Φτιάχνουμε την ιδανική ατμόσφαιρα

Sponsored Content

 

Ο καθημερινός μας σύμμαχος για καθαρό και υγιεινό αέρα στο σπίτι είναι το κλιματιστικό. Ποιό όμως είναι το κατάλληλο για εμάς;

 

 

Έχει περάσει πάνω από ένας αιώνας από τότε που ο Stuart W. Cramer από τη Νότια Καρολίνα των ΗΠΑ, επινόησε τον όρο «κλιματισμός», χρησιμοποιώντας τον στην αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας για την μέθοδο που εφηύρε. Τα επόμενα χρόνια η εξέλιξη των κλιματιστικών ήταν πολύ μεγάλη, μέχρι που φτάσαμε στο σήμερα όπου τα κλιματιστικά διαθέτουν καινοτομίες για εύκολη χρήση, οικονομία, και λιγότερη επιβάρυνση στο περιβάλλον.

Η επιλογή του κλιματιστικού έχει να κάνει με τις προσωπικές ανάγκες του καθενός. Το καλύτερο κλιματιστικό δηλαδή, είτε πρόκειται για για το σπίτι, το γραφείο, ή το εξοχικό, είναι αυτό που μάς ταιριάζει. Είναι σημαντικό βέβαια να έχουμε να διαλέξουμε μέσα από μια μεγάλη γκάμα. Στον Κωτσόβολο, μέσα από κορυφαία brands και κλιματιστικά υψηλής απόδοσης θα βρούμε αυτό που θα μάς βοηθήσει να δημιουργήσουμε την ιδανική ατμόσφαιρα στο σπίτι μας, εξοικονομώντας ενέργεια και χρήματα.

 

 

Αναγνωρίζουμε τις ανάγκες μας

Προτού επιλέξουμε κλιματιστικό θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας κάποια δεδομένα και να απαντήσουμε σε μια σειρά ερωτήσεων, όπως:
-Πόσα τετραγωνικά μέτρα είναι ο χώρος που θα τοποθετήσουμε το κλιματιστικό: Όσο μεγαλύτερο είναι το μέγεθος του χώρου, τόσο μεγαλύτερη ισχύ (Btu/h) θα πρέπει να έχει το κλιματιστικό για να καλύψει τα τετραγωνικά του χώρου.
-Πόσες ώρες θα το χρησιμοποιούμε την ημέρα κατά μέσο όρο;
-Σε τι είδους κατοικία θα χρησιμοποιηθεί; Οι μονοκατοικίες και οι τελευταίοι όροφοι πολυκατοικίας έχουν μεγαλύτερες απώλειες θέρμανσης/ψύξης και απαιτούν κλιματιστικά με υψηλότερη ισχύ.
-Υπάρχουν στον χώρο καπνίζοντες, άτομα με αλλεργίες ή σκόνη από τζάκι;
-Θα λειτουργεί σε χώρο που θέλουμε ησυχία όπως σε υπνοδωμάτιo ή γραφείο;
-Θέλουμε να χειριζόμαστε το κλιματιστικό από απόσταση ή να το βάζουμε σε λειτουργία ακόμα και όταν λείπουμε;

Ακολουθώντας τον online σύμβουλο του Κωτσόβολου, μπορούμε να βρούμε το ιδανικό κλιματιστικό με την κατάλληλη βοήθεια και να απολαύσουμε το πιο δροσερό καλοκαίρι της ζωής μας!

 

 

 

 

Οι λειτουργίες που μάς ενδιαφέρουν

-Η ισχύς κλιματιστικής μονάδας ή αλλιώς η ισχύς σε BTU/h που επιλέγεται σε συνάρτηση με τον όγκο του χώρου, τον βαθμό μόνωσης του κτιρίου, τον προσανατολισμό του χώρου, τον όροφο, κ.ά.

-H ενεργειακή απόδοση, δηλαδή το ωφέλιμο ποσό ενέργειας που ελευθερώνεται στον χώρο, σε σχέση με την ενέργεια που καταναλώνεται. Η ενεργειακή κλάση μετριέται σε μια κλίμακα επτά βαθμίδων, με την κλάση Α+++ να είναι η αποδοτικότερη.

-H οικολογική λειτουργία ECO, που μπορεί να μάς εξοικονομήσει από 25% έως και 50% ρεύμα.

-Αν είναι inverter που έχουν τη δυνατότητα να ρυθμίζουν αυτόματα την ισχύ, για ακόμα πιο γρήγορο αποτέλεσμα, ενώ διατηρούν τη θερμοκρασία σταθερή, καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας τους χωρίς αυξομειώσεις, καταναλώνοντας λιγότερη ενέργεια.

-Αν υπάρχουν πρόσθετες λειτουργίες, όπως αθόρυβη λειτουργία, λειτουργία αφύγρανσης, ανεμιστήρα ή αυτόματης απενεργοποίησης, δυνατότητα αυτοκαθαρισμού, anti-coldair κ.ά.

-Πολλά κλιματιστικά συνδέονται μέσω WiFi και μάς δίνουν τη δυνατότητα να χειριστούμε από το smartphone ή το tablet όπου και αν βρισκόμαστε. Έτσι, μπορούμε να ρυθμίσουμε την ιδανική ατμόσφαιρα στο σπίτι μας πριν καν φτάσουμε.

Εδώ θα βρούμε κλιματιστικά από όλα τα brands του Κωτσόβολου, που διαθέτουν τα παραπάνω χαρακτηριστικά.

 

 

Φροντίζουμε για τη σωστή χρήση του
Μέτρηση θερμοκρασίας του χώρου: Ένα κλιματιστικό πρέπει να μετρά τις πραγματικές συνθήκες που επικρατούν στον χώρο, ώστε να μην ψύχει υπερβολικά το δωμάτιο και υπερκαταναλώνει ενέργεια. Ο βασικός τρόπος μέτρησης γίνεται μέσω του αισθητήρα της εσωτερικής μονάδας. Γι’ αυτό το λόγο, δεν πρέπει να εκτίθεται απευθείας στον ήλιο ή να βρίσκεται κοντά σε τζαμαρία ή σε κάποια συσκευή που εκπέμπει θερμότητα (π.χ. πάνω από τη μεγάλη τηλεόραση). Με ένα σύγχρονο κλιματιστικό που υποστηρίζει τη λειτουργία Follow Me η λύση είναι απλή, καθώς το μηχάνημα προσαρμόζει τη λειτουργία του βάσει της θερμοκρασίας που μετρά με τον αισθητήρα του τηλεχειριστηρίου. Αρκεί να βάλετε το τηλεχειριστήριο σε μία κεντρική θέση στο δωμάτιο και το κλιματιστικό θα αντιληφθεί τη θερμοκρασία του δωματίου.

Τοποθέτηση εξωτερικής μονάδας: Αν η εξωτερική μονάδα εκτίθεται στον ήλιο, μπορεί να εγκατασταθεί ένα σκίαστρο, που να «κόβει» τον ήλιο από την εξωτερική μονάδα, με τέτοιο τρόπο ώστε να μην παρεμποδίζει την εκπομπή θερμότητας από τον συμπυκνωτή. Εκτός από την έκθεση στον ήλιο, η λειτουργία της εξωτερικής μονάδας επιβαρύνεται όταν εμποδίζεται η εξαγωγή αέρα. Επομένως, θα πρέπει να φροντίσετε να μην υπάρχουν εμπόδια (όπως π.χ. πέργκολες ή φυτά) σε μία ακτίνα τουλάχιστον 35 εκατοστών γύρω της.

Ρύθμιση θερμοκρασίας: Κάθε ειδικός μπορεί να επιβεβαιώσει πως δεν υπάρχει κανένας λόγος να ρυθμίζετε τη θερμοκρασία κάτω από τους 26°C. Σκοπός του κλιματισμού είναι να νιώθετε δροσιά και όχι κρύο. Πέρα από την εξοικονόμηση ενέργειας, με αυτό τον τρόπο θα μειώσετε την καταπόνηση του οργανισμού σας, κάθε φορά που θα μεταβαίνετε από τον κλιματιζόμενο χώρο στη ζέστη.

Ετήσια συντήρηση: Στη συντήρηση, ο τεχνικός θα ελέγξει μεταξύ άλλων την ποσότητα του ψυκτικού και θα το αναπληρώσει. Όσο μικρότερη από την κανονική είναι η ποσότητα του ψυκτικού, τόσο περισσότερο αυξάνει η κατανάλωση του μηχανήματος. Στην πραγματικότητα, ο έλεγχος του ψυκτικού αποτελεί μία μόνο από τις εργασίες που θα κάνει ο τεχνικός, για να εξασφαλίσει πως το μηχάνημα θα συνεχίσει να λειτουργεί για πολλά χρόνια και με υψηλή απόδοση, αλλά και ότι θα είναι υγιεινή η ατμόσφαιρα στον κλιματιζόμενο χώρο.

 

Τώρα που γνωρίζεις όλα τα tips & tricks για τη σωστή επιλογή και χρήση κλιματιστικού, επίλεξε το ιδανικό για σένα, ανάμεσα σε μια τεράστια γκάμα από κορυφαία brands στον Κωτσόβολο.