Additionally, paste this code immediately after the opening tag:

Ένα βήμα πιο κοντά στην ηλεκτροκίνηση

 

Η ELPEDISON καθιστά ακόµα πιο συµφέρουσα τη χρήση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου, προσφέροντας ειδικά οικιακά προγράµµατα και τιµολόγια για τη φόρτιση


Sponsored Content

Η ηλεκτροκίνηση είναι πλέον πραγματικότητα και η οικονομία που προσφέρει το ρεύμα ως «καύσιμο», είναι αδιαμφισβήτητη. Πιο συγκεκριμένα, ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο έχει έως και 70% μειωμένο κόστος «καυσίμου» σε σύγκριση µε ένα αντίστοιχο συμβατικό αυτοκίνητο, καθώς και σημαντικά φορολογικά οφέλη, τόσο για ιδιωτική όσο και για εταιρική χρήση.

Επιπλέον, αν συνυπολογιστεί το κόστος συντήρησης, που είναι µειωµένο κατά περίπου 40%, σε σχέση µε τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν θερμικό κινητήρα, το συνολικό κόστος χρήσης είναι τελικά κατά 50% χαμηλότερο από αυτό των πετρελαιοκίνητων και κατά 60% από αυτό των βενζινοκίνητων οχημάτων.

Στην περίπτωση των εταιρικών, από την άλλη, η απόσβεση του κατά κανόνα µεγαλύτερου κεφαλαίου που απαιτείται για την αγορά ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου, γίνεται πολύ γρήγορα, σε σχέση µε αυτή ενός αντίστοιχου συμβατικού, και όποια επιχείρηση επιλέγει την ηλεκτροκίνηση βγαίνει κερδισµένη από κάθε χιλιόµετρο που διανύει ο στόλος της.

 

Η ELPEDISON, ως η κορυφαία εταιρεία ενέργειας, τόσο στην παραγωγή όσο και στην προµήθεια ηλεκτρικού ρεύµατος, καθιστά ακόµα πιο συµφέρουσα τη χρήση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου, προσφέροντας ειδικά οικιακά προγράµµατα και τιµολόγια για τη φόρτιση, καθώς επίσης και δωρεάν 1.440 kWh για ένα έτος, οι οποίες εξασφαλίζουν έως και 10.000 km.

Παράλληλα, προσφέρει την εµπειρογνωσία της, µέσω της υπηρεσίας DriveGreen, δηλαδή µίας ολοκληρωµένης υπηρεσίας µελέτης και διαχείρισης που περιλαµβάνει:
1. Έλεγχο των εγκαταστάσεων
2. Μελέτη επάρκειας ισχύος της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης
3. Πρόταση για τη δηµιουργία υποδοµής φόρτισης, βάσει ανάλυσης των απαιτήσεων: Πλήθος οχηµάτων, διαθέσιµος χώρος, απαιτούµενη ισχύς µε βάση τα ηλεκτρικά ή/και plug-in hybrid οχήµατα κ.λπ.
4. Προµήθεια, εγκατάσταση και ενεργοποίηση του συστήµατος φόρτισης
5. Τεχνική υποστήριξη από έµπειρους µηχανικούς, µε τη βοήθεια καινοτόµων εργαλείων, όπως η cloud πλατφόρµα της ELPEDISON.

Αναλυτικότερα, η ELPEDISON έχει αναπτύξει δύο διαφορετικά προγράμματα που καλύπτουν τόσο τις οικιακές όσο και τις πιο εξειδικευμένες εταιρικές ανάγκες, με τα προγράμματα DriveGreen Home και DriveGreen Business αντίστοιχα.

Το DriveGreen Home είναι η πρώτη ολοκληρωμένη υπηρεσία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων για οικιακούς πελάτες στην Ελλάδα, προσφέροντας συνολική κάλυψη των αναγκών των οικιακών πελατών της, συμπεριλαμβανομένου του απαραίτητου εξοπλισμού.

Η υπηρεσία ELPEDISON DriveGreen Home περιλαμβάνει:
• Τον απαραίτητο εξοπλισμό.
• Τεχνικές υπηρεσίες (έλεγχος εγκατάστασης, εγκατάσταση και συντήρηση) καθώς και τεχνική υποστήριξη
• Έξυπνες λειτουργικότητες που επιτρέπουν την εύχρηστη διαχείριση του φορτιστή και των δεδομένων τους μέσα από εφαρμογή smartphone (iOS & Android)
• Δυνατότητα ελέγχου φόρτισης με τη χρήση ετικετών RFID
• Ισχύ εξόδου από 3,7 kW μέχρι 22 kW.

 

Αντίστοιχα, η υπηρεσία DriveGreen Business προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις ηλεκτροκίνησης και φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων για οποιαδήποτε εταιρική ανάγκη. Ακολουθώντας μια ολοκληρωμένη προσέγγιση 360º, που περιλαμβάνει:

• Την ενεργειακή επιθεώρηση των εγκαταστάσεων
• Την προμήθεια του εξοπλισμού
• Την εγκατάστασή του και την παροχή εξειδικευμένων συμβουλευτικών υπηρεσιών.

Ήδη η ELPEDISON έχει εγκαταστήσει πάνω από 500 σημεία φόρτισης στην ελληνική επικράτεια και έχει αποκτήσει την τεχνογνωσία για να σχεδιάσει και να υλοποιήσει λύσεις γύρω από την ηλεκτροκίνηση. Για τον σκοπό αυτό, πραγματοποιείται αυτοψία στον χώρο ενδιαφέροντος και στη συνέχεια χτίζεται λύση ακριβώς στα μέτρα του πελάτη με τον αποδοτικότερο τρόπο. Οι έμπειρες τεχνικές ομάδες της ELPEDISON είναι σε θέση να φέρουν εις πέρας οποιαδήποτε υλοποίηση και να προσφέρουν τεχνική υποστήριξη σε οποιοδήποτε τεχνικό ζήτημα προκύψει.

 

Οι συνεργαζόμενες εταιρείες έχουν πρόσβαση σε εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας με την ευρύτερη γκάμα δυνατοτήτων της αγοράς και έξυπνα εργαλεία για τον έλεγχο ισχύος, την καταμέτρηση αλλά και την παρακολούθηση των σταθμών.

Η ELPEDISON έχει αναπτύξει στρατηγική συνεργασία με τη Σουηδική εταιρεία CTEK για την προμήθεια φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων και λύσεων ηλεκτροκίνησης.

Ο εξοπλισμός της υπηρεσίας ELPEDISON DriveGreen προσφέρει:
• Ισχύ εξόδου από 3,7 kW μέχρι 22 kW και ρυθμιζόμενο ρεύμα φόρτισης έως 32A
• Τρόπο Φόρτισης – AC (Εναλλασσόμενο Ρεύμα) Mode 3
• Εσωτερικό έξυπνο μετρητή (Internal ΜID Meter)
• Αυτόματο Διακόπτη Διαρροής με Ενσωματωμένη Προστασία από Υπερένταση (RCBO)
• Πρωτόκολλο επικοινωνίας: Open Charge Point Protocol (OCPP) 1.6
• Αυτόματη ρύθμιση θερμοκρασίας (για αντοχή σε ακραίες θερμοκρασίες)
• Μονή ή διπλή έξοδο φόρτισης (Type 2). Με ή χωρίς ενσωματωμένο (Fixed) Καλώδιο
• Δυνατότητα ελέγχου φόρτισης με τη χρήση ετικετών RFID
• Λύσεις Load Balancing (κατανομή φόρτισης) για την προστασία από υπερφόρτωση του ηλεκτρικού δικτύου, ώστε να διασφαλίζεται η απρόσκοπτη λειτουργία της οικίας σας
• Έξυπνες λειτουργικότητες που επιτρέπουν την εύχρηστη διαχείριση του φορτιστή και των δεδομένων τους μέσα από εφαρμογή smartphone (iOS & Android).

Στον χρήστη παρέχονται μέσω της εύχρηστης εφαρμογής Taking Charge οι παρακάτω λειτουργικότητες:
• Προγραμματισμένη φόρτιση
• Ιστορικό, δεδομένα και αναβάθμιση λογισμικού
• Ρύθμιση τάσης και ισχύος σε πραγματικό χρόνο
• Διαχείριση χρηστών/κλειδιών (RFID)
• Ρύθμιση έντασης LED του Wallbox
• Εικόνα ισχύος/επίπεδο % ενεργής φόρτισης.

 

 

Με απλά λόγια, η υπηρεσία DriveGreen, εξασφαλίζει µε βέλτιστο τρόπο τη µετάβαση σε έναν στόλο επαναφορτιζόµενων οχηµάτων, αυξάνοντας την αποδοτικότητα της επιχείρησης ή του σπιτιού σας και αξιοποιώντας στο έπακρο τα οφέλη της ηλεκτροκίνησης. Είτε ως ιδιώτης, είτε ως επαγγελµατίας, µπορείτε να επιλέξετε ένα από τα εκατοντάδες ηλεκτρικά µοντέλα της αγοράς που επιδοτούνται σήµερα από το πρόγραµµα «Κινούµαι ηλεκτρικά 2» και να εμπιστευθείτε µε κλειστά µάτια την ELPEDISON ως τον απόλυτο ηλεκτρικό σας σύµµαχο.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το drivegreen.elpedison.gr
ή επικοινωνήστε μαζί στο 18128 ή στο drivegreen@elpedison.gr