The Third Day: Χαμένοι σε ένα παράξενο νησί

Ένα αλλόκοτο νησί στις βρετανικές ακτές εγκλωβίζει τους επισκέπτες του στο σκοτάδι του μυστηρίου, σε μια σειρά όπου το όριο ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη φαντασία είναι δυσδιάκριτο, αποκλειστικά στο Vodafone TV

Ένα ψυχολογικό θρίλερ μυστηρίου που δεν μοιάζει με κανένα άλλο. Το “The Third Day”, η νέα δραματική μίνι σειρά της HBO, είναι μια συγκλονιστική ιστορία για τον πόνο και τη θλίψη σε σκηνοθεσία Marc Munden (“Utopia”) και Philippa Lowthorpe (“The Crown”). Μια αξεπέραστη εμπειρία τηλεθέασης σε σενάριο Dennis Kelly (“Utopia”) σε μια σειρά που φλερτάρει με το αόρατο και το μεταφυσικό. Οι υπαρκτοί και ανύπαρκτοι κίνδυνοι της ζωής και του μυαλού καραδοκούν καθώς το άγνωστο φοβίζει και ταυτόχρονα γοητεύει.

Με τους Jude Law (“Young Pope”) και Naomie Harris (“The Outsider”) να βρίσκονται στους βασικούς πρωταγωνιστικούς ρόλους, το “The Third Day” αφηγείται τα ταξίδια ενός άνδρα και μιας γυναίκας που φτάνουν σε ένα μυστηριώδες νησί σε διαφορετικές εποχές, με τους εκεί κατοίκους όμως -ανάμεσα στους οποίους συναντάμε και τους Emily Watson (“Chernobyl”) και Katherine Waterstone (“Fantastic Beasts”)- να τους επιφυλάσσουν κάποιες απρόβλεπτες εξελίξεις. Είναι τα πράγματα όπως φαίνονται; Οι φιλικοί κάτοικοι του νησιού κρύβουν κάτι;

Περιτριγυρισμένοι από κινδύνους

Ο Jude Law με εξαιρετικές ερμηνείες στις μίνι σειρές του Πάολο Σορεντίνο “The Young Pope” και «The New Pope», υποδύεται εδώ τον Sam, έναν άντρα σε προσωπική κρίση που μετά από ένα περίεργο συμβάν θα οδηγηθεί στο απομονωμένο νησί Οσέα, έξω από τις βρετανικές ακτές του Έσσεξ, έναν τόπο σχεδόν ειδυλλιακό. Εκεί θα συναντήσει μια ομάδα κατοίκων με παράξενες παραδόσεις και θρησκευτικά έθιμα, σε μια μυστηριώδη, ατμόσφαιρα και το νησί το ίδιο θα μετατραπεί στο κυριότερο πρόβλημά του. Μακριά από την ενδοχώρα, οι τελετουργίες στο νησί αρχίζουν να τον συγκλονίζουν και ξαφνικά τον φέρνουν αντιμέτωπο με τα τραύματα από το παρελθόν του.

Καθώς τα όρια μεταξύ της πραγματικότητας και της φαντασίας σβήνουν, ο Sam βυθίζεται σε μια αναζήτηση που τον φέρνει σε σύγκρουση με τους κατοίκους του νησιού.

Αυτά αφορούν τα τρία πρώτα επεισόδια της σειράς που αποτελούν μια ενότητα η οποία ονομάζεται «Καλοκαίρι». Ακολουθούν τα επόμενα τρία και τελευταία επεισόδια της ενότητας «Χειμώνας», με πρωταγωνίστρια τη Naomie Harris η οποία υποδύεται μια μητέρα που καταλήγει στο ίδιο νησί κάποια στιγμή αργότερα από την άφιξη του Jude Law, και αναγκάζεται να επιβιώσει σε ένα εχθρικό περιβάλλον.

 

Οι δυο πρωταγωνιστές, χωριστά ο ένας από τον άλλο, προσπαθούν να καταλάβουν τι συμβαίνει γύρω τους. Την ίδια ώρα οι θεατές βιώνουν τα ίδια συναισθήματα στον πραγματικό κόσμο, εν μέσω πανδημίας και κοινωνικής αποστασιοποίησης. Είναι σίγουρο ότι οι fans των ανατριχιαστικών μυστηρίων και της υποβλητικής ατμόσφαιρας θα ενθουσιαστούν με αυτή την αλληγορική, σχεδόν προφητική σειρά.

Υπαρκτό σκηνικό

Η πλειονότητα των γυρισμάτων πραγματοποιήθηκε στο νησί Osea που υπάρχει στην πραγματικότητα, βρίσκεται στις ακτές του Έσσεξ και είναι προσβάσιμο μόνο από παλιρροιακό μονοπάτι σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας. Η απομονωμένη φύση του νησιού, που διαθέτει κήπους, οπωρώνες, λιβάδια και βάλτους, κάνει το τοπίο ιδανικό σκηνικό για τα μυστηριώδη γεγονότα της σειράς Third Day.

Ο ιστότοπος του νησιού αναφέρει ότι εκεί «με μόνο τα αστέρια να φωτίζουν τους δρόμους και την πλήρη απουσία θορύβου από αυτοκίνητα και αεροπλάνα, θα κοιμηθείτε βαθιά και θα ξυπνήσετε ανανεωμένοι με τον κελάϊδισμα των πουλιών»… Αυτή την εντύπωση βέβαια μπορούν να την έχουν μόνον οι επισκέπτες του νησιού. Οι θεατές της σειράς απολαμβάνουν μια διαφορετική αίσθηση γεμάτη ένταση και αγωνία σε μια τηλεοπτική εμπειρία που δύσκολα θα μπορέσουν να ξεχάσουν.

Η σειρά στην Ελλάδα προβάλλεται αποκλειστικά από το Vodafone TV, το σπίτι της ΗΒΟ στην Ελλάδα.

Το Vodafone TV είναι πλέον διαθέσιμο εύκολα και γρήγορα, χωρίς χρήση αποκωδικοποιητή, με άμεση online ενεργοποίηση στο Vodafone.gr, χωρίς δέσμευση συμβολαίου και με δωρεάν δοκιμή για τον 1ο μήνα.