Η αυθεντική σοκολάτα που γίνεται παγκόσμιο κίνημα

Η συναρπαστική ιστορία μιας αυθεντικής σοκολάτας με ηθική

Σε μια εποχή που τα προϊόντα προσπαθούν να βρουν τρόπους για να αρθρώσουν παρεμβατικό λόγο στην κοινωνία, υπάρχει ένα που έχει ήδη μετατραπεί σε κίνημα!

Ποιος θα το πίστευε όταν πριν από 15 περίπου χρόνια, μια δυνατή φωνή διαμαρτυρίας απέναντι στην παιδική εργασία στις καλλιέργειες κακάο στην Αφρική, θα δημιουργούσε μια νέα σοκολάτα, απελευθερωμένη από τα καυτά ζητήματα της αλυσίδας παραγωγής.

 

 

Η Tony’s Chocolonely είναι ένα case-study ηθικής παραγωγής, μια αυθεντική σε κάθε της λεπτομέρεια σοκολάτα, που πέτυχε, χάρη στη διεθνή της αναγνώριση, να βρίσκεται πλέον στα ράφια των σούπερ-μάρκετς στην Ελλάδα και τον κόσμο. Είναι μια από τις πραγματικά σπάνιες φορές που ένα προϊόν, δομικά εστιασμένο στο να ενθαρρύνει το «κοινό καλό», καταφέρνει να αποκτά μια αποδοχή στα όρια του κινήματος.

Επιπλέον, είναι μια φανταστική σοκολάτα, με επιλεγμένους κόκκους κακάο, που της δίνουν αυτή την αληθινή γεύση που πολλές φορές ξεχνάμε πως είναι στην πραγματικότητα.

 

Το πρόβλημα στη βιομηχανία της σοκολάτας που επισημαίνει διαρκώς η Tony’s Chocolonely εντοπίζεται πολύ μακριά από εμάς, εκεί που καλλιεργείται το 60% του κακάο παγκοσμίως: Την Γκάνα και την Ακτή Ελεφαντοστού.

Εκεί όπου 2,5 εκατομμύρια καλλιεργητές παράγουν τους χρυσούς σπόρους εισπράττοντας μια fixed τιμή, σκανδαλωδώς χαμηλή, που τους καθιστά μονίμως σε κατάσταση φτώχειας, η οποία με τη σειρά της ενθαρρύνει την παιδική εργασία στα χωράφια και τις μεταφορές.

 

 

Κόντρα σε ένα σύστημα παραγωγής και μια χρυσοφόρα τελικά εφοδιαστική αλυσίδα, η Tony’s Chocolonely αποφάσισε να δημιουργήσει τη δική της συνταγή, να επιβάλει τους δικούς της όρους και να γίνει μια 100% slave free σοκολάτα:

Ενημερώνει τους καλλιεργητές για τα δικαιώματά τους, απαιτεί αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης για τους συνεργάτες της, τους εκπαιδεύει σε μεθόδους με τις οποίες θα αυξήσουν τη σοδειά τους, υπογραμμίζει την κόκκινη γραμμή της παιδικής εργασίας, τούς αμείβει υψηλότερα, κινητοποιεί διεθνείς οργανώσεις και συγκροτεί μια παγκόσμια κοινότητα ενάντια στις συνθήκες σκλαβιάς στις καλλιέργειες της Αφρικής.

Ο πιο αντιπροσωπευτικός συμβολισμός της Tony’s Chocolonely βρίσκεται όταν ξετυλίξει κανείς την οικολογική της συσκευασία και παρατηρήσει τον τρόπο με τον οποίο έχουν διαχωριστεί τα κομμάτια της σοκολάτας. Κανένα δεν είναι ίδιο με το άλλο! Όλα είναι άνισα. Και θα είναι έτσι μέχρι ο κόσμος του κακάο να σταματήσει να είναι άνισα κατανεμημένος.

 

 

Σήμερα, η Tony’s Chocolonely συνεχίζει να αναπτύσσεται και ως γευστική παλέτα. Μέσα σε οκτώ διαφορετικές ετικέτες ανακαλύπτει κανείς την αυθεντική σοκολάτα που έχει δημιουργηθεί βήμα-βήμα με κάθε δίκαιο, αυθεντικό και πιστοποιημένο τρόπο.

 

  • Η Γάλακτος 32% περιεκτικότητα σε αυθεντικό κακάο. H πρώτη εμβληματική σοκολάτα με την κόκκινη συσκευασία που κυκλοφόρησε το 2005. Όλη η  πλούσια γεύση και τα λαχταριστά αρώματα της αγαπημένης μας σοκολάτας γάλακτος στην πιο απολαυστική της εκδοχή.
  • Η Γάλακτος με καραμέλα και θαλασσινό αλάτι 32% περιεκτικότητα σε αυθεντικό κακάο είναι η πιο δημοφιλής γεύση της σειράς. Με τραγανά κομμάτια καραμέλας που συνδυάζονται ιδανικά με τη σοκολάτα γάλακτος. Oι νότες θαλασσινού αλατιού σπάνε τη γλύκα κάνοντας την τέλεια αντίθεση στη γεύση.
  • Η Γάλακτος nougat 32% περιεκτικότητα σε αυθεντικό κακάο ειναι γεμάτη με μικρά κομμάτια από τραγανά καραμελωμένα αμύγδαλα και κάνει θραύση στους πιστούς θαυμαστές της Tony’s Chocolonely και όχι μόνο. Σοκολάτα γάλακτος και καραμελωμένα αμύγδαλα, ένας συνδυασμός που δεν χάνει ποτέ.
  • Η Υγείας με αμύγδαλα και θαλασσινό αλάτι 51% περιεκτικότητα σε αυθεντικό κακάο είναι μια εκδοχή που αυξάνει διαρκώς το κοινό που τη λατρεύει αφού τα έχει όλα. Τη χαρακτηριστική bitter γεύση του κακάο κορυφαίας ποιότητας, τα αρώματα των φρεσκοκαβουρδισμένων αμυγδάλων και τη διακριτική παρουσία του αλατιού που απογειώνει το σύνολο.
  • Η Γάλακτος με φουντούκια 32% περιεκτικότητα σε αυθεντικό κακάο είναι ένας κλασικός συνδυασμός που λατρεύεται από μικρούς και μεγάλους: ολόκληρα φουντούκια μαζί με λαχταριστή σοκολάτα γάλακτος, πλούσια σε κακάο και γεύση από παδικά χρόνια.
  • Η Υγείας 70% περιεκτικότητα σε αυθεντικό κακάο είναι η ιδανική επιλογή για τους εραστές της σοκολάτας. Πόσοι σπόροι κακάο χωράνε σε μία σοκολατένια μπάρα; Πολλοί! Όλοι μαζεμένοι σε αυτή τη γευστική εξερεύνηση της αυθεντικής σοκολάτας που αποθεώνει το κακάο.

 

Στις νέες γεύσεις της Tony’s Chocolonely έχουν προστεθεί επίσης:

Η Λευκή Raspberry & Popping Candy 28% περιεκτικότητα σε αυθεντικό κακάο. Λευκή και βελούδινη, πλούσια σε βούτυρο κακάο περιέχει βατόμουρα και καραμελίτσες που σκάνε παιχνιδιάρικα στο στόμα. Ένα πολύχρωμο πάρτυ γεύσεων και υφών.

Η Υγείας – γάλακτος με πρέτζελ και καραμέλα 42% περιεκτικότητα σε αυθεντικό κακάο. Δύο εμπνευσμένοι συνδυασμοί σε έναν! Σοκολάτα υγείας-γάλακτος με κομματάκια από πεντανόστιμα πρέτζελ και καραμέλα toffee. Γλυκιές και αλμυρές γεύσεις σε απόλυτη αρμονία. Μια επιλογή για όλα τα γούστα!

Ολες οι παραπάνω γεύσεις κυκλοφορούν σε συσκευασίες των 180 γραμμαρίων, ενώ οι τέσσερεις πρώτες διατίθενται και σε μπάρες των 47/50 γραμμαρίων.
Οι κόκκοι κακάο που χρησιμοποιεί η Tony’s Chocolonely είναι 100% πιστοποιημένοι και θα έλεγε κανείς πως έχουν τη δική τους ταυτότητα.

Όπως και οι ίδιες οι σοκολάτες που μάς καλούν να βάλουμε το δικό μας κομμάτι σε μια δράση που συνδυάζεται με την εμπειρία της πραγματικής σοκολάτας.

Για πιο απολαυστικές πληροφορίες επισκεφθείτε τη σελίδα της Premium Brands