Additionally, paste this code immediately after the opening tag:

RENAULT E-TECH: ΥΒΡΙΔΙΚΗ ΥΠΕΡΟΧΗ

Η Renault προσφέρει την πιο ολοκληρωμένη γκάμα εξηλεκτρισμένων μοντέλων στην αγορά, με πληθώρα επιλογών σε full ή mild υβριδικές τεχνολογίες και εφαρμογή σε όλα τα δημοφιλή της μοντέλα. Ελκυστικά σε τιμές, πλούσια σε εξοπλισμό και ποιότητα, υπάρχει ένα υβριδικό Renault για όλους.

 

Sponsored Content

 

 

Για την Renault η ηλεκτρική τεχνογνωσία δεν είναι κάτι καινούριο. Η γαλλική εταιρεία είναι πρωτοπόρος και ηγέτης στα ηλεκτρικά οχήματα για πάνω από μία 10ετία, ενώ με την εμπειρία της από τη Formula 1, η Renault διαθέτει μία τεράστια δεξαμενή γνώσεων που της δίνει σήμερα τη δυνατότητα να προσφέρει μια ακόμα πιο ευρεία γκάμα οικονομικών και δυναμικών υβριδικών συστημάτων κίνησης, σε πολλά μοντέλα της που τοποθετούνται στην καρδιά της αγοράς.

 

 

Το υβριδικό σύστημα E-TECH της Renault παρέχει σημαντικά πλεονεκτήματα, όπως η αποκλειστικά ηλεκτρική εκκίνηση, η απολαυστική ευκολία οδήγησης σε κάθε είδους συνθήκη, η κορυφαία οικονομία χάρη και στο εξελιγμένο multi-mode κιβώτιο ταχυτήτων, το αποτελεσματικό σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα και η αυξημένη δυνατότητα επαναφόρτισης της μπαταρίας.

 

Renault Clio E-TECH Hybrid
Το πιο εμβληματικό μοντέλο της υβριδικής γκάμας Renault, είναι το καταξιωμένο best-seller της εταιρίας, το full υβριδικό Clio Hybrid. Το σύστημα κίνησης E-TECH, που, μεταξύ άλλων χρησιμοποιεί και το Clio, έχει εξελιχθεί και κατοχυρωθεί από το τεχνικό τμήμα της Renault.

Χρησιμοποιεί έναν σύγχρονο βενζινοκινητήρα 1,6 lt, που πλαισιώνεται από δύο ηλεκτροκινητήρες, ένα πρωτοποριακό πολύ-λειτουργικό κιβώτιο ταχυτήτων – multi mode – και μία μπαταρία 1,2 kWh.

 

 

Η υβριδική τεχνολογία Renault E-TECH προσφέρει μέγιστη οικονομία στη χρήση, με κορυφαία απόκριση, περιορισμένες απώλειες και ταχεία φόρτιση της μπαταρίας κατά το φρενάρισμα. Η εξαιρετική απόδοση του κινητήριου συνόλου ανακτά και αποκαθιστά στο μέγιστο βαθμό την ενέργεια. Το αυτοκίνητο ξεκινά σε πρόγραμμα ηλεκτρικής λειτουργίας, ενώ ο οδηγός εκμεταλλεύεται στο έπακρο τον ισχυρό κινητήρα και τη δυνατότητα ανάκτησης ενέργειας.

Το σύστημα αναγέννησης ενέργειας, παρόμοιο με εκείνο των ηλεκτρικών οχημάτων, η μεγάλη ικανότητα φόρτισης της μπαταρίας, σε συνδυασμό με το βαθμό απόδοσης του συστήματος E-TECH, δίνουν τη δυνατότητα αμιγούς ηλεκτροκίνησης έως και στο 80% του χρόνου κυκλοφορίας σε αστικό περιβάλλον, με αποτέλεσμα τον περιορισμό της κατανάλωσης σε ποσοστό έως και 40%, σε σύγκριση με ένα αντίστοιχο όχημα με συμβατικό κινητήρα εσωτερικής καύσεως κινούμενο σε αστικό περιβάλλον.

Το σύστημα αυτό διατηρεί επίσης ένα μοναδικό, για υβριδικό όχημα, επίπεδο οδηγικής ευχαρίστησης, χάρη στην άμεση απόκριση του κινητήρα στη φάση εκκίνησης και επιτάχυνσης.

Η συνδυαστική ισχύς του υβριδικού συστήματος φθάνει στους 140 PS και η ροπή στα 144 Nm για τον βενζινοκινητήρα και τα 205 Nm για τον ηλεκτροκινητήρα. Οι επιδόσεις του είναι πραγματικά εντυπωσιακές, με το 0-100 km/h να επιτυγχάνεται σε μόλις 9,9”και η τελική ταχύτητα να φτάνει στα 180 km/h. Εξίσου εντυπωσιακές είναι και οι τιμές για την κατανάλωση που φθάνει στα μόλις 4,3 lt/100 km όσο και για τις εκπομπές CO2 που δεν ξεπερνούν τα 98 gr/km.

Σε όλα αυτά θα πρέπει να προσθέσουμε και τον μοναδικό οδηγικό χαρακτήρα του αυτοκινήτου, που σε αυτή την υβριδική έκδοση προσθέτει μία ακόμα πιο premium διάσταση στο Clio, το οποίο ήδη αποτελεί το σημείο αναφοράς της κατηγορίας του σε ό,τι αφορά την ποιότητα κύλισης και την άνεση που παρέχει στους επιβάτες.

 

 

Renault Captur MHEV, E-TECH Hybrid & Plug-In Hybrid
Το επιτυχημένο B-SUV της Renault προσφέρει πληθώρα υβριδικών επιλογών, που θα ικανοποιήσουν κάθε απαίτηση, με κοινό παρονομαστή την χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και τις περιορισμένες εκπομπές CO2. Το Renault Captur διατίθεται σε εκδόσεις MHEV με ήπιο υβριδικό σύστημα, τον κινητήρα 1.3 TCe MHEV και απόδοση 140 PS και 260 Nm/ ροπής. Επίσης συνεργάζεται αποκλειστικά με 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη (EDC). Το σημαντικότερο βέβαια είναι πως εφοδιάζεται με 12V mild hybrid σύστημα, το οποίο συνδράμει στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και των εκπομπών CO2.

Για του λόγου το αληθές, σε μικτό κύκλο WLTP, η κατανάλωση καυσίμου ξεκινά από τα 5,8 lt/100 km, όταν οι εκπομπές CO2 περιορίζονται στα μόλις 131 gr/km. Σε ό,τι αφορά τις εξαιρετικές επιδόσεις, η επιτάχυνση στα πρώτα 100 km/h απαιτεί μόνο 9,2” και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 196 km/h.

Κατόπιν ακολουθεί το πλήρως υβριδικό Captur E-TECH Hybrid. Χάρη στο καινοτόμο υβριδικό σύνολο συνδυαστικής ισχύος 145 PS που αποτελείται από δύο ηλεκτρικούς κινητήρες που συνεργάζονται με έναν θερμικό, σε συνδυασμό με το αυτόματο κιβώτιο multi – mode, επιτρέπει άμεσες επιταχύνσεις και ομαλότερους ελιγμούς, προσφέροντας μέγιστη οδηγική απόλαυση. Η πλήρως υβριδική τεχνολογία σάς επιτρέπει να απολαμβάνετε την ηλεκτροκίνηση για έως και το 80% των διαδρομών στην πόλη, μειώνοντας την κατανάλωση καυσίμου και περιορίζοντας τις εκπομπές CO2. Η φόρτιση είναι αυτόματη. Η υβριδική μπαταρία του Captur E-TECH Hybrid επαναφορτίζεται κατά την επιβράδυνση και το φρενάρισμα χωρίς να χρειάζεται πρίζα. Στην πόλη ή στον αυτοκινητόδρομο μπορείτε πάντα να επωφελείστε από 100% ηλεκτρική εκκίνηση και να απολαμβάνετε την αυτονομία ενός κινητήρα που επαναφορτίζεται στην πορεία, χωρίς να είναι συνδεδεμένος στο ηλεκτρικό δίκτυο.

 

 

 

 

 

 

Στην κορυφή της υβριδικής πυραμίδας της γκάμας Captur δεσπόζει η επαναφορτιζόμενη έκδοση E-TECH Plug-In Hybrid, των 160 PS. Με μία φόρτιση προσφέρει στην πράξη 50 km ηλεκτρικής λειτουργίας. Το υβριδικό σύστημα του Captur PHEV διαθέτει μία μεγάλη επαναφορτιζόμενη μπαταρία χωρητικότητας 9,8 kWh. Από εκεί και πέρα υπάρχει ένας ατμοσφαιρικός, αλουμινένιος βενζινοκινητήρας 1,6 lt που συνδυάζεται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ 49 kW (υπάρχει και δεύτερο που λειτουργεί κυρίως ως start/stop και «συγχρονίζει» το κιβώτιο).

Επίσης, υπάρχουν τρία προφίλ κίνησης. Το Pure, με το οποίο η κίνηση είναι καθαρά ηλεκτρική με ταχύτητες έως τα 135 km/h, το mysense και το sport, όπου και τα τρία μοτέρ λειτουργούν υπέρ της μέγιστης ισχύος.

Renault Arkana MHEV & E-TECH Hybrid
Η γκάμα crossover της Renault κορυφώνεται με ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό όσο και ελκυστικό υπερυψωμένο fastback coupé. Το Arkana συνδυάζει την αισθητική και τη λειτουργικότητα ενός SUV με τις δυναμικές γραμμές ενός κουπέ, δημιουργώντας ένα σύνολο που προκαλεί με τον σχεδιασμό του και απευθύνεται σε ένα νεανικό και πιο ανήσυχο κοινό.

Η εξαιρετικά μοντέρνα σχεδίασή του συνοδεύεται από ένα κορυφαίο επίπεδο τεχνολογίας και εξοπλισμού, με το Arkana να διαθέτει ό,τι πιο σύγχρονο και εξελιγμένο έχει να προσφέρει η κατηγορία σε συστήματα για την ασφάλεια των επιβατών και την υποβοήθηση του οδηγού.

Χάρη στις μεγάλες διαστάσεις του (μήκος στα 4,57 m) και το επίσης πολύ μεγάλο μεταξόνιο των 2,72 m, παρέχει κορυφαίους χώρους για τους επιβάτες και τις αποσκευές τους (513 lt). Ενώ και η απόσταση των 200 mm από το έδαφος εξασφαλίζει ότι μπορεί να κινηθεί με μεγάλη ευκολία και εκτός της ασφάλτου.

Το Renault Arkana εφοδιάζεται με τον full υβριδικό κινητήρα Ε-TECH, ο οποίος αποτελεί απότοκο της συσσωρευμένης εμπειρίας της Renault πάνω στα ηλεκτροκίνητα, συμβατικά οχήματα, αλλά και από τη Formula 1. Συγκεκριμένα, το σύνολο απαρτίζεται από ένα 4κύλινδρο μοτέρ 1,6 lt, δύο ηλεκτροκινητήρες, ένα αυτόματο κιβώτιο multi-mode και μια μπαταρία 1,2 kWh, συνδυαστικής απόδοσης 145 PS.

 

 

Το υβριδικό σύστημα της Renault είναι ιδιαίτερα εξελιγμένο, εξασφαλίζοντας την κάλυψη έως και του 80% των μετακινήσεων μέσα στην πόλη καθαρά ηλεκτρικά, ενώ η μείωση της κατανάλωσης μπορεί να φτάσει έως και το 40%.

Στη βάση της γκάμας βρίσκεται ο 4κύλινδρος turbo κινητήρας 1.3 TCe των 140 PS. Οι κινητήρας αυτός συνδυάζεται με σύστημα ήπιας υβριδικής τεχνολογίας (MHEV) παρέχοντας χαμηλή κατανάλωση και μειωμένες εκπομπές CO2. Η παρουσία του ήπια υβριδικού συστήματος μειώνει τη μέση κατανάλωση καυσίμου έως και 8% και τις εκπομπές CO2 κατά 8,5%, σε σχέση με ένα απλό θερμικό κινητήρα.

 

 

Renault “Δέσμευση Τιμής”
Στη Renault η αρμονική σχέση με τους πελάτες της είναι ζήτημα τιμής. Είναι κάτι που ξεκινά να οικοδομείται από την έξυπνη χρηματοδότηση που δίνει τη δυνατότητα στον αγοραστή να αποκτήσει το αυτοκίνητο της αρεσκείας του.

Με το έξυπνο και ευέλικτο πρόγραμμα «Δέσμευση Τιμής» o αγοραστής είναι πλέον σίγουρος ότι η λιανική τιμή του αυτοκινήτου που παραγγέλνει σήμερα θα είναι ακριβώς ίδια μέχρι τη στιγμή που θα το παραλάβει.

Το πρόγραμμα ισχύει για όλα τα μοντέλα της Renault, βενζίνης, πετρελαίου, LPG αλλά και υβριδικά, τα οποία διατίθενται στο Εξουσιοδοτημένο Δίκτυο Renault και αποκτήσετε από 177 ευρώ τον μήνα.