Additionally, paste this code immediately after the opening tag:

Η αναβίωση ενός αυτοκινητικού θρύλου στη νέα εποχή

Για πρώτη φορά σε διάστημα 55 και πλέον ετών, η Ford επέκτεινε με τη Mustang Mach-E την οικογένεια Mustang, φέροντας το διάσημο Pony στη νέα πλέον και άκρως συναρπαστική ηλεκτρική εποχή.

Sponsored Content

Πρόκειται για ένα ολοκαίνουργιο, πλήρως ηλεκτρικό SUV που διέπεται από τις ίδιες ακριβώς αρχές, όπως η ελευθερία, η πρόοδος και οι καταιγιστικές επιδόσεις, που ενέπνευσαν όλα αυτά τα χρόνια το δημοφιλέστερο σπορ κουπέ μοντέλο σε όλο τον κόσμο.

Η Ford Mustang Mach-E φέρνει την σπορ απόλαυση στα premium ηλεκτρικά, ενώ επωφελείται από το δεύτερο κύκλο του προγράμματος «ΚΙΝΟΥΜΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ» απολαμβάνοντας επιδότηση που ξεκινά από τα 8.000 ευρώ.

 

H έμπνευση της Ford να δώσει το όνομα της Mustang στο πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό της μοντέλο ήταν μία από τις ξεχωριστές στιγμές της σύγχρονης αυτοκίνησης.

Η εταιρία κατάφερε με έναν απλό όσο και επιτυχημένο τρόπο να συνδέσει την ιστορία και την αύρα του παρελθόντος με όλη την τεχνολογία και τις τεράστιες αλλαγές που φέρνει η ηλεκτροκίνηση στην καθημερινή μας σχέση με το αυτοκίνητο.

Το τελικό αποτέλεσμα δικαίωσε απόλυτα τους ανθρώπους της εταιρίας, δημιουργώντας ένα μοναδικό συνδυασμό έντονης προσωπικότητας και υψηλής τεχνολογικής εξέλιξης. Κάτι που έγινε άμεσα αποδεκτό όχι μόνο από τους ειδικούς αλλά και από το αγοραστικό κοινό σε όλο τον πλανήτη.

Πολύ δε περισσότερο όταν όλο αυτό το πακέτο κορυφαίας σχεδιαστικής αντίληψης και προηγμένων τεχνολογικών λύσεων, συνδυάζεται περίφημα με ένα από τα βασικά στοιχεία κάθε αυτοκινήτου της Ford. Την ανάγκη να εστιάσει στην οδική συμπεριφορά και σε έναν σπορτίφ χαρακτήρα που προσφέρει -ακόμα και στις εποχές της ηλεκτροκίνησης- ανόθευτες οδηγικές απολαύσεις.

Αν και η ηλεκτρική Mustang Mach-E ακολουθεί έναν εντελώς διαφορετικό δρόμο από το αρχέτυπο pony car, το τελικό αποτέλεσμα δείχνει την μεγάλη αγάπη και την προσπάθεια που κατέβαλαν οι σχεδιαστές ώστε να δημιουργήσουν μία άμεσα αναγνωρίσιμη Mustang. Η Mach-E καταφέρνει να είναι μία καθαρόαιμη Mustang, που εξιτάρει το κοινό, εντυπωσιάζει τους πάντες και αρέσει τελικά σε όλους.

Όσο όμορφη και ξεχωριστή είναι η Mustang Mach-E στην σχεδίαση του αμαξώματος, ακόμα πιο ενδιαφέρουσα και ιδιαίτερη είναι και η εικόνα του σαλονιού. Εκεί συνδυάζεται για άλλη μια φορά με ιδανικό τρόπο το παρελθόν και η μεγάλη ιστορία του μοντέλου, με όλες τις νέες ανάγκες που έχει δημιουργήσει η ηλεκτροκίνηση.  Τις εντυπώσεις κλέβει με την πρώτη ματιά η τεράστια οθόνη των 15,5 ιντσών η οποία είναι κάθετα τοποθετημένη στην κεντρική κονσόλα. Πρόκειται για μία από τις πιο καλαίσθητες και υψηλής ανάλυσης οθόνες που υπάρχουν σήμερα σε συστήματα infotainment, μέσω της οποίας μπορούν να ελεγχθούν δεκάδες λειτουργίες του αυτοκινήτου.

Ο πίνακας οργάνων είναι ψηφιακός στις 10,2 ίντσες και μπορεί να αποκτήσει διάφορες μορφές, που να συνδυάζονται με την εκάστοτε λειτουργία και το πρόγραμμα που έχει επιλεγεί για το αυτοκίνητο. Κορυφαίας ποιότητας είναι και το ηχοσύστημα της B&O με απόδοση στα 560 W το οποίο έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για την Μach-Ε, με μία νέα τεχνολογία ηχείων τα οποία είναι ενσωματωμένα στην κεντρική κονσόλα.

Η επικοινωνία και η ψυχαγωγία με σύνδεση μέσω cloud κλέβουν την παράσταση μαζί με τις ασύρματες ενημερώσεις λογισμικού (over-the-air updates), την αναγνώριση φωνής συνομιλίας, την ασύρματη σύνδεση Apple CarPlay & Android Auto καθώς και την απομακρυσμένη διαχείριση φόρτισης οχήματος. Επιπλέον, η προηγμένη πλοήγηση σχεδιάζει έξυπνα στάσεις φόρτισης σε ταξίδια μεγαλύτερης διάρκειας. Το Sync4 προσφέρει επίσης την δυνατότητα της συνεχούς ενημέρωσης του οδηγού κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, συμβουλεύοντάς τον πού και πότε να φορτίσει, αλλά και ενημερώνοντάς τον σε πραγματικό χρόνο για τη διαθεσιμότητα σταθμού φόρτισης, καθώς και για το σχετικό κόστος αυξάνοντας την αυτοπεποίθηση του για την αυτονομία του αυτοκινήτου.

Το ενσωματωμένο μόντεμ FordPass Connect μετατρέπει την νέα Mustang Mach-E σε κινητό WiFi hotspot με δυνατότητα σύνδεσης έως και 10 συσκευών. Το σύστημα επιτρέπει τον έλεγχο λειτουργιών άνεσης μέσω του FordPass mobile app, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται ο εντοπισμός του οχήματος και η κατάσταση του οχήματος, η οποία ελέγχει την αυτονομία του οχήματος, την κατάσταση του συναγερμού και άλλα ενώ παράλληλα, παρέχει τη δυνατότητα απομακρυσμένου κλειδώματος/ξεκλειδώματος των θυρών.

 

Η Mustang Mach-E διαθέτει επίσης στάνταρ προηγμένες τεχνολογίες υποστήριξης οδήγησης για άνετα ταξίδια όπως Intelligent Adaptive Cruise Control με Stop & Go και Lane Centring, Lane-Keeping System με Blind Spot Assist, Active Park Assist 2.0 και Pre‑Collision Assist με Auto Emergency Braking. H νέα Mustang Mach-E προσφέρει ένα πλούσιο και ολοκληρωμένο πακέτο εξοπλισμού άνεσης και ασφάλειας εξασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτό στους πελάτες, σε όλες τις διαθέσιμες εκδόσεις, την καλύτερη σχέσης αξίας/τιμής στην κατηγορία του. Ανάμεσα στα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης της οδήγησης με τα οποία εξοπλίζεται η νέα Mustang Mach-E υποστηρίζοντας οδηγό και επιβάτες ξεχωρίζουν τα Speed Sign Recognition, Lane-Keeping System, Intelligent Speed Limiter, Local Hazard Information, 360ο κάμερα, Road Edge Detection, Pre-Collision Assist με Pedestrian και Cyclist Detection, Post-Collision Braking, Evasive Steering Assist και Wrong Way Alert.

Με την ηλεκτρική Mustang Mach-E η Ford έχει καταφέρει να κρατήσει ακμαίο το συναισθηματικό φορτίο της κλασικής Mustang και μαζί να φέρει ένα απόλυτα σύγχρονο τεχνολογικό υπόβαθρο, στην κορυφή των ηλεκτρικών δεδομένων της εποχής μας. Η νέα Mustang Mach-E είναι το αυτοκίνητο που φέρνει στο σήμερα το μέλλον της αυτοκίνησης.

Παίρνοντας σάρκα και οστά μέσω μιας εξελικτικής διαδικασίας επικεντρωμένης αποκλειστικά στις ανάγκες και επιθυμίες των πελατών, η νέα Mustang Mach-E είναι ένα κομψό SUV με ηλεκτρική καρδιά που συγχρόνως προσφέρει πρωτόγνωρες ανέσεις, εμπνευσμένη οδική συμπεριφορά και προηγμένη τεχνολογία διασύνδεσης που την καθιστά ακόμα καλύτερη με την πάροδο του χρόνου.

Η νέα Mustang Mach-E προσφέρεται σε πισωκίνητες (RWD) και τετρακίνητες εκδόσεις (AWD), με έναν και δύο ηλεκτροκινητήρες. H πρώτη από αυτές εφοδιάζεται με μπαταρία 75,7 kWh και η δεύτερη με αντίστοιχη 98,8 kWh. H έκδοση της Mustang Mach-E με κίνηση στους πίσω τροχούς και την standard range μπαταρία αποδίδει ισχύ 269 ίππων και μέιστη ροπή 430 Nm, με την αντίστοιχη εκδοχή του μοντέλου με την extended range μπαταρία να αποδίδει 294 ίππους. Οι τετρακίνητες εκδόσεις της νέας Mustang Mach-E αποδίδουν 269 και 351 ίππους, με τη μέγιστη ροπή να διαμορφώνεται και στις δυο περιπτώσεις στα 580 Nm. Στην κορυφή των εκδόσεων βρίσκεται η τετρακίνητη έκδοση GT με 487 ίππους και 860 Nm ροπής.

Η νέα Mustang Mach-E έρχεται να βάλει οριστικό τέλος στο άγχος αυτονομίας, μιας και η προηγμένη τεχνολογία της μπαταρίας επιτρέπει την κάλυψη μιας απόστασης συνολικού μήκους έως και 600 km (WLTP) με μια πλήρη φόρτιση. Θέλοντας να προσφέρει μια ποικιλία επιλογών για όλες τις απαιτήσεις, η νέα Mustang Mach-E είναι διαθέσιμη στις εκδόσεις standard-range (μπαταρία ιόντων λιθίου 75,7 kWh) και extended-range (μπαταρία ιόντων λιθίου 98,8 kWh).

Το σύστημα Intelligent Range, αξιοποιώντας τη συνδεσιμότητα μέσω cloud σε πραγματικό χρόνο (live), έχει την δυνατότητα να υπολογίζει με μεγαλύτερη ακρίβεια την υπολειπόμενη αυτονομία του οχήματος ανά πάσα στιγμή. αναγνωρίζοντας τόσο τον τρόπο οδήγησης του κάθε χρήστη όσο επίσης λαμβάνοντας υπόψιν διαφόρους παράγοντες που επηρεάζουν την ηλεκτρική αυτονομία του οχήματος όπως την πρόβλεψη της εξωτερικής θερμοκρασίας του περιβάλλοντος, την υψομετρική διαφορά του προορισμού που έχει οριστεί στο σύστημα πλοήγησης, καθώς επίσης την κίνηση στους δρόμους σε πραγματικό χρόνο αξιοποιώντας μάλιστα ακόμα και δεδομένα από άλλα ηλεκτρικά οχήματα της Ford που προπορεύονται στο δρόμο.

Το σύστημα συνεπώς, λαμβάνοντας δεδομένα από το περιβάλλον έχει την δυνατότητα να προβλέπει με ακρίβεια την κατανάλωση ενέργειας και την αυτονομία του οχήματος κρατώντας ενήμερο κάθε φορά τον οδηγό. Εάν η αυτονομία μεταβληθεί σημαντικά από κάποιους παράγοντας, σχετική ειδοποίηση επισημαίνει στον οδηγό τη νέα τιμή της αυτονομίας, ενημερώνοντας τον αντίστοιχα για την αιτία της αλλαγής.

H Ford Mustang Mach-E διατίθεται με 8 χρόνια ή 160.000 χλμ. (όποιο έρθει πρώτο) εργοστασιακή εγγύηση στην μπαταρία υψηλής τάσης και 5 χρόνια εγγύηση Ford Protect. Σε περίπτωση που χρειαστεί, η εγγύηση καλύπτει όλο το κόστος της εργασίας και των ανταλλακτικών.

Αναλυτικά στοιχεία για την Mustang Mach -E θα βρείτε εδώ: