Additionally, paste this code immediately after the opening tag:

Το αυθεντικό ελληνικό βοτανικό απόσταγμα

Περισσότερα από 15 βότανα και ρίζες του τόπου μας ενώνονται σε μια Bittersweet εμπειρία που μένει στη μνήμη

Γεύσεις και αρώματα ενώνονται σε μια αριστοτεχνική συνταγή και δημιουργούν για πρώτη φορά ένα απόσταγμα που όμοιό του δεν θα βρεί κανείς όσο κι αν ψάξει στον κόσμο των fine spirits.

Είναι μια εποχή που θέλουμε να βρισκόμαστε κοντά στη Φύση. Να εξερευνούμε και να ανακαλύπτουμε σημεία που μάς κάνουν να αισθανόμαστε μακριά από τη βάση μας, αλλά τόσο κοντά στον εαυτό μας και την αληθινή μας φύση.

Είναι ακριβώς αυτή η εποχή που οι αυθεντικές πρώτες ύλες που μόνο η Φύση επιλέγει πού και πότε θα βγάλει στο φως, αποκτούν σήμερα την αληθινή τους αξία στον κόσμο της γαστρονομίας και του fine drinking.

Η τάση του foraging, της τροφοσυλλογής, που αποτελεί από τη μία το ιερό δισκοπότηρο των κορυφαίων σεφ του πλανήτη, είναι από την άλλη μια πατροπαράδοτη συνήθεια στη χώρα μας. Οπου κι αν πάει κανείς στην Ελλάδα, θα δει γυναίκες και άνδρες να αναζητούν χόρτα, μανιτάρια και βότανα σε βουνά και λιβάδια.

Μέσα σε αυτό το μεγάλο κύμα γεννήθηκε το Majuni. Ένα κορυφαίο ελληνικό βοτανικό απόσταγμα, μια συναρπαστική συνεργασία ανάμεσα στην ανθρώπινη γνώση και την μαγεία της Φύσης του τόπου μας. Το Majuni είναι ένα bitter με γλυκόπικρη ισορροπημένη γεύση, που είναι ικανό να αναμετρηθεί με τα αντίστοιχα διεθνή αποστάγματα.

 

 

Υπάρχουν δύο πολύ σημαντικά στοιχεία σε όλο το «ταξίδι» της δημιουργίας αυτού του τόσο αινιγματικού αποστάγματος.

Κατ΄αρχάς, τα βότανα, τα μπαχάρια, οι ρίζες και τα άνθη που συλλέγονται προσεκτικά από όλη την Ελλάδα συνθέτουν μέσα στη φιάλη ένα ατόφιο μωσαϊκό της χώρα μας, των αρωμάτων και των γεύσεων που έχουν πρωταγωνιστήσει στην κουλτούρα και τις παραδόσεις μας μέσα στο χρόνο.

Και δεύτερον, η διαδικασία, μια τελετουργία τριών φάσεων:

H εκχείλιση των βοτάνων αποσπά με έναν πολύ λεπτεπίλεπτο τρόπο τα γευστικά και αρωματικά χαρακτηριστικά από κάθε πρώτη ύλη ξεχωριστά. Ακολουθεί η απόσταξη, μια εξίσου ευαίσθητη διαδικασία που αποσκοπεί στο να συνθέσει το εκχύλισμα σε ένα απόσταγμα με δομή και χαρακτήρα. Τέλος, η ωρίμανση του αποστάγματος δίνει το χρόνο στο τελικό δημιούργημα να αναπνεύσει και να φτάσει στην γευστική του κορύφωση για να εμφιαλωθεί.

 

 

Το Majuni έχει λαμπερό, κεχριμπαρένιο χρώμα (αποτέλεσμα 100% Φυσικής διεργασίας). Στη μύτη κυριαρχεί ο μπαχαρένιος χαρακτήρας του, με το θυμάρι και την πιπερόριζα να συνοδεύονται από βοτανικές νότες φασκόμηλου και εσπεριδοειδών.

Η γεύση του με τη ρίζα αγγελικής και τη γλυκόριζα να προστίθενται στα αρώματα, ακροβατεί ανάμεσα στο γλυκό και το πικρό με έναν περίτεχνο, αρμονικό τρόπο.

 

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να απολαύσει κανείς το Majuni

Κατ’ αρχάς, προσθέτοντας απλώς πάγο γίνεται ένα digestive που με τον γλυκόπικρο συνδυασμό του κλείνει με έναν κλασικά επιτυχημένο τρόπο ένα γεύμα.

Ακόμα, όμως, και σκέτο για εκείνους που θα μπορούσαν να το συνδυάσουν με σοκολάτα, καπνό ή πούρο.

Ως κοκτέιλ, το Μajuni κάνει ομολογουμένως την διαφορά είτε με την προσθήκη τόνικ, είτε με cola.

Εκεί, επίσης, που κάνει την έκπληξη είναι όταν γίνεται η βάση σε ένα shot καφέ!

Σε μια εποχή που έχει ανοίξει η συζήτηση για το πως η Φύση μπορεί να φτάνει στην αυθεντική της μορφή στα πιάτα, τα ποτήρια και τη ζωή μας, το κορυφαίο ελληνικό βοτανικό απόσταγμα είναι μια εμπειρία που κερδίζει τη θέση που του αξίζει σε μπάρες, εστιατόρια και την καρδιά μας.