Additionally, paste this code immediately after the opening tag:

Οι αυριανοί νομικοί επιλέγουν την Κύπρο

Η Νομική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου προσφέρει επαγγελματική αποκατάσταση και εξέλιξη σε παγκόσμιο επίπεδο

 

Η Νομική, ενώ πρόκειται για μια «παραδοσιακή» επιστήμη, ωστόσο σταθερά παραμένει στην κορυφή της λίστας με τα δημοφιλέστερα επαγγέλματα καθώς προσφέρει έναν αρκετές ευκαιρίες επαγγελματικής αποκατάστασης, καριέρας και εξέλιξης.

Για ένα πτυχίο με διεθνή αναγνώριση οι δικηγόροι του αύριο πρέπει να επιλέξουν το πανεπιστήμιο που προσφέρει την ολοκληρωμένη εκπαίδευση και τις απαραίτητες δεξιότητες. Αυτό ακριβώς παρέχει, η Νομική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, η οποία προσφέρει Πτυχίο Νομικής Ελληνικού Δικαίου. Πρόκειται για μια από τις καλύτερες Νομικές Σχολές στη γειτονική Κύπρο. Οι απόφοιτοί της μπορούν να νιώθουν σιγουριά για την επαγγελματική τους εξέλιξη αφού το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου χτίζει θεμέλια στον Νομικό κόσμο με τον πλέον σύγχρονο και αξιόπιστο τρόπο.

Ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά της Νομικής Σχολής του EUC είναι το ακαδημαϊκό προσωπικό, το οποίο αποτελείται από διδάσκοντες με πλούσιο ερευνητικό και συγγραφικό έργο, και εκπαίδευση σε κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου. Οι καθηγητές που στελεχώνουν τη Σχολή διαπρέπουν στον στίβο της δικηγορίας, προσφέρουν την εμπειρία τους ως ειδικοί εμπειρογνώμονες σε συμβούλια, παρατηρητήρια και επιτροπές στην Κύπρο, την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ παράλληλα μεταλαμπαδεύουν τις γνώσεις τους στους μελλοντικούς δικηγόρους του EUC. Όμως εκτός από τους μόνιμους διδάσκοντες, επιπλέον υψηλού επιπέδου θεωρητική κατάρτιση προσφέρουν και οι επισκέπτες καθηγητές με κορυφαία φήμη. Έτσι, οι φοιτητές εφοδιάζονται με όλη τη γνώση που χρειάζονται αρχικά για να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους με επιτυχία, και στην πορεία για να διαπρέψουν στο λειτούργημα που επέλεξαν να υπηρετήσουν.

 

 

Κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, οι φοιτητές της Νομικής Σχολής του EUC συμμετέχουν σε οργανωμένες επισκέψεις στα ευρωπαϊκά νομικά όργανα, ενώ μπορούν να παρακολουθήσουν μαθήματα στο Διεθνές Ινστιτούτο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο, αλλά και δίκες τόσο στο Συμβούλιο της Επικράτειας, όσο και στα Ποινικά Δικαστήρια της Ελλάδας.

Οι επιλογές και οι δυνατότητες που προσφέρει το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, κάνουν τη Νομική Σχολή να ξεχωρίζει. Αναγνωρισμένο σε Κύπρο, Ελλάδα και κατ’ επέκταση και στις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης το πτυχίο Νομικής Ελληνικού Δικαίου του EUC εξασφαλίζει τα απαραίτητα ακαδημαϊκά και επαγγελματικά δικαιώματα, προσφέροντας σημαντικές ευκαιρίες επαγγελματικής αποκατάστασης και εξέλιξης σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Αξίζει να σημειωθεί πως οι φοιτητές της Νομικής Σχολής έχουν μεταξύ άλλων τη δυνατότητα κινητικότητας Erasmus+ σε Νομικές σχολές Πανεπιστημίων που βρίσκονται σε άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ. Όταν ολοκληρωθούν οι σπουδές, οι απόφοιτοι της Νομικής Σχολής έχουν δικαίωμα απευθείας εγγραφής στα Μητρώα ασκούμενων δικηγορών της Κύπρου και της Ελλάδας, χωρίς εξετάσεις επάρκειας.

Φυσικά οι νέοι και οι νέες εκτός από τη μάχιμη δικηγορία έχουν ένα μεγάλο φάσμα επαγγελματικών επιλογών όπως διπλωματικό σώμα, δικαστικό σώμα, εγκληματολογία, πολιτική, δημοσιογραφία κ.α.

 

 

Το συγκριτικό πλεονέκτημα στην αγορά εργασίας αυξάνεται για όσες/όσους επιλέξουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους κάνοντας μεταπτυχιακό. Η Νομική Σχολή του EUC προσφέρει τρία εξ αποστάσεως μεταπτυχιακά προγράμματα στο Διεθνές Εμπορικό Δίκαιο, το Ποινικό Δίκαιο και το Δημόσιο Δίκαιο προσφέροντας με αυτόν τον τρόπο μια ολοκληρωμένη προσέγγιση της Νομικής Επιστήμης.

Σημαντικές ευκαιρίες καριέρας, εξέλιξης και πρακτικής άσκησης, σύγχρονο πρόγραμμα σπουδών, διαλέξεις από εξέχουσες προσωπικότητες του νομικού κόσμου και πάνω από όλα, έμπειρο και διακεκριμένο ακαδημαϊκό προσωπικό είναι μόνο ορισμένοι από τους λόγους που κάνουν τη Νομική Σχολή του EUC να ιδανική για σπουδές υψηλού κύρους.

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη Νομική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα http://www.euc.ac.cy/ ή να επικοινωνήσετε στο email info@euc.ac.cy και στο 0035722713000.