Additionally, paste this code immediately after the opening tag:

Νέα πνοή στην Βόρεια Εύβοια δίνει η Αθηναϊκή Ζυθοποιία

Το 1ο δημοτικό Ιστιαίας και το Γυμνάσιο-Λύκειο Λίμνης παραδόθηκαν ανανεωμένα στην τοπική κοινωνία

 

Sponsored Content

 

Στην εποχή των γρήγορων ρυθμών και των ευμετάβλητων συνθηκών η μόνη ελπίδα για ένα πιο αισιόδοξο αύριο είναι τα παιδιά. Σε όποια ηλικία κι αν βρίσκεται ένα παιδί θέλει να αισθάνεται την αγάπη των δικών του ανθρώπων αλλά και τη φροντίδα εκείνων που νοιάζονται πραγματικά για τις επιθυμίες και τα όνειρά του.

Για κάθε παιδί η πρώτη μεγάλη αγκαλιά, μετά από αυτή της οικογένειας, είναι εκείνη του σχολείου γι αυτό και θέλει σε κάθε του βήμα να αισθάνεται ότι του προσφέρεται η δύναμη της γνώσης. Παράλληλα, έχει ανάγκη να έχει στη διάθεσή του όλα εκείνα τα εφόδια και τις εμπειρίες πάνω στις οποίες θα χτίσει ένα καλύτερο αύριο για όλους μας, ειδικά όταν βιώνει δύσκολες συνθήκες.

Σε αυτήν ακριβώς την κατεύθυνση η Αθηναϊκή Ζυθοποιία βρέθηκε στο πλευρό των παιδιών που ζουν σε περιοχές που πρόσφατα δοκιμάστηκαν από καταστροφικές πυρκαγιές. Πιο συγκεκριμένα, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία στο πλαίσιο του συνολικού της πλάνου για την υποστήριξη της Βόρειας Εύβοιας μετά τις περσινές φωτιές παρέδωσε στην τοπική κοινωνία ανανεωμένα δύο σχολικά κτίρια, το 1ο δημοτικό Ιστιαίας και το Γυμνάσιο-Λύκειο Λίμνης, στα οποία είχε αναλάβει να αποκαταστήσει χρόνια προβλήματα.

 

 

Η βιωσιμότητα στην πράξη

Σε ένα αναβαθμισμένο σχολικό περιβάλλον ξεκίνησαν τη φετινή χρονιά μαθητές και διδακτικό προσωπικό του 1ου Δημοτικού Ιστιαίας. Η οροφή του ισογείου, η οποία είχε καταπέσει, με αποτέλεσμα οι μαθητές του σχολείου να στερούνται συνολικά τέσσερις αίθουσες διδασκαλίας, αποκαταστάθηκε πλήρως.

Η ανακατασκευή της στέγης και η πλήρης υγρομόνωσή της, σε συνδυασμό με την τοποθέτηση θερμομόνωσης αφενός επιτρέπουν ξανά, μετά από ένα έτος, τη χρησιμοποίηση των τεσσάρων σχολικών αιθουσών και αφετέρου ενίσχυσαν την ενεργειακή απόδοση του κτιρίου. Εκτιμάται ότι μετά τις παρεμβάσεις θα μειωθούν κατά 15% τα έξοδα θέρμανσης και ψύξης του χώρου.

 

 Βιωματικά μαθήματα οικολογίας
Στο Γυμνάσιο-Λύκειο Λίμνης, η κατασκευή πρότυπης «πράσινης» στέγης με χαμηλή βλάστηση στο αίθριο του πρώτου ορόφου και η αντικατάσταση δύο στεγασμένων κατασκευών με ειδικά καθίσματα στον προαύλιο χώρο, προσφέρουν πολλαπλασιαστικά οφέλη για τη σχολική κοινότητα. Πλέον, οι μαθητές και καθηγητές διαθέτουν προς χρήση ένα χώρο υψηλής αισθητικής, ενώ παράλληλα δόθηκε λύση σε σημαντικό πρόβλημα στεγανότητας που αντιμετώπιζε επί χρόνια το σχολείο.

Η ενεργειακή απόδοση τμήματος του κτιρίου δε, υπολογίζεται ότι αναβαθμίστηκε κατά 10%, ενώ βελτιώθηκε αισθητά η ατμόσφαιρα μέσω της φωτοσύνθεσης των φυτών και της συγκράτησης των αιωρούμενων σωματιδίων που είχαν αυξηθεί μετά τις πυρκαγιές. Επιπλέον, η ύπαρξη του νέου οικοσυστήματος, στο οποίο ήδη φωλιάζουν πουλιά και επωφελή έντομα, εκεί που πριν λίγο καιρό βρίσκονταν μόνο πλάκες και τσιμέντο, λειτουργεί ως παράγοντας ευαισθητοποίησης των μαθητών για τη σημασία του φυσικού περιβάλλοντος.

 

Φροντίζουμε το σήμερα εξασφαλίζοντας το αύριο

Οι συγκεκριμένες δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης συνιστούν τμήματα ενός ολοκληρωμένου πλάνου της εταιρείας για τη Βόρεια Εύβοια, που απαντά στις ανάγκες του σήμερα και ταυτόχρονα δημιουργεί προοπτικές για ένα βιώσιμο αύριο. Πέρα από τις εργασίες στα συγκεκριμένα σχολεία η Αθηναϊκή Ζυθοποιία συγχρηματοδοτεί επίσης τη μελέτη του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού, στο πλαίσιο του Προγράμματος Ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της Πολιτείας.

O κ. Γιάννης Γεωργακέλλος, Διευθυντής Επικοινωνίας & Εταιρικών Σχέσεων της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, δήλωσε σχετικά: «Με μεγάλη χαρά παραδίδουμε σήμερα σε μαθητές και διδακτικό προσωπικό των δύο σχολείων στη Βόρεια Εύβοια ένα ανανεωμένο και απαλλαγμένο από προβλήματα του παρελθόντος σχολικό περιβάλλον. Ως Αθηναϊκή Ζυθοποιία στεκόμαστε αρωγοί στην ανασυγκρότηση της περιοχής, με στοχευμένες δράσεις που εκτός από την ουσιαστική βοήθεια που δίνουν σε υπαρκτά προβλήματα, έχουν και έναν σημαντικό συμβολισμό: επικεντρωνόμαστε στα παιδιά, τα οποία αποτελούν αναμφισβήτητα το μέλλον του τόπου και συμβολίζουν τη βεβαιότητα για ένα καλύτερο αύριο στη Βόρεια Εύβοια».