηλαδή το νερό.

 

Πόσο ενημερωμένοι είμαστε τελικά για το πολυτιμότερο αγαθό που μας δίνει η φύση;

Σήμερα ένα μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων έχει εντάξει στη διατροφή του τα ανθρακούχα νερά είτε ως συνοδευτικά ενός γεύματος είτε ως βοηθητικά στη χώνεψη. Ταυτόχρονα, σύμφωνα με έρευνες η κατανάλωσή τους χαρίζει ευεξία και βοηθάει στον έλεγχο του βάρους γι αυτό και τα προτιμούν όλο και περισσότεροι καταναλωτές.

Τα Φυσικώς Ανθρακούχα Φυσικά μεταλλικά νερά και τα σοδόνερα είναι μόνο μερικοί από τους τύπους των προιόντων που κυκλοφορούν στην αγορά και έχουν κερδίσει την προτίμηση των καταναλωτών στα εστιατόρια, την ώρα την άθλησης, σε ένα επίσημο γεύμα, ακόμα και στο καθημερινό τραπέζι.

Σε τί μοιάζουν όμως και σε τί διαφέρουν τα φυσικά ανθρακούχα νερά από τις σόδες;

Πρακτικά, τα Φυσικώς Ανθρακούχα Φυσικά μεταλλικά νερά και τα σοδόνερα έχουν παρόμοια υφή γι αυτό και σπάνια αναγνωρίζουμε τη διαφορά μεταξύ τους. Πιο συγκεκριμένα, μόλις νιώσουμε στον ουρανίσκο και στη γλώσσα μας τις χαρακτηριστικές φυσαλίδες τους αμέσως πιστεύουμε ότι πρόκειται για ίδια προϊόντα.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που πρέπει να γνωρίζουμε είναι ότι η βασικότερη διαφορά τους φαίνεται στο στομάχι μας, κατά τη διάρκεια της χώνεψης. Γενικότερα, τα Φυσικώς Ανθρακούχα Φυσικά μεταλλικά νερά δεν είναι το ίδιο με τα σοδόνερα καθώς έχουν πολύ διαφορετική επίδραση στην υγεία μας και αυτό είναι που έχει τη μεγαλύτερη σημασία.

 

Τα σοδόνερα είναι στην ουσία απλά νερά (μεταλλικά ή μη) στα οποία προστίθεται ανθρακικό οξύ, έχουν δηλαδή διοξείδιο του άνθρακα (CO2) σε ελεύθερη μορφή.

Το CO2 επειδή δεν είναι συνδεδεμένο με Μέταλλα, όπως συμβαίνει στα Φυσικώς Ανθρακούχα Φυσικά μεταλλικά νερά,  όταν το πίνουμε απελευθερώνεται βίαια και επιθετικά στο στομάχι.

Πρόκειται για ένα όξινο στοιχείο που δεν αντιστέκεται στην οξύτητα του γαστρικού οξέος γι αυτό και όταν το καταναλώνουμε μας δίνει λανθασμένα την αίσθηση της χώνεψης.

 

Επίσης μας κάνει να αισθανόμαστε πλασματική ανακούφιση από τη στομαχική δυσφορία που μπορεί να έχουμε μετά από ένα γεύμα.

Επιπλέον,  τα σοδόνερα κάποιες φορές έχουν δυσάρεστη γεύση και έντονη επίγευση. Το πρόσθετο βιομηχανικά CO2 προσδίδει τη γεύση μιας ξινίλας ή μιας μεταλλικής ή πλαστικής ή αλμυρής επίγευσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατανάλωση σοδόνερων αυξάνει τη γαστρική οξύτητα, η οποία μπορεί τελικά να οδηγήσει σε προβλήματα όπως η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, το έλκος και η υπέρταση.

Αντιθέτως, τα Φυσικώς Ανθρακούχα Φυσικά μεταλλικά νερά εμπεριέχουν διττανθρακικά άλατα (διττανθρακικό ασβέστιο, διττανθρακικό μαγνήσιο, διττανθρακικο νάτριο κλπ.) τα οποία εκλύουν μετά την πόση σιγά σιγά και διαδοχικά το διοξείδιο του άνθρακα. Τα διττανθρακικα άλατα είναι βασικά αλκαλικά στοιχεία που έχουν την ιδιότητα να αντισταθμίζουν την οξύτητα του γαστρικού οξέος και να μας βοηθούν να χωνέψουμε ομαλά μέσω μιας απόλυτα φυσικής διαδικασίας. Αυτή ακριβώς είναι και η υπεροχή των Φυσικώς Ανθρακούχων Φυσικών μεταλλικών νερών σε σύγκριση με τα σοδόνερα.

Το AQUA Carpatica ανθρακούχο είναι Φυσικώς Ανθρακούχο Μεταλλικό Νερό, πλούσιο σε φυσαλίδες CO2, που αναβλύζει από μια παρθένα περιοχή στα Καρπάθια όρη.

Κάτω από την επιφάνεια της γης, σε βάθος μεγαλύτερο από 200 μέτρα, ένα στρώμα μεταμορφωσιγενούς πετρώματος προστατεύει το νερό, καθώς αυτό αναμιγνύεται υπόγεια με φυσικό διοξείδιο του άνθρακα (CO2), δίνοντας στο AQUA Carpatica τις μοναδικές, φυσικές φυσαλίδες του.

Με ισορροπημένη περιεκτικότητα σε πλούσια μεταλλικά στοιχεία (φυσικοί ηλεκτρολύτες) και χωρίς καθόλου νιτρικά το AQUA Carpatica Φυσικώς Ανθρακούχο Μεταλλικό Νερό έχει ευχάριστη γεύση ενώ δεν έχει καθόλου επίγευση.

Μάλιστα, το ένα λίτρο AQUA Carpatica Φυσικώς Ανθρακούχο νερό, παρέχει το 41% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης ενός ενήλικα σε ασβέστιο και το 28% σε μαγνήσιο.

Για όλους αυτούς τους λόγους αποτελεί την κορυφαία υγιεινή επιλογή για να συνοδεύσουμε το γεύμα μας αλλά και για να ενυδατωθούμε κατά τη διάρκεια της άθλησης και όχι μόνο.