Σπούδασε στα καλύτερα πανεπιστήμια του εξωτερικού

Τώρα, μπορείς να διεκδικήσεις μια θέση σε ιδρύματα διεθνούς κύρους από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και την υπόλοιπη Ευρώπη, αρκεί να απευθυνθείς στους ειδικούς.

 

Sponsored Content

Το όνειρο που μοιράζονται χιλιάδες νέοι σε όλον τον κόσμο είναι να βρεθούν στα έδρανα κορυφαίων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων του εξωτερικού κατακτώντας μια θέση ανάμεσα στους εκλεκτούς της γνώσης. Στόχος τους είναι όχι μόνο η καλύτερη ακαδημαϊκή εκπαίδευση που βασίζεται σε πρότυπες μεθόδους διδασκαλίας, αλλά και το σύνολο των σπουδών που διαμορφώνουν την προσωπικότητα κάθε σπουδαστή. Για τον λόγο αυτό, όσοι αποφοιτούν από την διεθνή αφρόκρεμα των πανεπιστημίων απορροφούνται ταχύτατα από την αγορά εργασίας.

Σε μια εποχή που η εγχώρια αλλά και η διεθνής αγορά εργασίας είναι πιο απαιτητικές από ποτέ οι υψηλού επιπέδου σπουδές είναι το καλύτερο εφόδιο προκειμένου να αντιμετωπίσουν οι νέοι κάθε είδους πρόκληση. Όμως, μια θέση στα κορυφαία πανεπιστήμια του εξωτερικού δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Προκειμένου κάποιος να βρεθεί σε ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια του εξωτερικού παίζει μεγάλο ρόλο ο επαγγελματικός προσανατολισμός και η καθοδήγηση κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αλλά και μετά το πέρας της, όπως και η προετοιμασία για τις εξετάσεις.

Ευτυχώς στη χώρα μας υπάρχουν τα Εκπαιδευτήρια Δούκα, με πολλές επιλογές για την εισαγωγή των μαθητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση του Εξωτερικού.

 

Harvard University

 

Στα Εκπαιδευτήρια Δούκα, υπάρχουν πολλές επιλογές για την εισαγωγή των μαθητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση του Εξωτερικού.
Οι απόφοιτοι του International Baccalaureate σημειώνουν εξαιρετικά ποσοστά επιτυχίας και εισάγονται στα Πανεπιστήμια του Εξωτερικού, και μάλιστα σε σχολές της πρώτης τους επιλογής.

Την εισαγωγή σε Πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο εξασφαλίζει και το Τμήμα
Τμήμα GCE/IAL ενώ στο τμήμα BTEC Foundation in Art, Design & Media Practice  προετοιμάζεται η επιτυχημένη εισαγωγή των σπουδαστών σε καταξιωμένες σχολές Art & Design για σπουδές γραφιστικής, fashion design ή φωτογραφίας. Φέτος, το BTEC εγκαινιάζει αποκλειστική συνεργασία με το παγκοσμίου φήμης και αναγνώρισης University of the Arts London – UAL. Πρόκειται για το 2ο καλύτερο Πανεπιστήμιο Καλών Τεχνών στον κόσμο και διαμορφώνει τις τάσεις του μέλλοντος σε design, τέχνη, μόδα και καλλιτεχνική δημιουργία.

 

 

Από την άλλη, το καινοτόμο τμήμα University Placement των εκπαιδευτηρίων Δούκα προετοιμάζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους μαθητές και τους καθοδηγεί στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Κάθε χρόνο το τμήμα αναλαμβάνει τις αιτήσεις 70 μαθητών που στόχο έχουν να σπουδάσουν στο εξωτερικό. Οι 70 αυτοί μαθητές είναι κατά πλειοψηφία μαθητές ΙΒ και Α levels, ενώ πολλοί είναι και οι μαθητές που αφού ολοκληρώσουν το Λύκειο επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στο εξωτερικό.

Υπάρχει όμως και ένας σεβαστός αριθμός μαθητών που ενώ φοιτούν σε άλλα σχολεία (δημόσια ή ιδιωτικά) ζητούν οργανωμένη και επαγγελματική συμβουλευτική στην προετοιμασία και την υποβολή των αιτήσεών τους και απευθύνονται στα Εκπαιδευτήρια Δούκα.

Φέτος, πολλοί από τους μαθητές έλαβαν μεγάλες υποτροφίες για σημαντικά πανεπιστήμια των ΗΠΑ, ενώ όλοι οι αιτούντες για το ακαδημαϊκό έτος 2021-22 κατάφεραν να λάβουν Offers από τα πανεπιστήμια της επιλογής τους.

 

 

Οι μεγάλες επιτυχίες

Μόνο για το ακαδημαϊκό έτος 2021-22, μαθητές τού τμήματος University Placement έλαβαν πάνω από 2.000.000$ σε υποτροφίες σε μερικά από τα πιο ανταγωνιστικά πανεπιστήμια και σχολές των ΗΠΑ.

Ανάμεσα στις πολλές επιτυχίες των υποψηφίων υπάρχουν τρεις περιπτώσεις που αξίζει να αναφερθούν ειδικότερα: Πρόκειται για την Αλεξάνδρα Οικονόμου, την Ηλέκτρα Μπαμπίχα και την Βίλμα Μπούλος.

 

Αλεξάνδρα Οικονόμου

Στην Αλεξάνδρα Οικονόμου, που το κύριο ενδιαφέρον της αυτή τη στιγμή είναι οι Πολιτικές Επιστήμες, έχει προσφερθεί μια πλήρης υποτροφία για το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό αφού φέτος ήταν η πιο δύσκολη χρονιά που έχει καταγραφεί. Το Χάρβαρντ είναι 386 ετών και εξαιτίας των αιτήσεων ρεκόρ, μόνο το 3,16% των φοιτητών έγιναν δεκτοί.

 

 

Ηλέκτρα Μπαμπίχα

Η μαθήτρια – υπότροφος του ιδρύματος Stelios, Ηλέκτρα Μπαμπίχα, έλαβε πλήρη υποτροφία από το πανεπιστήμιο του Βrown, για να σπουδάσει Behavioral Decision Sciences. Μία εξαιρετική επιτυχία, αφενός γιατί ήταν η πιο απαιτητική χρονιά αιτήσεων στη 257 χρόνων λειτουργία του Brown, και αφετέρου διότι έλαβε τη θετική απάντηση ήδη από τον Νοέμβριο.

 

 

 

Έργο της Βίλμας Μπούλος

Η μαθήτρια του τμήματος BTEC Foundation in Art, Design & Media Practice, Βίλμα Μπούλος έλαβε Merit Scholarship/ Creative achievement award από το California College of the Arts, ένα από τα πιο ανταγωνιστικά ιδρύματα του χώρου, όπου και θα σπουδάσει Animation.

 

 

Μια στρατηγική συνεργασία
Όπως αναφέραμε ήδη, φέτος, το BTEC Foundation in Art, Design & Media Practice των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, εγκαινιάζει αποκλειστική συνεργασία με το παγκοσμίου φήμης και αναγνώρισης University of the Arts London – UAL.
Είναι το μοναδικό σχολείο στην Ελλάδα, και από τα ελάχιστα στον κόσμο, που το UAL έχει επιλέξει ως partner. Δεν είναι τυχαίο ότι οι περισσότεροι νικητές του Βραβείου «British Designer of the Year» είναι απόφοιτοι του UAL, συμπεριλαμβανομένου του επί 4 φορές νικητή Alexander McQueen και του πιο πρόσφατου νικητή, Daniel Lee. Απόφοιτοί του έχουν λάβει βραβείο Turner, είναι Ακαδημαϊκοί της Βρετανίας, Royal Designers for Industry, καθώς και νικητές Βραβείων Olivier, BAFTAs, Golden Globe και Oscars.

 

 

Από αυτή τη συνεργασία με το UAL, οι μαθητές του BTEC των Εκπαιδευτηρίων Δούκα λαμβάνουν σημαντικά εφόδια για τις μετέπειτα σπουδές τους αφού παρακολουθούν αποκλειστικά εργαστήρια (workshops) με καθηγητές του UAL, επωφελούνται από συμβουλευτική για τις αιτήσεις εισαγωγής και τα Portfolio που υποβάλλουν και πραγματοποιούν επισκέψεις στα κολέγια του UAL.

Έτσι, η ένταξή τους μπορεί να γίνει ομαλά σε ένα προπτυχιακό πρόγραμμα στα εξής 3 κολέγια του UAL: το Camberwell College of Arts, το Chelsea College of Arts και το Wimbledon College of Arts (CCW).

Επιπλέον, όσοι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Δούκα εισαχθούν σε προπτυχιακό πρόγραμμα του UAL, δικαιούνται μια σημαντική έκπτωση στα δίδακτρα.

 

Νέες δυνατότητες
Εξαιτίας του Brexit, οι έλληνες μαθητές έχουν υποβάλει πολύ λιγότερες αιτήσεις στα βρετανικά ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης την περίοδο 2020/2021. Τα αυξημένα δίδακτρα των βρετανικών πανεπιστήμιων έχουν «ανοίξει» τις αγορές της Ολλανδίας, Ιταλίας, Γερμανίας, Γαλλίας, Δανίας και Ισπανίας. Πιο συγκεκριμένα, ο αριθμός των φοιτητών που θέλουν να σπουδάσουν στις ΗΠΑ έχει αυξηθεί κατά περίπου 40%, ενώ το 100% αγγίζει η αύξηση του ενδιαφέροντος ελλήνων μαθητών για ευρωπαϊκά πανεπιστήμια.

Brown University

 

Εισιτήριο σε πανεπιστήμια και σχολές διεθνούς φήμης
Ένα από τα επιτεύγματα των Εκπαιδευτηρίων Δούκα είναι ότι μετά από 2 χρόνια Covid και παρά τους περιορισμούς που έχουν υπάρξει, όλοι οι αιτούντες για το ακαδημαϊκό έτος 2021-22 κατάφεραν να λάβουν Offers από τα πανεπιστήμια της επιλογής τους.

 

 

Το King’s College London και το University of Manchester στο Ηνωμένο Βασίλειο, το Harvard University, το Brown University, και το University of Toronto σε ΗΠΑ και Καναδά και το University of Amsterdam αλλά και το Eindhoven University of Technology στην Ευρώπη, είναι μερικά από τα πανεπιστήμια από τα οποία οι φετινοί υποψήφιοι έχουν λάβει offer.

Ο δρόμος για την επιτυχία απαιτεί προσεκτικό σχεδιασμό, σωστή οργάνωση, ολοκληρωμένη προετοιμασία και εξατομικευμένη συμβουλευτική. Αυτές οι χρήσιμες υπηρεσίες προσφέρονται από εξειδικευμένους εκπαιδευτικούς και συμβούλους με μακρόχρονη εμπειρία στους επί μέρους αυτούς τομείς. Όλοι οι μαθητές, όλες οι μαθήτριες, στα Εκπαιδευτήρια Δούκα, μπορούν να επιτύχουν με μέθοδο, σωστό βηματισμό και ολόπλευρη υποστήριξη και να σπουδάσουν στη σχολή της πρώτης τους επιλογής. Γιατί το μέλλον τούς ανήκει και τους αξίζει!

Πληροφορίες: τηλ. 210 6186000