Additionally, paste this code immediately after the opening tag:

2021: Ετος αλληλεγγύης και προσφοράς

Oι δράσεις και οι εκδηλώσεις για την επέτειο απηχούν τις ανάγκες και τις προσδοκίες της κοινωνίας και στοχεύουν να αφήσουν
στο µέτρο του δυνατού µια κληρονοµιά για την επόµενη µέρα. Χαρακτηριστικό παράδειγµα η δωρεά 18 κλινών ΜΕΘ στο ΕΣΥ.

Του Δημήτρη Παγαδάκη

Βασικός στόχος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», από την αρχή της λειτουργίας της, είναι οι δράσεις και οι εκδηλώσεις για την επέτειο να απηχούν τις ανάγκες και τις προσδοκίες της ελληνικής κοινωνίας και να αφήνουν, στο µέτρο του δυνατού, µια κληρονοµιά για την επόµενη µέρα, ώστε τα οφέλη από την υλοποίησή τους να επιστρέψουν στην κοινωνία. Στο πλαίσιο αυτό, η Επιτροπή τιµά την επέτειο, προσαρµόζοντας τις δράσεις της στα νέα δεδοµένα που επιβάλλει η µεγάλη µάχη εναντίον της πανδηµίας. Η δωρεά των 18 κλινών ΜΕΘ στο ΕΣΥ βασίστηκε σε αυτούς τους ιδιωτικούς πόρους, καθώς η Επιτροπή δεν λαµβάνει κρατική χρηµατοδότηση, και, ιδίως, στη συνδροµή των τεσσάρων συστηµικών τραπεζών, της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, της Alpha Bank, της Eurobank και της Τράπεζας Πειραιώς. Ζητήσαµε λοιπόν από τους εκπροσώπους των τραπεζών να µας µιλήσουν για αυτή τη συνεργασία τους µε την Επιτροπή.

Γιώργος Τερζής,
διευθυντής Επικοινωνίας
και Marketing οµίλου Alpha Bank:
Τιµώντας το παρελθόν στην πράξη.
«Η επέτειος των 200 ετών από την Εθνική Παλιγγενεσία αποτελεί αφορµή ιστορικής µνήµης και υπερηφάνειας αλλά και ευκαιρία αναστοχασµού για την πορεία της πατρίδας µας. Η δυσµενής πανδηµική συγκυρία στέρησε τη δυνατότητα ενός πανηγυρικού εορτασµού, όµως, την ίδια στιγµή ώθησε την ελληνική κοινωνία, όλους µας, να επικεντρωθούµε σε έννοιες όπως η προσωπική και συλλογική ευθύνη και σε αξίες όπως η αλληλεγγύη.
Οι σηµαντικές δράσεις της Επιτροπής “Ελλάδα 2021” αλλά και σειρά πρωτοβουλιών που αυτοδύναµα ανέλαβαν οι τράπεζες, όπως ενδεικτικά η µεγάλη επετειακή έκθεση “1821 Πριν και Μετά” στο Μουσείο Μπενάκη, απέδωσαν, µε σεµνότητα, την οφειλόµενη τιµή σε όσους σήκωσαν το λάβαρο της Ανεξαρτησίας.
Είναι, ωστόσο, η δωρεά των 18 υπερσύγχρονων φορητών κλινών Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο Νοσοκοµείο Παπανικολάου από την Επιτροπή “Ελλάδα 2021”, µέσα από τη χρηµατοδοτική στήριξη των τραπεζών Alpha, Εθνικής, Eurobank και Πειραιώς, που πραγµατικά αποδίδει καλύτερα το πνεύµα ενότητας που χαρακτηρίζει την εθνική µας επέτειο. Στηρίζοντας την ελληνική κοινωνία που δοκιµάζεται, τιµούµε το παρελθόν στην πράξη και ατενίζουµε µε αισιοδοξία το µέλλον».

Χαρά Νταλέκου,
γενική διευθύντρια Μάρκετινγκ οµίλου
Εθνικής Τράπεζας:
«Η µεγάλη επέτειος για τα 200 χρόνια της ανεξαρτησίας της χώρας µας αποτελεί ιστορική στιγµή για όλο το έθνος. Μας δίνεται η ευκαιρία να τιµήσουµε τους αγώνες των προγόνων µας, να αναστοχαστούµε και να εµπνευστούµε όλοι οι Ελληνες για µια καλύτερη επόµενη µέρα.
Η Εθνική Τράπεζα είναι σταθερά παρούσα, από την ίδρυσή της έως σήµερα, σε κάθε σηµαντική στιγµή της χώρας, αναλαµβάνοντας πρωτοβουλίες και υλοποιώντας δράσεις µε ευρεία απήχηση σε όλη την κοινωνία, τιµώντας το παρελθόν και µε το βλέµµα πάντα στο µέλλον. Στο πλαίσιο αυτό, στην Εθνική Τράπεζα στηρίξαµε έµπρακτα το αξιοσηµείωτο έργο της Επιτροπής “Ελλάδα 2021”, η οποία τίµησε την επέτειο αυτή και διαδραµάτισε εξαιρετικά σηµαντικό ρόλο στον εορτασµό αυτό».

Μιχάλης Βλασταράκης,
γενικός διευθυντής Marketing
& Εταιρικής Επικοινωνίας οµίλου Eurobank:
Αναζητούµε τρόπους για να αφήσουµε µια καλύτερη χώρα στις επόµενες γενιές.
«Η Eurobank, µέσω του πολυετούς προγράµµατος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της, ανταποκρίνεται συστηµατικά στις σηµαντικότερες προκλήσεις της χώρας, αποδεικνύοντας τη δέσµευσή της να επιστρέφει αξία στην ελληνική κοινωνία. Θεωρήσαµε τιµή και καθήκον µας να συµµετάσχουµε στο Πρόγραµµα της Επιτροπής “Ελλάδα 2021” για δύο λόγους. Αφενός γιατί πιστεύουµε στη σηµασία ενίσχυσης της ιστορικής µνήµης, ως ευκαιρία εθνικού αναστοχασµού. Ψηλαφώντας το παρελθόν, αναζητούµε και τρόπους για να αφήσουµε µια καλύτερη χώρα στις επόµενες γενιές. Από την άλλη πλευρά, µε τη δωρεά µας στην Επιτροπή µάς δίνεται η δυνατότητα να συνεισφέρουµε σε πολύ σηµαντικές δράσεις µε ουσιαστικό αντίκρισµα για την κοινωνία στη σηµερινή Ελλάδα, όπως η ενίσχυση του Νοσοκοµείου Παπανικολάου Θεσσαλονίκης».

Αγγελική Μπούκη,
υπεύθυνη Πολιτιστικών και
Κοινωνικών ∆ραστηριοτήτων της Τράπεζας Πειραιώς:
Μοναδική και πολύπλευρη πρόκληση η επέτειος.
«Για την Τράπεζα Πειραιώς, η συµµετοχή στον εορτασµό της επετείου για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 είναι µια µοναδική και πολύπλευρη πρόκληση.
Μέσα από τις δράσεις µας, θελήσαµε να αποτίσουµε φόρο τιµής σε εκείνους που αγωνίστηκαν για την ελευθερία και τη δηµιουργία ενός ανεξάρτητου κράτους, να υποστηρίξουµε την αναγκαιότητα να διαχυθεί η ιστορική γνώση στις νεότερες γενιές, ξεκινώντας από τη σχολική κοινότητα και φτάνοντας στο ευρύ κοινό, να ενθαρρύνουµε την πρωτογενή επιστηµονική έρευνα και την καλλιτεχνική δηµιουργία που εµπνέεται από τη δύναµη, τις αξίες και τα µηνύµατα της εποχής εκείνης και των ανθρώπων της.
Για τον σκοπό αυτό, συνεργαστήκαµε µε κορυφαίους φορείς και προσωπικότητες από τους χώρους του Πολιτισµού, της Τέχνης και της Επιστήµης. Συνεργασίες που προσδίδουν αξία και ουσιαστικό περιεχόµενο στις δράσεις µας, στις οποίες το κοινό ανταποκρίνεται µε ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Στο πλαίσιο αυτό στηρίζουµε το πρόγραµµα δράσεων που υλοποιεί η Επιτροπή “Ελλάδα 2021”».