Καθαριότητα στο σπίτι, χωρίς επιπτώσεις στην υγεία και στο περιβάλλον

ΒΕΛΤΙΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σήμερα κάθε επιλογή μας είναι ένα βήμα για μια καλύτερη ζωή. Θέλουμε με κάθε ευκαιρία να κάνουμε καλό σε εμάς και στους γύρω μας.

Παράλληλα, θέλουμε να προσφέρουμε στην κοινωνία και φυσικά στο περιβάλλον.

Με δυο λόγια, ο σύγχρονος τρόπος ζωής βαδίζει στον δρόμο της βιωσιμότητας, της πιο  επιδραστικής τάσης των τελευταίων χρόνων που περιλαμβάνει τα πάντα.

Από το πρωινό μας και τα αθλητικά μας παπούτσια, το κινητό τηλέφωνο ή το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούμε μέχρι τον τρόπο που περιποιούμαστε το δέρμα μας και τα προϊόντα που διαλέγουμε για να πλύνουμε τα ρούχα μας ή να καθαρίσουμε το σπίτι μας.

Όλες οι καθημερινές φροντίδες του εαυτού μας αλλά και των αγαπημένων μας προσώπων θέλουμε να βελτιώνουν τον τρόπο που ζούμε και παράλληλα να μειώνουν τις επιπτώσεις των δραστηριοτήτων μας στη φύση.

 

ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ

Μπορεί η αποτελεσματικότητα να είναι από τα βασικότερα κριτήρια επιλογής καθαριστικών η υγεία μας όμως ήταν, είναι και παραμένει πρώτο μας μέλημα.

Σήμερα, η αυξημένη εμφάνιση αλλεργιών και οι συζητήσεις για τα επιβαρυντικά χημικά που περιέχονται σε προϊόντα ευρείας κατανάλωσης εξελίσσουν τους τρόπους που διαλέγουμε όλα εκείνα που μας εξασφαλίζουν καθαρούς χώρους και όχι μόνο.

Γι αυτό και η σειρά καθαριστικών myPlanet θέτει την υγεία μας και την προστασία της ζωής μας σε παράλληλη προτεραιότητα με την απόλυτη καθαριότητα του σπιτιού και των ρούχων μας προσφέροντας τον ιδανικό συνδυασμό: τέλειο αποτέλεσμα χωρίς επιβαρυμένες συνθέσεις με βαριά χημικά και φόρμουλες που αφήνουν χημικά υπολείμματα.

 

 

Ένα ελληνικό success story

Τα myPlanet είναι προϊόντα της ελληνικής εταιρείας Rolco–Bianil ΑΕ, η οποία μετά από επιτυχημένη πορεία επτά δεκαετιών, παραμένει πρωτοπόρος και αναπτύσσεται συνεχώς.

Τα απορρυπαντικά και καθαριστικά myPlanet δημιουργήθηκαν το 2008 και αποτελούν μια ελληνική καινοτομία με στόχο τόσο την αποτελεσματική καθαριότητα, όσο και την προστασία του περιβάλλοντος.

Αρκετά μπροστά από την εποχή τους φέρουν τον τίτλο των πρώτων οικολογικών απορρυπαντικών με διεθνής προδιαγραφές υψηλής τεχνολογίας.

Η δύναμη της Rolco είναι η αφοσίωση των ανθρώπων της ενώ όραμα της παραμένει η προσφορά της ποιότητας ζωής που αξίζει σε κάθε οικογένεια.

Πιστή στις αξίες της αειφορίας και της βιώσιμης ανάπτυξης, με οικολογική και κοινωνική ευαισθησία φροντίζει να καλύπτει τις ανάγκες των καταναλωτών με υπευθυνότητα απέναντι στον άνθρωπο και το περιβάλλον.

 

 

ΠΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Για τη Rolco, το περιβάλλον και η Βιώσιμη Ανάπτυξη αποτελούν στρατηγικές προτεραιότητες, αφού αναγνωρίζει ότι κάθε της ενέργεια έχει άμεσο ή έμμεσο αντίκτυπο στη φύση.

H γνωστή εταιρεία έχει δεσμευτεί να μειώνει κάθε χρόνο το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα σε όλο το φάσμα της λειτουργίας της μέσα από την εφαρμογή ενεργειακά αποδοτικών τεχνολογιών, την καλύτερη αξιοποίηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, τις καινοτόμες συνθέσεις και τις 100% ανακυκλώσιμες συσκευασίες.

Πώς αποτυπώνεται όμως στην πράξη η «πράσινη» επιχειρηματική της κουλτούρα;

• Το 100% της ενέργειας που χρησιμοποιείται από τη Rolco κατά την παραγωγική διαδικασία προέρχεται από ΑΠΕ (Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας)

• Χρησιμοποιεί 100% ανακυκλώσιμες συσκευασίες

• Τα προϊόντα της δεν περιέχουν σκληρά χημικά

• Οι συνθέσεις των myPlanet γίνονται χωρίς τη χρήση μικροπλαστικών που μπορεί να επιβαρύνουν τον υδροφόρο ορίζοντα

• Οι συμπυκνωμένες συνθέσεις των myPlanet συμβάλουν στη συστηματική μείωση των υλικών συσκευασίας (χρήση λιγότερου πλαστικού ανά φιάλη)

• Πραγματοποιεί συνεχή έρευνα και ανάπτυξη για καινοτόμα υλικά και μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος

• Προμηθεύεται-χρησιμοποιεί φυτικές πρώτες ύλες βιώσιμης προέλευσης (RSPO -Roundtable on Sustainable Palm Oil)

• Διαθέτει πιστοποιήσεις που υποστηρίζουν την αειφορία, τη βιώσιμη ανάπτυξη και την ηθική δεοντολογία: SMETA (Sedex Members Ethical Trade Audit), TfS (Together for Sustainability), EU Ecolabel Regulation

 

 

ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΧΩΡΙΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ

Ο συνδυασμός απόλυτης καθαριότητας και βέλτιστης ποιότητας ζωής είναι αδιαπραγμάτευτο ζητούμενο για όλους μας.

Με δύο λόγια, όλοι θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι τα προϊόντα καθαρισμού που χρησιμοποιούμε μπορούν να μας εξασφαλίσουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα ενώ παράλληλα σέβονται την υγεία μας. Γι’αυτό μπορούμε να εμπιστευτούμε τα myPlanet.

Περιέχουν 100% ενεργά συστατικά φυτικής προέλευσης και καθαρίζουν χωρίς να αφήνουν χημικά υπολείμματα πάνω σε ρούχα, πιάτα, πατώματα και επιφάνειες του σπιτιού.

Απαλλαγμένα από σκληρά χημικά και άλλες συνθετικές ουσίες που θα μπορούσαν να είναι επιβλαβείς για την υγεία αποτελούν ασφαλείς και αποτελεσματικές λύσεις για πραγματικά υγιεινή καθαριότητα σε κάθε περίπτωση.

 

Ενεργές δράσεις για το περιβάλλον και την κοινωνία

«Η ισορροπία επιτυγχάνεται μέσα από το σεβασμό στην υγεία και στο περιβάλλον» αυτός είναι ο πυρήνας της φιλοσοφίας της Rolco η οποία αποδεικνύεται έμπρακτα με κοινωνική υπευθυνότητα.

Η πρωτοποριακή σειρά προϊόντων με φυτικά συστατικά myPlanet της Rolco αναπτύσσει κοινωνική συνείδηση και υπεύθυνη στάση απέναντι στις επόμενες γενιές υποστηρίζοντας κοινωνικές και ανθρωπιστικές δράσεις.

Πιο συγκεκριμένα, με σημαντικές δωρεές σε απορρυπαντικά και προϊόντα καθαρισμού η Rolco στηρίζει έμπρακτα το έργο οργανισμών που απευθύνονται σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες όπως το «Άλμα Ζωής» και το «Μαζί για το παιδί».

Από το 2008 που δημιουργήθηκαν τα myPlanet έρχονται σε επαφή με ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και αναλαμβάνουν ενεργή δράση σε θέματα βιωσιμότητας της πόλης και του περιβάλλοντος.

Συμμετέχουν και οργανώνουν δηλαδή συστηματικά δράσεις όπως δενδροφυτεύσεις και καθαρισμούς ακτών αλλά και στηρίζοντας και προγράμματα συλλόγων όπως αυτά της «Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ)», του προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» καθώς και του Συλλόγου για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας «ΑΡΧΕΛΩΝ»

Φύτεψε και εσύ το δικό σου δέντρο με ένα κλικ!
Στα πλαίσια προστασίας του περιβάλλοντος τα myPlanet σε συνεργασία με την περιβαλλοντική οργάνωση we4all θα προχωρήσουν σε δενδροφύτευση 1.000 δέντρων.

Μπαίνοντας στο https://myplanet.com.gr/todikosoudentro/ ο καθένας μας μπορεί να φυτέψει το δικό του δέντρο.

Πιο συγκεκριμένα με ένα κλικ μπορείτε να συμμετέχετε στην επιλογή του Δήμου (μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα από δεκάδες περιοχές) όπου θα φυτευτεί το δικό σας δέντρο. Με κάθε συμμετοχή μπαίνετε στην κλήρωση για να κερδίσετε μοναδικά myPlanet δώρα.