Succession: Οι ίντριγκες και τα πάθη μιας σύγχρονης δυναστείας

Η διαφθορά της εξουσίας και του χρήματος, οι συνέπειες των νοσηρών οικογενειακών σχέσεων, η επίδραση των διογκωμένων εγώ, παρουσιάζονται ανάγλυφα μέσα από τη ζωή μιας πανίσχυρης οικογένειας των media στην πολυβραβευμένη σειρά “Succession” που φέρει την υπογραφή του σπουδαίου σεναριογράφου και παραγωγού Jesse Armstrong (“Peep Show”, “The Thick of it”), και του σκηνοθέτη των «Vice» και «Big Short», Adam McKay.

Δυνατοί θεατρικοί διάλογοι σε ένα σενάριο το οποίο εστιάζει στην ανθρώπινη φύση και στον διαρκή αγώνα αυτογνωσίας και αυτοπροσδιορισμού, και ολοκληρωμένοι χαρακτήρες που ερμηνεύονται αριστοτεχνικά από μια πλειάδα εξαιρετικών ηθοποιών. Εντέλει, ένα μικρό αριστούργημα που έχει αποκτήσει φανατικούς θεατές από τον πρώτο του κύκλο και έχει σαρώσει τα βραβεία (2 Χρυσές Σφαίρες, 7 Emmy-ανάμεσα στα οποία και για την κατηγορία Καλύτερη Δραματική Σειρά 2020)

 

 

Τηλεοπτικός εθισμός
Ο νεοϋορκέζος «βασιλιάς» των media Logan Roy αποφασίζει να αφήσει την ηγετική του θέση στην επιχείρηση σε κάποιο από τα παιδιά του. Η διαδοχή (Succession) όμως θα αποδειχθεί μια δύσκολη υπόθεση αφού οι τρεις γιοι και η κόρη του δεν θα έχουν κανέναν ενδοιασμό στο να προδώσουν ο ένας τον άλλον. Ο πρωτότοκος, ο Kendall, στον οποίον ανήκει δικαιωματικά η θέση, βασανίζεται από τα συμπλέγματα που του δημιούργησε η ίδια του η οικογένεια, αλλά και οι υπόλοιποι, γαμπροί, νύφες, η μητριά των παιδιών, είναι με ένα περίεργο τρόπο ταυτόχρονα μισητοί και συμπαθείς καθώς καταστρέφουν και καταστρέφονται. Την ίδια ώρα πλανάται η υποψία ότι ο πατέρας ίσως να μην είχε ποτέ την πρόθεση να εγκαταλείψει πραγματικά την εξουσία…

 

 

Στον δεύτερο κύκλο, ο Logan επιστρέφει δριμύτερος έπειτα από τα προβλήματα υγείας που εμφάνισε και οι σχέσεις επαναπροσδιορίζονται, αφού τα παιδιά του παλεύουν να βρουν τις σταθερές τους.

 

 

Πρωταγωνιστής, στο ρόλο του αδίστακτου πατριάρχη, είναι ο Brian Cox, ένας από τους σπουδαιότερους ηθοποιούς της γενιάς του. Στον ρόλο του κομπλεξικού, ευνουχισμένου αδίστακτου πρωτότοκου γιού Kendall Roy ο Jeremy Strong κλέβει την παράσταση. Ο Strong στα EMMY 2020 τιμήθηκε με το βραβείο Α΄ ανδρικού ρόλου

 

 

Οι ιστορίες επαναλαμβάνονται
Φανερές οι επιρροές από τις τραγωδίες του Σαίξπηρ και κυρίως από τον «Βασιλιά Ληρ» ο οποίος οδηγεί στην καταστροφή την οικογένειά του εξαιτίας της έπαρσης και της αρχομανίας του. Εμφανείς και οι αναφορές σε πολύ γνωστές, υπαρκτές δυναστείες των media (Μέρντοχ, Χιρστ). Κυρίως ο Ρουπερτ Μέρντοχ μοιάζει σχεδόν σαν να φωτογραφίζεται αφού τα παιδιά του πάλεψαν δημόσια μεταξύ τους για πάρουν την εξουσία ενώ ο ίδιος έχτισε την αυτοκρατορία του παίζοντας βρώμικα πολιτικά παιχνίδια. Όμως, οι δημιουργοί του “Succession” μάς λένε να δούμε την σειρά κάτω από ένα ευρύτερο πρίσμα και να παρατηρήσουμε «αυτή τη νέα γενιά γιάπηδων, πλουσιόπαιδων που έχουν μεγαλώσει χωρίς κανένα ηθικό κώδικα αλλά μόνο με την αίσθηση του δικαιώματος στην εξουσία. Κοιτάξτε την οικογένεια Τραμπ, την Ιβάνκα, τον Τζάρνετ Κούσνερ…»

 

 

INFO
Η σειρά στην Ελλάδα προβάλλεται αποκλειστικά από το Vodafone TV. Ο 2ος Κύκλος έρχεται στις 20 Οκτωβρίου.

Το Vodafone TV είναι πλέον διαθέσιμο εύκολα και γρήγορα, χωρίς χρήση αποκωδικοποιητή, με άμεση online ενεργοποίηση στο Vodafone.gr, χωρίς δέσμευση συμβολαίου και με δωρεάν δοκιμή για τον 1ο μήνα.