Το Χωριό που μάς ενώνει

Επαναπροσδιορίζουμε τη στάση μας απέναντι στη ζωή και χαρίζουμε στον εαυτό μας τόνωση, ευεξία και ενέργεια με βιολογικά προϊόντα πιστοποιημένης ποιότητας.

Τα τελευταία χρόνια, μια από τις πιο ισχυρές παγκόσμιες τάσεις που αφορούν τη διατροφή μας έχουν ως βάση τα βιολογικά τρόφιμα που γίνονται όλο και πιο δημοφιλή. Καθόλου παράξενο αφού έχει γίνει πλέον κοινή συνείδηση ότι η φροντίδα του εαυτού μας και των δικών μας είναι πολύ σημαντική. Καθώς μάλιστα σε ένα αστικό περιβάλλον η πρόσβαση σε φυσικά προϊόντα είναι δύσκολη, τα βιολογικά προϊόντα είναι η πιο σύγχρονη επιλογή, καθώς συνδυάζουν την ποιότητα, την φροντίδα για το περιβάλλον και την επιστημονική γνώση, παράγονται σύμφωνα με αυστηρές προδιαγραφές, οι οποίες ορίζονται από την ευρωπαϊκή νομοθεσία και αφορούν στην παραγωγή, στη μεταποίηση και στην εμπορία τους.

Στην Ελλάδα, το Βιολογικό Χωριό έφερε έναν καινούργιο αέρα στην αγορά αφού από την αρχή εστίασε στο να εκπαιδεύσει τους καταναλωτές να τρέφονται πιο υγιεινά και δημιούργησε μια διαφορετική φιλοσοφία στη γαστρονομία. Τα προϊόντα ήταν ένα κι ένα αφού ήταν πολλαπλώς δοκιμασμένα και κάθε παραγωγός έπρεπε να είναι πιστοποιημένος για τα βιολογικά του προϊόντα, τουλάχιστον, για μία τριετία. Η ανταπόκριση του κοινού ήταν πολύ μεγάλη και έτσι το Βιολογικό Χωριό δεν σταμάτησε να μεγαλώνει μέχρι σήμερα που έφτασε να έχει 20 καταστήματα και να ετοιμάζει και τα επόμενα.

Πρόσφατα επισκέφτηκα το ανανεωμένο κατάστημα στο Ν. Ηράκλειο. Η θετική εμπειρία ξεκίνησε από νωρίς. Οι ανησυχίες για το πού θα παρκάρω και πώς θα μεταφέρω τα ψώνια εξαφανίσθηκαν μόλις είδα ότι έξω από το κατάστημα υπήρχε ένα άνετο πάρκινγκ, εύκολα προσβάσιμο και εξυπηρετικό. Άφησα το αυτοκίνητο και με την είσοδο στο κατάστημα βρέθηκα σε έναν πολύ άνετο χώρο, με φαρδείς διαδρόμους, με ομαδοποιημένες κατηγορίες τροφίμων, με κρεοπωλείο, τμήμα με καλλυντικά και πολλά ακόμη. Με λίγα λόγια, ένας συνδυασμός υπέροχων πραγμάτων για κάθε έναν που αγαπά τις ωραίες γεύσεις και αναζητά την ποιότητα στη διατροφή και την προσωπική του φροντίδα.

Εκτός από τα κλασικά κάθετα ράφια υπήρχαν και πάγκοι με οριζόντια τοποθέτηση των προϊόντων, πράγμα που μου έδινε μια ακόμη δυνατότητα να περιεργαστώ και να επιλέξω με μεγαλύτερη άνεση.
Και τι δεν ανακάλυψα στα 350 τ.μ. του καταστήματος που αποπνέει φρεσκάδα εξαιτίας των χρωμάτων και των φυσικών υλικών. Στον χώρο του βιολογικού κρεοπωλείου βρήκα φρέσκα κρέατα ελληνικής παραγωγής. Άλλωστε το Βιολογικό Χωριό διαθέτει τη δική του πιστοποιημένη βιολογική μονάδα επεξεργασίας κρέατος στον Γέρακα και συνεργάζεται με παραγωγούς στη Θεσσαλία, στην Αιτωλοακαρνανία και στην Πελοπόννησο.

Υπήρχαν άπειρες επιλογές σε βιολογικά τρόφιμα υψηλής διατροφικής αξίας, προσωπικής περιποίησης, βρεφικά και παιδικά προϊόντα, αλλά και συμπληρώματα διατροφής, φρέσκα φρούτα και λαχανικά, προϊόντα ψυγείου και κατάψυξης, ready to eat και προϊόντα ειδικής διατροφής – vegan, vegetarian, plant based, raw, gluten free, sugar free, dukan, xωρίς λακτόζη, για αύξηση της μυικής μάζας, για όσους ακολουθούν κετογονική διατροφή, για ό,τι μπορεί να επιθυμήσει κάποιος. Εξάλλου, ακόμη και αν δεν υπάρχει στο ράφι είναι πρόθυμοι να το φέρουν αν το ζητήσεις!

Εντωμεταξύ, προετοιμάζεται ο χώρος που θα φιλοξενήσει το τμήμα του Vegan Snack Bar “Crudo” και του healthy bar με ροφήματα και snack από 100% φυσικές πρώτες ύλες. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια γνωρίσαμε το Crudo ως το πρώτο αποκλειστικά vegan και raw vegan delivery στην Αθήνα. Έχω πολλές φορές δοκιμάσει λαχταριστά vegan healthy και ταυτόχρονα gourmet γεύματα που βασίζονται ως επί το πλείστον σε πλήρεις και όχι επεξεργασμένες πρώτες ύλες (whole foods based diet) και ανυπομονώ να τις ξαναβρώ στο κατάστημα του Ν. Ηρακλείου.

Υποσχέθηκα στον εαυτό μου να έρθω σύντομα σε αυτόν τον φωτεινό χώρο, που είναι γεμάτο με ανθρώπους που με εξυπηρέτησαν πρόθυμα και ουσιαστικά. Να πιώ τον καφέ μου στο healthy bar, να ξαναβρώ τις γεύσεις του Crudo και να ψωνίσω κάποια (πολλά για να πω την αλήθεια…) από τα νοστιμότατα προϊόντα: τσιπς από λαχανικά, κεχρί, κινόα, χούμους, μέλι, τσάι μάτσα, μπαχαρικά, ζυμαρικά από όσπρια, και η λίστα δεν έχει τελειωμό.
Με λίγα λόγια θέλω να ζήσω σύντομα όλη την εμπειρία που με έκανε να φύγω με μια τσάντα ξέχειλη από προϊόντα ποιότητας και με πολύ χαρούμενη διάθεση.

Λεωφόρος Ηρακλείου 408, τηλ. 210 621 7007
Διαθέτει υπηρεσία delivery

Instagram @biologikoxorio
Facebook Βιολογικό Χωριό
ΥouTube Biologiko Xorio
www.biologikoxorio.gr