Charging the future

Η nrg κάνει το ταξίδι της ηλεκτροκίνησης πραγματικότητα, με το μεγαλύτερο δίκτυο ταχυφορτιστών στην Ελλάδα!

 

Τώρα που η πορεία προς τον εξηλεκτρισμό της αυτοκίνησης αποκτά μια ολοένα και πιο δυναμική προοπτική η nrg για άλλη μια φορά βρίσκεται στην αιχμή των εξελίξεων με το δίκτυο φόρτισης incharge, το οποίο αποτελεί σήμερα το μεγαλύτερο δίκτυο ταχυφορτιστών στην Ελλάδα με 30 σημεία ταχείας επαναφόρτισης!

 

Οι φορτιστές του δικτύου incharge ανήκουν στους πλέον προηγμένους φορτιστές στην Ευρώπη, ικανοί να φορτίσουν ένα ηλεκτροκίνητο όχημα έως και στο 80% της δυναμικής του σε λιγότερο από μισή ώρα. Οι 23 ταχυφορτιστές από τους 30 είναι εγκατεστημένοι σε πρατήρια αυτοκινητοδρόμων Σ.Ε.Α. Shell & AVIN, καλύπτοντας το μεγαλύτερο μέρος του εθνικού οδικού δικτύου, κάνοντας έτσι πραγματικότητα το ταξίδι της ηλεκτροκίνησης για τον Έλληνα οδηγό.
Βρείτε το σημείο που σας εξυπηρετεί για τη φόρτιση του οχήματός σας, στη διαδικτυακή εφαρμογή incharge.

 

Η εφαρμογή για τον οδηγό

H νέα εφαρμογή incharge αποτελεί το απόλυτο εργαλείο για τον οδηγό ηλεκτροκίνητου οχήματος προσφέροντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες εξυπηρέτησης, με σκοπό την ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση του οδηγού που επιθυμεί να κάνει τη μετάβαση στο ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

• Βρείτε σημείο φόρτισης
Πλοήγηση στο επιθυμητό σημείο φόρτισης μέσω χάρτη, με αναζήτηση όλων των διαθέσιμων δημόσιων σταθμών.

• Βρείτε το είδος φόρτισης που επιθυμείτε
Δυνατότητα εφαρμογής εξατομικευμένων φίλτρων, επιλέγοντας ανάμεσα σε χαρακτηριστικά των σταθμών.

• Παρακολουθήστε την πορεία της φόρτισης
Δυνατότητα αποστολής ειδοποιήσεων σε πραγματικό χρόνο για την εξέλιξη της φόρτισης.

• Δείτε ιστορικό φορτίσεων
Προβολή ιστορικών γεγονότων επαναφόρτισης από προηγούμενες φορτίσεις.

• Πληρώστε
Πληρωμή φόρτισης μέσω της εφαρμογής με σύγχρονες μεθόδους πληρωμών όπως e-wallet και πιστωτικές ή/και χρεωστικές κάρτες.

• Αναζητήστε βοήθεια 24/7
24/7 εξυπηρέτηση για ό,τι χρειαστείτε μέσω της εξειδικευμένης ομάδας εξυπηρέτησης πελατών της nrg στο 218 88 18102.

Η εφαρμογή για την επιχείρηση

Η διαδικτυακή εφαρμογή incharge δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις που επιθυμούν να συνδεθούν στο δίκτυο φορτιστών incharge να προσφέρουν στους πελάτες τους υψηλού επιπέδου εμπειρία φόρτισης για το ηλεκτροκίνητο όχημά τους.

H nrg διαθέτει στους πελάτες της έξυπνους φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων με εξαιρετικά προνόμια. Οι AC και DC φορτιστές της nrg αποτελούν τεχνολογικές λύσεις υψηλής αξιοπιστίας για εύχρηστη και ταχεία φόρτιση, καλύπτοντας όλες τις ανάγκες των χρηστών στα δημοσίως προσβάσιμα σημεία φόρτισης.

• Παρακολούθηση της λειτουργίας των σταθμών φόρτισης σε πραγματικό χρόνο.
• Διαχείριση και συντήρηση των σταθμών φόρτισης.
• Λήψη αναφορών χρησιμοποίησης των σημείων επαναφόρτισης με ιστορικά στοιχεία κατανάλωσης ενέργειας και συνεδρίες φόρτισης.
• Ρύθμιση της δυνατότητας πρόσβασης των σταθμών φόρτισης από συγκεκριμένους χρήστες ηλεκτρικών αυτοκινήτων, μέσω της τεχνολογίας RFID.

 

incharge HOME

 

Το πρόγραμμα incharge HOME είναι ειδικά σχεδιασμένο για τις ανάγκες των κατόχων ηλεκτροκίνητου οχήματος και plug-in υβριδικού, και εξασφαλίζει ανταγωνιστικές χρεώσεις ενέργειας για τη φόρτιση του οχήματός τους. Το incharge HOME έχει δημιουργηθεί με σκοπό την πλήρη εξυπηρέτηση και την προσφορά της ιδανικής επιλογής για τους οικιακούς πελάτες της nrg, που καλύπτει το σύνολο των αναγκών τους σε ηλεκτρική ενέργεια, συμπεριλαμβανομένης και της επαναφόρτισης του ηλεκτρικού τους οχήματος στο σπίτι!

Το πρόγραμμα προσφέρει όχι μόνο οικονομία αλλά και πολλά παράλληλα οφέλη, όπως δωρεάν ηλεκτρική ενέργεια για τη φόρτιση ηλεκτροκίνητου και plug-in υβριδικού οχήματος από το σπίτι, για έναν ολόκληρο χρόνο, δωρεάν συνδρομή nrg Green, μηδενική εγγύηση με πάγια εντολή και πολλαπλάσιους πόντους στο allSmart.Smart εμπειρία φόρτισης από την nrg.

Αποκτήστε έξυπνο φορτιστή για το ηλεκτρικό σας όχημα με εξαιρετικά προνόμια μόνο από την nrg! Ο οικιακός φορτιστής της nrg αποτελεί την οικονομική λύση, εύχρηστης και γρήγορης φόρτισης. Εύκολος στην τοποθέτηση, με μικρές διαστάσεις, είναι η κατάλληλη λύση για την κατοικία. Συνδέστε το αυτοκίνητό σας και απλά συνεχίστε την ημέρα σας.

Χαρακτηριστικά:
• Εύρος ισχύος 7,4 έως 22 kW
• Πρίζα Type 2 ή με ενσωματωμένο καλώδιο και σύνδεση Type 2
Η σύνδεση διαθέτει:
Ενσωματωμένο μετρητή ενέργειας, που επιτρέπει τη δυναμική διαχείριση των φορτίων.
Επικοινωνία μέσω Ethernet Wifi ή 4G/5G.
Δυνατότητα απομακρυσμένου ελέγχου της καλής του λειτουργίας μέσω εφαρμογής (App).

Δωρεάν ηλεκτρική ενέργεια για τη φόρτιση του οχήματος από το σπίτι, για ένα ολόκληρο έτος!
• Εκπτωση Συνέπειας 20%.
• Δωρεάν Συνδρομή nrg Green (πράσινο πιστοποιητικό).
• Μηδενική Εγγύηση με πάγια εντολή.
• 30% Έκπτωση στην απόκτηση Smart Οικιακού Φορτιστή και επιπλέον οφέλη με την επιδότηση της δράσης «ΚΙΝΟΥΜΑΙ ηλεκτρικά».

 

Ολοκληρωμένες υπηρεσίες ηλεκτροκίνησης για τις επιχειρήσεις
Το incharge αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη λύση φόρτισης για κάθε επιχείρηση. Εκμεταλλευτείτε εμπορικά τις δυνατότητες φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων και ξεγνοιάστε με τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που σας παρέχει μόνο η nrg!
Από την παροχή και εγκατάσταση του φορτιστή, έως τη δωρεάν προσφορά της προηγμένης εφαρμογής διαχείρισης και προβολής της υπηρεσίας, incharge, η nrg καλύπτει άμεσα και ολοκληρωμένα όλες σας τις ανάγκες.

• Αυτοψία εγκατάστασης
Onsite αυτοψία & μελέτη της εγκατάστασης για τις επιχειρήσεις και έκδοση αναλυτικής προσφοράς για την εγκατάσταση του σταθμού φόρτισης.
• Προμήθεια σταθμών φόρτισης
Leasing ή αγορά σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων με δυνατότητα επιλογής AC ή/και DC φορτιστών, μονής ή διπλής εξόδου – ΕΠΙΠΛΕΟΝ δυνατότητα εγκατάστασης & σύνδεσης των σταθμών στο χώρο της επιχείρησης.
• Υπηρεσίες Operation & Maintenance
Δυνατότητα παρακολούθησης της λειτουργίας των σταθμών φόρτισης σε πραγματικό χρόνο, απομακρυσμένη διαχείριση βλαβών των εγκατεστημένων σταθμών, λήψη αναφορών με τα ιστορικά στοιχεία κατανάλωσης ενέργειας ή/και των συνεδριών φόρτισης.

Τα οφέλη της ηλεκτροκίνησης
Η τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης έχει σημαντικά οφέλη, τόσο για τον οδηγό όσο και για το περιβάλλον, καθώς τα ηλεκτροκίνητα οχήματα έχουν υψηλό συντελεστή ενεργειακής απόδοσης και χαμηλότερο αποτύπωμα ρύπων από τα αντίστοιχα συμβατικά οχήματα που διαθέτουν, αποκλειστικά, κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Σημεία υπεροχής και οφέλη ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών οχημάτων:
• Χαμηλότερο κόστος κίνησης σε σχέση με τα συμβατικά, λόγω της αυξημένης αποδοτικότητας, αλλά και λόγω του γεγονότος ότι η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος (ανά μονάδα ενέργειας) είναι χαμηλότερη από την αντίστοιχη οποιουδήποτε ορυκτού καυσίμου.
• Εξαιρετικές επιδόσεις, προς όφελος της άνεσης-ευκολίας οδήγησης και της ενεργειακής ασφάλειας, καθώς η ροπή τους αποδίδεται στο μέγιστο ακαριαία και είναι σχεδόν σταθερή.
• Περιορισμός της συνολικής κατανάλωσης και του κόστους χρήσης, εξαιτίας της δυνατότητας ανάκτησης ενέργειας από την πέδηση, η οποία φορτίζει την μπαταρία.
• Χαμηλότερο κόστος συντήρησης σε σχέση με τα συμβατικά.
• Χαμηλές έως μηδενικές εκπομπές ρύπων κατά την κίνησή τους.
• Χαμηλό έως μηδενικό συνολικό αποτύπωμα ρύπων, εφόσον φορτίζονται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
• Περιορισμός της υπερθέρμανσης του πλανήτη που προκαλείται από το φαινόμενο του θερμοκηπίου και μείωση της εξάρτησης από τα ορυκτά καύσιμα.
• Μειωμένα επίπεδα ηχορύπανσης στις πόλεις και σημαντικά μικρότερη επιβάρυνση των φυσικών οικοσυστημάτων, καθώς είναι σχεδόν αθόρυβα.

Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία Ηλεκτροκίνησης
Μέχρι το 2030 ο κόσμος θα φαίνεται διαφορετικός…
Η αλλαγή επιταχύνεται. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δρομολόγησε την πρώτη δόση των μέτρων «Fit for 55%» που θα υποστηρίξουν το πλαίσιο της ευρωπαϊκής πολιτικής για την κλιματική ουδετερότητα και θα θέσουν την ΕΕ σε τροχιά για μείωση 55% των εκπομπών άνθρακα, έως το 2030 και καθαρές μηδενικές εκπομπές έως το 2050. Την επόμενη δεκαετία η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει να επενδύσει 1 τρισεκατομμύριο ευρώ στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας. Προβλέπεται ότι το αποτέλεσμα θα είναι περίπου 40 εκατομμύρια ηλεκτρικά οχήματα στους δρόμους και 3 εκατομμύρια δημοσίως προσβάσιμα σημεία φόρτισης.

Μέχρι το 2030:
30% μείωση της ζήτησης πετρελαίου στην Ευρώπη.
28% από όλα τα αυτοκίνητα που πωλούνται παγκοσμίως θα είναι ηλεκτρικά.
31% της ηλεκτρικής ενέργειας σε παγκόσμιο επίπεδο θα παράγεται από αιολική και ηλιακή ενέργεια.

Εξέλιξη της αγοράς
Η Ελλάδα έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο το 2021. Η ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης και της υποδομής φόρτισης αυξήθηκε έως τον Αύγουστο του 2021, συγκριτικά με το οικονομικό έτος του 2020.
• 2.0x
Αύξηση σε πωλήσεις Plug-in-Hybrid οχημάτων
• 2.918 Plug-in-Hybrid οχήματα πουλήθηκαν έως τον Αύγουστο του 2021
• 1.8x
Αύξηση πωλήσεων των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων
• 1.216 αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα πουλήθηκαν έως τον Αύγουστο του 2021

 

Δείτε εδώ τον χάρτη των διαδρομών του incharge για το επόμενο ηλεκτροκίνητο ταξίδι σας!