Additionally, paste this code immediately after the opening tag:

Εθνική πόλο: «Φουνταριστοί» στη θεραπεία των πληγών από τις πυρκαγιές

Η Εθνική πόλο ανδρών στηρίζει την πρωτοβουλία της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» για την ενίσχυση των πυρόπληκτων και την πραγµατοποίηση έργων αποκατάστασης των καταστροφών από τις πυρκαγιές που κατέκαψαν 1 εκατοµµύριο στρέµµατα το καλοκαίρι

Του Δηµήτρη Παγαδάκη

Oι παίκτες της Εθνικής πόλο ανδρών που µας έκαναν όλους περήφανους στους πρόσφατους Ολυµπιακούς Αγώνες του Τόκιο δίνουν το δικό τους µήνυµα συµµετοχής και αλληλεγγύης. Για τα δικά µας δάση που κάηκαν. Για τη δική µας ευθύνη να προστατέψουµε το περιβάλλον και να θεραπεύσουµε τις πληγές που άνοιξαν τον περασµένο Αύγουστο.

Προκειµένου το ευρύ κοινό να ενηµερωθεί για την πρωτοβουλία της Επιτροπής -η οποία θα διαθέσει όλα τα έσοδά της από το Νοµισµατικό Πρόγραµµα από τις 23 Αυγούστου, που ελήφθη η απόφαση, µέχρι και το τέλος του έτους, σε έργα αποκατάστασης των πληγεισών περιοχών-, οι πολίστες µας πρωταγωνιστούν σε ένα σύντοµο βίντεο κλιπ. Καλούν τους πολίτες να αγοράσουν τα νοµίσµατα και να βοηθήσουν στην κοινή προσπάθεια. Κρατώντας, µάλιστα, τα νοµίσµατα και βάζοντας το όνοµά τους στην υπογραφή των έργων τα οποία θα χρηµατοδοτηθούν.

 

Σύµφωνα µε το µότο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», «ποτέ άλλοτε µία προσφορά δεν είχε τόσο µεγάλη αξία»!
Με φόντο το Καλλιµάρµαρο Παναθηναϊκό Στάδιο ο αµυντικός Γιώργος ∆ερβίσης, οι περιφερειακοί Κωνσταντίνος Γενηδουνιάς και Μάριος Καπότσης, ο φουνταριστός Χριστόδουλος Κολόµβος και ο αρχηγός Γιάννης Φουντούλης ενώνουν τις φωνές τους. Από τη συλλογική προσπάθεια δεν θα µπορούσε να λείπει και ο κόουτς, Θοδωρής Βλάχος, ο αρχιτέκτονας της µεγάλης επιτυχίας, της προσπάθειας που έφερε την Ελλάδα στη δεύτερη θέση του βάθρου στους Ολυµπιακούς Αγώνες του Τόκιο και στους παίκτες µας το αργυρό ολυµπιακό µετάλλιο.

 

Ενώνουν τις φωνές τους για να ενισχύσουν την κοινωνική αλληλεγγύη, να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες στην κατεύθυνση οικοδόµησης µιας νέας σχέσης µε τον δηµόσιο χώρο. Οπου τίποτα δεν θεωρείται ξένο, όπου ο δηµόσιος χώρος ανήκει στην κοινωνία και προστατεύεται από αυτή. Σε µια φιλοσοφία στην οποία η απόσταση που µας χωρίζει από το δάσος µε τις πεταλούδες στη Ρόδο, την Αρχαία Ολυµπία ή τη Βόρεια Εύβοια δεν παίζει κανέναν ρόλο. ∆εν έχει καµία σηµασία αν έχουµε πάει ή αν πρόκειται να τα επισκεφτούµε. Είναι όλα δικά µας δάση. Οπως είναι δική µας και η ευθύνη να αντιµετωπίσουµε τα προβλήµατα που άφησαν πίσω τους οι φλόγες. Να βοηθήσουµε τους κατοίκους και το περιβάλλον.

 

Αυτό είναι το µήνυµα που θέλουν να περάσουν στο κοινό οι παίκτες της Εθνικής πόλο ανδρών, ώστε όλοι µαζί, ως κοινωνία, να πάρουµε το χρυσό µετάλλιο συµµετοχής, συλλογικότητας και αλληλεγγύης. Να κλείσουµε γρήγορα τις πληγές και να κάνουµε και το επόµενο βήµα. Για την πορεία της Ελλάδας στον τρίτο αιώνα από την Επανάσταση του 1821. Για να πρασινίσουν ξανά τα βουνά, να ανοίξουν οι απαραίτητες προσβάσεις, να αποκατασταθούν βασικές υποδοµές, να αποτραπεί η διάβρωση του εδάφους και ο πληµµυρικός κίνδυνος, να κάνουν οι κάτοικοι µια νέα αρχή. Γιατί χάθηκαν σπίτια, χάθηκαν περιουσίες, χάθηκε πολύτιµο ζωικό κεφάλαιο. Καταστράφηκαν υποδοµές και πλουτοπαραγωγικά στοιχεία τα οποία στήριζαν τις ζωές των ανθρώπων που ζούσαν, και πρέπει να συνεχίσουν να ζουν, στις περιοχές που γνώρισαν τον πύρινο εφιάλτη.

 

Σε αυτή την πορεία κανείς δεν ξεχνά τις δύο ανθρώπινες απώλειες, αλλά και τον εγκαυµατία ο οποίος συνεχίζει να νοσηλεύεται. Τους εθελοντές πυροσβέστες που έχασαν τη ζωή τους -ή τραυµατίστηκαν βαριά- πέφτοντας στο καθήκον: ο 38χρονος Βασίλης Φιλώρας και ο 55χρονος ∆ηµήτρης Βέκιος. Η απώλειά τους δεν πρέπει να ξεχαστεί, και αυτό είναι κάτι που τα στελέχη της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» επισηµαίνουν σε κάθε ευκαιρία, σε κάθε δηµόσια παρέµβαση. Και είναι υποχρέωση της Πολιτείας να πάρει όλα τα απαραίτητα µέτρα για την ασφάλεια των εθελοντών. Ωστε οι πολίτες να µπορούν να δίνουν, να προσφέρουν, να συµµετέχουν στην αντιµετώπιση των κινδύνων που εντείνονται από την κλιµατική αλλαγή έχοντας την κατάλληλη εκπαίδευση και τον αναγκαίο εξοπλισµό προστασίας.

 

Το βίντεο θα κυκλοφορήσει τις ερχόµενες ηµέρες στους τηλεοπτικούς σταθµούς, θα αναρτηθεί στο site (www.greece2021.gr) και τα social media της Επιτροπής, αλλά και θα τεθεί στη διακριτική ευχέρεια των ενηµερωτικών ιστοσελίδων που θα θελήσουν να ενηµερώσουν το κοινό τους για το µήνυµα προσφοράς και αλληλεγγύης της εθνικής οµάδας πόλο ανδρών και της Επιτροπής «Ελλάδα 2021». Οι Γιάννης Φουντούλης, Γεώργιος ∆ερβίσης, Θοδωρής Βλάχος, Κωνσταντίνος Γενηδουνιάς, Μάριος Καπότσης και Χριστόδουλος Κολόµβος µάς… δίνουν την πάσα. Και η εστία αυτή τη φορά, για καλό σκοπό, είναι κενή. Οποιος το θελήσει έχει την ευκαιρία να «δει δίχτυα». Χτίζοντας ως κοινωνία ένα δίχτυ συµµετοχής, προσφοράς και αλληλεγγύης.