Μιλήστε του, σας ακούει

Καλωσορίσατε στο σαλόνι του πιο έξυπνου Volvo XC60 που φτιάχτηκε ποτέ

Είναι τόσο genius όσο και το smartphone σας. Διόρθωση: είναι ακόμη πιο έξυπνο, γιατί διαθέτει περισσότερο μυαλό. Και γιατί είναι «κάπως» μεγαλύτερο. Αυτό του δίνει τη δυνατότητα να προσφέρει ακόμη περισσότερα. Θα το οδηγείτε παντού. Θα σας οδηγεί σε νέους τόπους, ανοίγοντας περάσματα εκεί που μέχρι σήμερα ήταν αδύνατο για ένα αυτοκίνητο να φτάσει, ακόμη κι αν μιλάμε για τις προηγούμενες γενιές του XC60 – που όπως όλοι γνωρίζουν είχαν «ελευθέρας» σε κάθε δρόμο και σε κάθε έδαφος, με άνεση, ασφάλεια και πολυτέλεια στο μάξιμουμ. Το μόνο που χρειάζεται για να ξεκλειδώσετε τους νέους προορισμούς είναι να πείτε τις εξής απλές λέξεις:

 

«HEY GOOGLE»…

Μπορείς να βελτιώσεις κάτι που ήδη μοιάζει αψεγάδιαστο; Η Volvo βρήκε τους τρόπους. Συνεργάζεται με την τεχνολογική δύναμη που βρίσκεται μέσα στις περισσότερες έξυπνες συσκευές. Βάζει την Google στο κέντρο του XC60, φτιάχνοντας μαζί της ένα εντελώς νέο σύστημα infotainment που έχει ως βάση το Android και ενσωματώνει υπηρεσίες Google.

Το Google Assistant, το Google Maps και το Google Play περιλαμβάνονται για 4 χρόνια, μαζί με την εφαρμογή Volvo Cars (πρώην Volvo On Call), το smartphone integration και την ασύρματη φόρτιση, στο Πακέτο Ψηφιακών Υπηρεσιών του αυτοκινήτου και δημιουργούν συνάψεις με ένα νέο σύμπαν δυνατοτήτων, πολλές εκ των οποίων ήταν ως τώρα προσβάσιμες μόνο από τις έξυπνες συσκευές σας.

Το XC60 καταργεί τα όρια ανάμεσα στο αυτοκίνητο και το σπίτι ή το γραφείο και δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να συνεχίσει τις δραστηριότητές του χρησιμοποιώντας το ίδιο γνώριμο και λειτουργικό interface. Δεν έχει παρά να πει «Hey Google» και να δώσει μία απλή εντολή. Μπορεί να στείλει μηνύματα, να κάνει κλήσεις ή να πάρει μέρος σε συσκέψεις.

 

Να ρυθμίσει το ηχοσύστημα και τον κλιματισμό. Να αναζητήσει προορισμούς και να λάβει οδηγίες από το Google Maps, ενημερωμένες σε πραγματικό χρόνο. Να κατεβάσει οποιαδήποτε in-car εφαρμογή από το πλούσιο οικοσύστημα του Google Play. Ακόμη και να ρυθμίσει τις έξυπνες συσκευές του σπιτιού, ώστε να βρει ένα φιλόξενο περιβάλλον όταν επιστρέψει.

Όλα αυτά, χωρίς να πάρει στιγμή το βλέμμα του από τον δρόμο. Το premium μεσαίο SUV που έθεσε νέα πρότυπα στην ασφάλεια εξελίσσεται κι άλλο, βοηθώντας τον οδηγό ποικιλοτρόπως.

ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στον πυρήνα του XC60 βρίσκεται πλέον μία υπερσύγχρονη πλατφόρμα από ραντάρ, κάμερες και αισθητήρες, που μπορούν να διαβάζουν πιο άμεσα και πιο αποτελεσματικά το δρόμο, υποστηρίζοντας τα κορυφαία συστήματα αποφυγής ατυχημάτων του αυτοκινήτου.

Η προηγμένη πλατφόρμα ονομάζεται ADAS (Advanced Driver Assistance Systems) και μπορεί εύκολα να αναβαθμιστεί με τις συναρπαστικές τεχνολογίες που ετοιμάζει η Volvo για το μέλλον, όπως αυτή της αυτόνομης ασφαλούς οδήγησης.

ΔΙΑΡΚΩΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ

Το Volvo XC60 σύντομα θα είναι σε θέση να δέχεται ασύρματες (Over The Air) ενημερώσεις, χωρίς ο κάτοχός του να χρειάζεται να περάσει από το συνεργείο. Οι αναβαθμίσεις αφορούν όλα τα έξυπνα συστήματα του αυτοκινήτου και μπορούν να «κατέβουν» αμέσως μόλις γίνουν διαθέσιμες και αφού ο οδηγός δώσει τη σχετική έγκριση. Το δωρεάν πακέτο δεδομένων που συνοδεύει το μοντέλο παρέχει όλα τα δεδομένα που απαιτούνται για τη συγκεκριμένη υπηρεσία, όπως και για τις υπηρεσίες της Google.

 

 

Το κομψό retouch που δέχθηκε το ανανεωμένο XC60 περιλαμβάνει επανασχεδιασμένη μάσκα και νέο προφυλακτήρα, καθώς και διακριτικές αλλαγές στο εσωτερικό. Τα σύγχρονα ηλεκτροκίνητα (plug-in υβριδικά και ήπια υβριδικά) συστήματα κίνησης της Volvo εξασφαλίζουν επιδόσεις, ομαλότατη λειτουργία και εξοικονόμηση ενέργειας. Στην κορυφή της γκάμας, οι plug-in εκδόσεις Recharge προσφέρουν εξαιρετική απόδοση, που φθάνει τους 390 ίππους (Τ8), και τη δυνατότητα καθημερινής μετακίνησης μόνο με χρήση ηλεκτρικής ενέργειας, χωρίς κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές ρύπων.

ΣΟΥΣΑΜΙ ΑΝΟΙΞΕ…

Είναι «ψυχρή κι απρόσωπη» η τεχνολογία; Μέσα από τα μάτια ενός μικρού -κι ενός μεγάλου- παιδιού, που μπαίνει για πρώτη φορά στο πιο έξυπνο XC60 που φτιάχτηκε ποτέ, η τεχνολογία είναι σκέτα μαγική: γιατί το αυτοκίνητο μπορεί να ακούσει και να καταλάβει, να αισθανθεί, να κάνει δυνατό ό,τι μέχρι τώρα έμοιαζε αδύνατο. Κάτι σαν το τζίνι ενός παραμυθιού, με τη διαφορά ότι είναι απτό και διόλου «πτητικό». Άλλωστε, παρέχεται με το κύρος της Volvo και την εγγύηση 5 ετών που συνοδεύει κάθε μοντέλο της εταιρείας.

Μάθετε περισσότερα εδώ