Additionally, paste this code immediately after the opening tag:

Κοιμήσου στην αγκαλιά της Φύσης

Αναπόσπαστο στοιχείο της υγείας και της ευημερίας μας, είναι η καλή ποιότητα του ύπνου μας, και είναι θέμα προτεραιότητας και σωστής επιλογής

 

Sponsored Content

 

Στην εποχή μας, εκατοντάδες επιστημονικές έρευνες αποδεικνύουν πως ο ύπνος είναι το κλειδί για την καλή σωματική και ψυχική υγεία. Μιλάμε βέβαια για τον επαρκή και ποιοτικό ύπνο που συνεισφέρει τα μέγιστα στη θωράκιση και την ενίσχυση των σωματικών και διανοητικών μας λειτουργιών.

Ο ποιοτικός ύπνος είναι μια συνάρτηση που καθορίζεται από τον χρόνο που χρειαζόμαστε για να αποκοιμηθούμε, το πόσο συχνά ξυπνάμε κατά τη διάρκεια της νύχτας και πόσο ξεκούραστοι νιώθουμε την επόμενη ημέρα. Ακόμη και μερικά βράδια αϋπνίας ή μη ποιοτικού ύπνου μπορεί να είναι επιζήμια για την υγεία της καρδιάς. Σύμφωνα με τα ευρήματα μιας νέας μελέτης που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Scientific Reports, ο κίνδυνος καρδιακής νόσου μπορεί κάτω από αυτές τις συνθήκες να αυξηθεί έως και 141%.

Ταυτόχρονα, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Cite του Παρισιού και του Ινστιτούτου Επιδημιολογίας & Υγείας του Πανεπιστημιακού Κολλεγίου του Λονδίνου (UCL), αφού ανέλυσαν στοιχεία χιλιάδων υγιών ατόμων που παρακολουθήθηκαν σε βάθος 25ετίας, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η σύντομη διάρκεια του ύπνου σχετίζεται με πολυνοσηρότητα, ενώ σε μελέτη του προγράμματος Brain Health Initiative (BBHI) της Βαρκελώνης, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι ένας ποιοτικός και καλός ύπνος είναι καθοριστικός για τη μείωση του κινδύνου από νευρολογικές ή νευροψυχιατρικές παθήσεις.

Πλήθος ερευνών ακόμη αποδεικνύουν ότι ο κακής ποιότητας ή ανεπαρκής ύπνος , δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την εμφάνιση παχυσαρκίας και κατάθλιψης, αυξάνει το θυμό και την ευερεθιστότητα, κλονίζει τις διαπροσωπικές και κοινωνικές μας σχέσεις και είναι υπεύθυνος για τη μειωμένη αποδοτικότητα και την έντονη υπνηλία στον εργασιακό μας χώρο.

Και κάτι ακόμη. Σύμφωνα με έρευνα του οργανισμού World Sleep Society τα άτομα που φροντίζουν να έχουν καλύτερη ποιότητα ύπνου φαίνονται πιο ελκυστικά και νέα!

 

 

Όλα αυτά τα γνωρίζει πολύ καλά η COCO-MAT που από την χρονιά της ίδρυσής της, το 1989, ερευνά κάθε πτυχή του ύπνου ώστε να μετατρέψει τις ευεργετικές του ιδιότητες σε μία μοναδική εμπειρία απόλυτης ξεκούρασης και ευδαιμονίας.

Είναι η εταιρεία που έφερε μια καινοτόμο προσέγγιση στην αγορά και εισήγαγε τα αμέταλλα στρώματα (χωρίς ελατήρια) από φυσικά υλικά, βασισμένα στην αρχή της βιωσιμότητας, σε μια εποχή όπου η έννοια ήταν ακόμα άγνωστη για τους περισσότερους.

Αποτέλεσε μια πρωτοποριακή πρόταση με σκοπό να δημιουργήσει τα καλύτερα φυσικά προϊόντα ύπνου.

 

 

Εδώ ο ύπνος είναι εμπειρία
Η COCO-MAT εμπνέεται από τη Φύση και τη ζεστή και γνήσια φιλοξενία της Μεσογείου, και δημιουργεί προϊόντα που προσφέρουν μια αληθινά χαλαρωτική και αναζωογονητική εμπειρία ύπνου σε κάθε έναν που επιλέγει να κοιμηθεί στα κρεβάτια και τα στρώματά της.

Όλα είναι χειροποίητα και φτιαγμένα με φυσικά υλικά, όπως οι ίνες κοκοφοίνικα, το φυσικό καουτσούκ, το μαλλί, το βαμβάκι, τα πούπουλα χήνας, τα φύλλα ευκαλύπτου, η αλογότριχα, οι ίνες κάκτου και τα φύκια των ελληνικών θαλασσών, που μεταφέρουν στα προϊόντα ύπνου τις μοναδικές και εγγενείς ιδιότητες κάθε υλικού. Κατασκευάζονται με ιδιαίτερη φροντίδα και μεράκι , δεν έχουν ελατήρια, γεγονός που τα καθιστά περιβαλλοντικά φιλικά αλλά και μη ευνοϊκά στα EMFs (Ηλεκτρομαγνητικά Πεδία) που είναι υπεύθυνα για μια σειρά προβλημάτων που δημιουργούνται κατά τη διάρκεια του ύπνου.

 

 

Ιδιαίτερα σημαντική είναι η δέσμευση της εταιρείας να κατασκευάζει τα προϊόντα της βασισμένα στην αρχή της ορθοσωματικής.

Η αρχή της ορθοσωματικής στηρίζεται στην ιδέα ότι το σώμα μας γνωρίζει καλύτερα τι είναι ορθό για αυτό. Υπακούοντας στον κανόνα αυτό, η COCO-MAT δημιουργεί ελαστικά στρώματα που προσαρμόζονται στις ανάγκες κάθε σωματότυπου.

Έτσι, αντί το σώμα να υποχρεώνεται να υποκύψει στους όρους ενός στρώματος με ελατήρια, αναπαύεται σε αμέταλλα στρώματα που παραδίδονται «αμαχητί» στις ανάγκες του σώματος. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι τα στρώματα COCO-MAT «διαβάζουν» τέλεια τον κάθε σωματότυπο, ενώ ταυτόχρονα παρέχουν την απαραίτητη και αναπαυτική στήριξη που χρειάζεται το σώμα.

 

 

Η επιτομή της ανάπαυσης
Καθώς η COCO-MAT είναι μια εταιρεία προσανατολισμένη στην καινοτομία και την ευρηματικότητα, πρόσφατα παρουσίασε στην αγορά το στρώμα Επίκουρος, ένα πρωτοποριακό προϊόν με 3 διαφορετικές ζώνες στήριξης στην κάθε πλευρά. Είναι πλήρως προσαρμόσιμο στις απαιτήσεις του σώματός μας και ιδανικό για ζευγάρια με τελείως διαφορετικούς σωματότυπους.

 

 

Τα εμβληματικά
Ο συνδυασμός της απόλυτης λειτουργικότητας, της ανεπιτήδευτης πολυτέλειας και της υψηλής αισθητικής είναι αυτά που έχουν κάνει εμβληματικά τα στρώματα Άτλας και Πρωτέας. Κάθε βράδυ, ξεκουράζονται και κοιμούνται σε αυτά χιλιάδες άνθρωποι αποκτώντας μια αξεπέραστη εμπειρία ύπνου. Η μεγάλη τους δημοφιλία οφείλεται στα μοναδικά τους χαρακτηριστικά που επιτρέπουν επιλογές ελαστικότητας οι οποίες διασφαλίζουν ένα  ποιοτικό ύπνο.

 

 

Πρωτοποριακά συστήματα ύπνου
Η ολιστική αντίληψη της COCO-MAT είναι στο κέντρο της φιλοσοφίας της. Σε αυτή την κατεύθυνση προτείνει το ολοκληρωμένο σύστημα ύπνου Τρίτων που αποτελείται από signature προϊόντα τα οποία συνδυασμένα προσφέρουν ένα ιδανικό περιβάλλον ύπνου. Το στρώμα Πρωτέας, το κρεβατόστρωμα Τρίτων, και το ανώστρωμα Θάλασσα συνεργάζονται έτσι ώστε να δημιουργήσουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία αναζωογονητικής ανάπαυσης.

Μια ιεροτελεστία ξεκούρασης προσφέρει και το σύστημα ύπνου Πυθαγόρας που αποτελείται από το μεγάλης ελαστικότητας κρεβατόστρωμα Πυθαγόρας, με τρεις διαφορετικές ζώνες στήριξης, σε συνδυασμό με το ανώστρωμα Θάλασσα.

Όμως, τα συστήματα ύπνου δεν μπορεί να είναι πλήρη αν λείπει το κατάλληλο μαξιλάρι. Η επιλογή του είναι εξίσου σημαντική με την σωστή επιλογή του στρώματος και καθώς οι ανάγκες και οι προτιμήσεις διαφέρουν, η COCO MAT έχει αναπτύξει ένα πλούσιο μενού 13 διαφορετικών μαξιλαριών ύπνου.

 

 

Ένα μέρος για να ονειρεύεσαι
Μια ακόμα διαχρονική επιλογή αποτελεί και το 4πλό σύστημα ύπνου (κρεβατόστρωμα, στρώμα, ανώστρωμα, άνω ανώστρωμα), όπου κάθε ένα από τα 4 διαφορετικά επίπεδα του λειτουργεί δημιουργώντας ιδανικές συνθήκες για την ανάπαυση του σώματος, ξεκινώντας από το κεφάλι και καταλήγοντας ως τα δάχτυλα των ποδιών και των χεριών.

 

Από την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο
Η COCO-MAT κατασκευάζει ανώτερης ποιότητας χειροποίητα προϊόντα ύπνου στο εργοστάσιό της στην Ξάνθη αλλά διακρίνεται για την εξωστρέφειά της και χαίρει παγκόσμιας καταξίωσης.

Για όλα αυτά που αντιπροσωπεύει και εκφράζει με την ποιότητα των προϊόντων της η COCO-MAT, έχει φτάσει αυτή τη στιγμή να διαθέτει σημεία πώλησης σε 21 χώρες και να απευθύνεται σε ένα εξαιρετικά ευρύ κοινό ανά την υφήλιο. Μιλώντας τη γλώσσα όσων ενδιαφέρονται για τη βιωσιμότητα , σε συνδυασμό με την υψηλή ποιότητα και την μοναδική εμπειρία ύπνου, το brand έχει κερδίσει την προτίμηση των καταναλωτών όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Πολλά μεγάλα ονόματα στον χώρο της φιλοξενίας επιλέγουν την συνεργασία μαζί της όπως π.χ. το Equinox hotel, ένα από τα διασημότερα ξενοδοχεία της Νέας Υόρκης, σχεδιασμένο και στην παραμικρή του λεπτομέρεια ώστε κάθε νύχτα στα δωμάτιά του να είναι ένα όνειρο που βγαίνει αληθινό.

 

Προγραμματίστε μια επίσκεψη σε ένα κατάστημα COCO-MAT μέσα από την νέα υπηρεσία “Book a visit” και δοκιμάστε το 4πλο σύστημα ύπνου η όποιο άλλο συνδυασμό θέλετε.
Και όνειρα γλυκά!