Η Φύση έχει όλες τις απαντήσεις

Συγκεντρώσαμε όλες τις απορίες του καταναλωτικού κοινού για τους φυσικούς χυμούς και δίνουμε σαφείς απαντήσεις για να έχουμε όλη την απόλαυση και καθόλου έγνοιες.

 

Τα σχολεία αρχίζουν, επιστρέφουμε στις δουλειές μας και μετά την καλοκαιρινή χαλάρωση βάζουμε και πάλι στη ζωή μας τη σωματική άσκηση και την φροντίδα της υγείας μας. Όπως γνωρίζουμε όλοι, η ισορροπημένη διατροφή είναι πολύ σημαντική για την ευεξία και την υγεία μας και περιλαμβάνει επαρκή πρόσληψη φρούτων και λαχανικών, έτσι ώστε να λαμβάνουμε όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειαζόμαστε. Επιπλέον, είναι απολαυστικοί με τον μοναδικό τρόπο που μόνο η Φύση ξέρει να κάνει. Και αν έχουμε ακόμη απορίες σχετικά με την ωφέλεια και την ασφάλεια των φυσικών χυμών, η Amita έχει να δώσει όλες τις απαντήσεις.

 

Ποια είναι η σημασία των χυμών στον οργανισμό μας;
Οι φυσικοί χυμοί συνεισφέρουν σημαντικά στην καθημερινή μας ενυδάτωση εξαιτίας της μεγάλης ποσότητας νερού που περιέχουν, μάς προσφέρουν ενέργεια εξαιτίας των σακχάρων τους, και ενισχύουν τη διατροφή μας με σημαντικά θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνη C, β-καροτένιο, φολικό οξύ και κάλιο. Όλοι οι χυμοί, είτε είναι φρεσκοστυμμένοι είτε φυσικοί χυμοί συσκευασμένοι, περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά αλλά έναντι των ολόκληρων φρούτων δεν περιέχουν τις πολύτιμες φυτικές ίνες τους. Περιέχουν όμως ψηλές ποσότητες βιταμινών, μεταλλικών στοιχείων και ιχνοστοιχείων. Πολλοί οργανισμοί παγκοσμίως, ανάμεσά τους και το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ, συνιστούν την κατανάλωση τουλάχιστον 1 ½ – 2 φλιτζανιών φρούτων την ημέρα για τις γυναίκες και 2 φλιτζανιών για τους άνδρες. Η μισή από αυτή την ποσότητα μπορεί να καλυφθεί από 100% φυσικούς χυμούς.

 

Είναι όλοι οι συσκευασμένοι χυμοί ίδιοι;
Ανάλογα με την περιεκτικότητά τους σε χυμό φρούτων, οι συσκευασμένοι χυμοί κατηγοριοποιούνται ως εξής:

Α)100% φυσικός χυμός
Προέρχεται αποκλειστικά από συνδυασμό χυμού/πουρέ φρούτων ή/και χυμού/πουρέ από συμπυκνωμένα φρούτα. Μπορεί να ενισχυθεί με βιταμίνες και μέταλλα.

Β)Νέκταρ φρούτων
Προέρχεται από συνδυασμό χυμού φρούτων, συμπυκνωμένου χυμού φρούτων, πουρέ φρούτων και συμπυκνωμένου πουρέ φρούτων. Μπορεί να προστεθεί ζάχαρη, μέλι και άλλες γλυκαντικές ουσίες. Η περιεκτικότητα σε χυμό κυμαίνεται μεταξύ 25% – 50%, ανάλογα με το είδος του χυμού τού φρούτου.

Γ)Φρουτοποτό
Αφορά οποιοδήποτε άλλο είδος χυμού που δεν μπορεί να ταξινομηθεί ως 100% χυμός ή νέκταρ. Η περιεκτικότητα σε χυμό κυμαίνεται μεταξύ 1% – 99%. Μπορεί ακόμη να περιλαμβάνει νερό, ζάχαρη και πρόσθετα (π.χ. αρώματα, σταθεροποιητές, χρώματα κ.λπ.).

 

Είναι ασφαλής η κατανάλωση συσκευασμένων φυσικών χυμών;
Η ασφάλεια των τροφίμων είναι ένα ζήτημα υψίστης σημασίας. Στον χώρο των επιχειρήσεων παραγωγής και διάθεσης χυμών ισχύουν σήμερα πάρα πολύ αυστηροί κανονισμοί σε όλα τα επίπεδα. Στην Amita εφαρμόζονται όλα τα συστήματα ασφαλείας κατά τη διαδικασία της παραγωγής, της συγκομιδής, της μεταφοράς, της αποθήκευσης, της επεξεργασίας, της τυποποίησης και της διανομής των προϊόντων. Εξίσου μεγάλη είναι και η ευαισθητοποίηση της εταιρείας σε θέματα ποιότητας. Για τον λόγο αυτό χρησιμοποιούνται εξαιρετικές ποικιλίες φρούτων, εξασφαλίζοντας έτσι τις υψηλότερες προδιαγραφές ποιότητας και ασφάλειας με χυμούς που έχουν υπέροχη γεύση.

 

Πού παράγονται οι χυμοί της Amita;
Όλα τα προϊόντα Αmita παράγονται στο εργοστάσιο της Coca-Cola Τρία Έψιλον στο Σχηματάρι, το μεγαλύτερο εργοστάσιο χυμών και αναψυκτικών της χώρας, από ανθρώπους που φροντίζουν καθημερινά να εξασφαλίζουν άριστη ποιότητα σε κάθε χυμό. Στην παραγωγή των προϊόντων Amita συμβάλλουν και ελληνικές επιχειρήσεις που προμηθεύουν πρώτες ύλες χυμών φρούτων και υλικά συσκευασίας.

 

Οι φυσικοί χυμοί είναι κατάλληλοι για όλους;
Ναι. Επιπλέον, τα μικρά παιδιά, οι ηλικιωμένοι και άτομα με προβλήματα υγείας που μπορεί να δυσκολεύονται με την πρόσληψη στερεάς τροφής αλλά και με το να καθαρίσουν τα φρούτα μπορούν να έχουν μια πολύ καλή διατροφική εναλλακτική επιλογή.

 

Ποια είναι η καλύτερη ώρα για την κατανάλωση φυσικού χυμού;
Το πρωί, είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσουμε τη μέρα μας με ενέργεια.

 

Ποια είναι η ποσότητα που μπορούμε να προσλαμβάνουμε ημερησίως;
Οι περισσότεροι διατροφολόγοι συστήνουν την κατανάλωση ενός ποτηριού φυσικού χυμού την ημέρα. Η υπερκατανάλωση των χυμών αυξάνει σημαντικά τη θερμιδική πρόσληψη.

 

Είναι ίδιες οι ποσότητες που μπορούν να καταναλώσουν τα παιδιά;
Σύμφωνα με τις πρόσφατες οδηγίες Διεθνών Οργανισμών
Οι φυσικοί χυμοί φρούτων αποτελούν μια υγιεινή διατροφική επιλογή για τα παιδιά αρκεί να λαμβάνονται στις σωστές ποσότητες αναλόγως της ηλικίας του παιδιού. Διαφορετικά οδηγούν σε αυξημένη θερμιδική πρόσληψη.
Σύμφωνα με τις συστάσεις των διεθνών οργανισμών, οι προτεινόμενες ποσότητες ανά ηλικία είναι: Νηπιακή ηλικία (1-3 ετών), μέχρι 120ml την ημέρα. Προσχολική ηλικία (4-6 ετών) 120-160ml την ημέρα. Παιδιά και έφηβοι (7-18 ετών) μέχρι 240 ml την ημέρα.

 

Πόσο φυσικοί είναι οι «φυσικοί χυμοί Amita»;
Η Amita προμηθεύεται καθημερινά τους χυμούς φρούτων που θα χρησιμοποιηθούν για τα προϊόντα της μέσα από ένα επιλεγμένο δίκτυο πιστοποιημένων προμηθευτών στην Ελλάδα και χώρες εξωτερικού, δίνοντάς μας την ευκαιρία να απολαύσουμε χυμούς με όλη τη γεύση και τη θρεπτικότητα που προσφέρει η φύση.

Οι χυμοί της δεν περιέχουν συντηρητικά και πριν τους ανοίξουμε μπορούμε να τους αφήνουμε εκτός ψυγείου χωρίς τον κίνδυνο αλλοιώσεων, χάρη στην παστερίωση τους και στις χάρτινες συσκευασίες Tetra Pak®.