Additionally, paste this code immediately after the opening tag:

Ο κορυφαίος ακαδημαϊκός προορισμός για τους οδοντιάτρους της σύγχρονης εποχής

Οι σπουδές που δημιουργούν τους οδοντιάτρους της σύγχρονης εποχής πρέπει να διασφαλίζουν την εις βάθος γνώση του αντικειμένου σε συνδυασμό με τη χρήση νέων τεχνολογιών και κλινικής άσκησης

 

Ζούμε σε μια εποχή που οι τεχνολογικές εξελίξεις έχουν επιφέρει σημαντικές αλλαγές στην πλειονότητα των εργασιακών χώρων. Οι επαγγελματίες καλούνται να προσαρμοστούν στις τάσεις της εποχής και να εξελιχθούν με τον τρόπο που επιτάσσουν οι σύγχρονες καινοτομίες.

Πρόκειται για μια νέα πραγματικότητα που ισχύει όχι μόνο για τα επαγγέλματα, που σχετίζονται άμεσα με την ψηφιακή τεχνολογία, αλλά και για τα πιο παραδοσιακά, όπως εκείνο της οδοντιατρικής. Μιας επιστήμης που βρίσκεται διαχρονικά στη λίστα με τις κορυφαίες επιλογές σπουδών, ειδικότερα σε ό,τι έχει να κάνει με την επαγγελματική αποκατάσταση. Η Οδοντιατρική, συνδυάζει την επιστήμη με τις τεχνικές δεξιότητες, προσφέρει ανεξάρτητη σταδιοδρομία και μία καριέρα με σημαντικές οικονομικές απολαβές.

Όπως είναι επόμενο, η αλματώδης εξέλιξη της τεχνολογίας, έχει αλλάξει σημαντικά την Οδοντιατρική Επιστήμη. Συνεπώς, οι σημερινοί φοιτητές και αυριανοί οδοντίατροι είναι απαραίτητο να εξοικειώνονται έγκαιρα με τα σύγχρονα εργαλεία και δεξιότητες και να παραμένουν ενημερωμένοι σχετικά με τις πιο πρόσφατες τάσεις και τεχνολογικές εξελίξεις που προκύπτουν στον κλάδο.

Οι σπουδές στην Οδοντιατρική πρέπει πλέον να διασφαλίσουν την εις βάθος γνώση του αντικειμένου σε συνδυασμό με τη χρήση νέων τεχνολογιών και κλινικής άσκησης, ώστε να προσφέρουν τις απαραίτητες κλινικές δεξιότητες στους οδοντιάτρους της νέας εποχής.

Η προσομοίωση εικονικής οδοντιατρικής, οι προσομοιωτές στόματος και ψηφιακής οδοντιατρικής, τα υπερσύγχρονα εργαστήρια ανατομίας, η απτική τεχνολογία εικονικής οδοντιατρικής πραγματικότητας, είναι μερικές μόνο από τις προηγμένες τεχνολογίες, που μπορούν να βοηθήσουν τους σημερινούς φοιτητές της οδοντιατρικής να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους ως άρτια εκπαιδευμένοι και καταρτισμένοι επιστήμονες.

Όλα τα παραπάνω, προσφέρει η Σχολή Οδοντιατρικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου (EUC), καθώς διαθέτει τεχνολογικά προηγμένες εργαστηριακές και κλινικές εγκαταστάσεις, δίνοντας στους φοιτητές τη δυνατότητα να διδαχθούν τη χρήση phantoms, την τεχνολογία CAD/CAM που επιτρέπει μέσω υπολογιστικών συστημάτων τη σχεδίαση της οδοντιατρικής θεραπείας και τέλος, τη virtual reality technology μέσω μηχανημάτων MOOG Simodont, τα οποία βασίζονται στη λεγόμενη «τεχνολογία αφής».

Ο υπερσύγχρονος εξοπλισμός σε συνδυασμό με ένα καινοτόμο πενταετές πρόγραμμα σπουδών και την πολύτιμη κατεύθυνση του έμπειρου επιστημονικού και ακαδημαϊκού προσωπικού της Οδοντιατρικής Σχολής του EUC, διαμορφώνουν καταρτισμένους οδοντιάτρους «νέας γενιάς», ικανούς να παρέχουν μελλοντικά υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, με στόχο πάντα την ασφάλεια και την προστασία των ασθενών τους.


Ιδανικό περιβάλλον βιωματικής μάθησης η Οδοντιατρική Κλινική του EUC
Η Πανεπιστημιακή Κλινική του EUC, που βρίσκεται στην Πανεπιστημιούπολη προσφέρει αναβαθμισμένη ποιότητα σπουδών καθώς μέσω της πρακτικής άσκησης στα κλινικά έτη, οι φοιτητές έρχονται σε επαφή με πραγματικά περιστατικά αποκτώντας τις απαραίτητες γνώσεις και τις δεξιότητες που χρειάζονται ώστε να ασκήσουν επάξια το επάγγελμά του Οδοντιάτρου με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα.

Αυτό επιτυγχάνεται συνδυάζοντας τη θεωρητική με την κλινική εκπαίδευση, αφού οι φοιτητές πραγματοποιούν διαγνωστικές και θεραπευτικές οδοντιατρικές πράξεις από όλο το φάσμα της Γενικής Οδοντιατρικής, πάντα υπό την επίβλεψη έμπειρων οδοντιάτρων και καταξιωμένων καθηγητών.

Ισχυρό πτυχίο
Το Πτυχίο Οδοντιατρικής είναι πενταετούς διάρκειας, έχει διαμορφωθεί με βάση τα υψηλότερα ευρωπαϊκά και βορειοαμερικανικά πρότυπα οδοντιατρικής εκπαίδευσης, διδάσκεται στην αγγλική γλώσσα. Ενώ είναι εγκεκριμένο και αναγνωρισμένο από την Ένωση Οδοντιατρικής Εκπαίδευσης της Ευρώπης (Association of Dental Education in Europe-ADEE). Αυτό σημαίνει πως οι απόφοιτοί του αποκτούν κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους όλα τα απαραίτητα ακαδημαϊκά και πρακτικά προσόντα, αλλά και ένα ισχυρό πτυχίο που αναγνωρίζεται αυτόματα σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως η Σχολή Οδοντιατρικής είναι μια διεθνής Σχολή καθώς η φοιτητική της κοινότητα αποτελείται από φοιτητές από την Ελλάδα, την Κύπρο και από χώρες της Ευρώπης, όπως Γερμανία, Γαλλία, Αυστρία, Ιταλία ακόμα και ΗΠΑ και Καναδά.

Με βάση όλα αυτά, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η Σχολή Οδοντιατρικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου αποτελεί την πρώτη επιλογή για όσους ενδιαφέρονται να ακολουθήσουν τον κλάδο της Οδοντιατρικής. Πρόκειται για ένα εκκολαπτήριο επιστημόνων μέσα από το οποίο διαμορφώνονται καταρτισμένοι οδοντίατροι «νέας γενιάς», οι οποίοι είναι έτοιμοι να προσφέρουν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, αλλά και μία καλύτερη ποιότητα ζωής στους ασθενείς τους.

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα αναλυτικά προγράμματα σπουδών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου στην ιστοσελίδα https://euc.ac.cy/el/ ή επικοινωνήστε μαζί τους στο info@euc.ac.cy και στο 00357 22713000.