Additionally, paste this code immediately after the opening tag:

Το πρωτοποριακό εκπαιδευτικό μοντέλο ιατρικών σπουδών

Οι τεχνολογικά προηγμένες εγκαταστάσεις και το καινοτόμο πρόγραμμα σπουδών της Ιατρικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου διαμορφώνουν τη νέα γενιά γιατρών.

 

Ο γιατρός διατηρεί, βελτιώνει, αποκαθιστά την υγεία των ανθρώπων, και βρίσκεται κάθε ώρα στην υπηρεσία των ασθενών του. Η Ιατρική είναι ένα λειτούργημα που χρειάζεται εξαιρετικούς επιστήμονες, αφοσιωμένους, και άριστα καταρτισμένους, με ακεραιότητα χαρακτήρα και βαθιά συνειδητοποίηση της δέσμευσης που έχουν αναλάβει. Για τους λόγους αυτούς, η καθηγήτρια Elizabeth Johnson και Κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, προτρέπει τους απόφοιτους της Ιατρικής Σχολής του EUC, να γίνονται πρεσβευτές των ηθικών αρχών, της επιστημονικής ακεραιότητας, της καινοτομίας και της αριστείας που διέπουν τη δομή και τη λειτουργία της. Έχοντας φοιτήσει στο πρωτοποριακό μαθησιακό μοντέλο της σχολής, οι νέοι επιστήμονες επιστρέφουν στην κοινωνία ως υπεύθυνοι πολίτες και ικανότατοι γιατροί.

Η φήμη και το κύρος της Ιατρικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου καταγράφεται ανά το παγκόσμιο με τη διαδικασία εισαγωγής να είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική προσελκύοντας φοιτητές πέρα από την Κύπρο και την Ελλάδα, από Γερμανία, Ιταλία, Αυστρία, Νορβηγία, Ιταλία, Ιρλανδία, αλλά και από τις ΗΠΑ, Καναδά κ.α. Η Ιατρική Σχολή του EUC είναι αναμφισβήτητα μια διεθνής σχολή, οι απόφοιτοι της οποίας μπορούν να εργαστούν σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου το επιθυμούν, έχοντας αναπτύξει πολύτιμες κλινικές δεξιότητες, μέσα από την επαφή τους με τις πλέον σύγχρονες ιατρικές τεχνολογίες και δίπλα σε κορυφαίους επιστήμονες, μεταξύ των οποίων και κατόχους του βραβείου Νόμπελ.

 

 

Ίδρυση Ιατρικής Σχολής του EUC στην Φρανκφούρτη
Ο διεθνής προσανατολισμός αποτελεί προτεραιότητα για την Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και με βάση αυτή τη στόχευση το Σεπτέμβριο του 2022 ίδρυσε στη Γερμανία, Παράρτημα της Ιατρικής Σχολής. Η ίδρυση της Ιατρικής Σχολής στην Φρανκφούρτη είναι περαιτέρω επιβεβαίωση της διεθνούς αναγνώρισης και του κύρους του Πανεπιστημίου αλλά και απόδειξη ότι συνεχίζει να λειτουργεί ως ένας κόμβος επιστημονικής καινοτομίας.


Τεχνολογική Υπεροχή

Καταγράφοντας συνεχώς ανοδική πορεία, η Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου ξεχωρίζει σήμερα σε ευρωπαϊκό αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο, επενδύοντας σε πρωτοποριακές προσεγγίσεις με υπερσύγχρονα εργαστήρια προσομοίωσης.

Μέσω της διαδικασίας του World Federation of Medical Education (WFME), εξασφαλίζει τη διεθνή αναγνώριση του πτυχίου ανοίγοντας πόρτες για συνέχιση της κλινικής άσκησης για ειδικότητα παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένης και της Αμερικής που βρίσκεται ψηλά στις προτιμήσεις των αποφοίτων Ιατρικής.

Η Ιατρική Σχολή προσφέρει ένα ολοκληρωμένο και πρωτοπόρο πρόγραμμα σπουδών, χρησιμοποιώντας ένα ευρύ φάσμα μεθοδολογιών στη διδασκαλία και στην εκμάθηση. Αυτές περιλαμβάνουν διαλέξεις, πρακτική άσκηση, διαδραστική διδασκαλία (problem-team-task-based learning), σεμινάρια κλινικών δεξιοτήτων, εικονική (virtual) μάθηση και κλινική εκπαίδευση από το πρώτο έτος σπουδών με ασθενείς σε δημόσια και ιδιωτικά́ νοσοκομεία της Κύπρου, υπογραμμίζοντας έτσι τη σημασία της εφαρμογής των θεωριών και αναπτύσσοντας περαιτέρω τα επαγγελματικά προσόντα των φοιτητών και τις κλινικές και επικοινωνιακές τους δεξιότητες.

Συγκριτικό πλεονέκτημα για τους φοιτητές της Ιατρικής Σχολής είναι η αποκλειστική συνεργασία με το American Medical Center και το German Oncology Center στην Κύπρο, ενώ τα καλοκαιρινά προγράμματα πρακτικής εκπαίδευσης (Summer Externships) σε νοσοκομεία και πανεπιστήμια του εξωτερικού, όπως το Shriners Hospitals for Children (HΠA), John Hopkins (ΗΠΑ), Imperial College London (HB), Barts of the London School of Medicine (HB), Weizmann Institute of Science (Ισραήλ), και Hebrew University of Jerusalem at the Laboratory of Ada Yonath (Nobel Laureate), συμπληρώνουν και ενισχύουν τα ερευνητικά και κλινικά ενδιαφέροντα των φοιτητών.

 


Σπουδές 5 αστέρων

Με βάση τα αποτελέσματα της παγκόσμιας αξιολόγησης πανεπιστήμιων QS Stars University Ratings 2021, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου έλαβε την ανώτατη διάκριση «Πέντε Αστέρια» (rated excellent) για τη συνολική του επίδοση. Επιπλέον, έλαβε «Πέντε Αστέρια» για τις επιδόσεις του στους τομείς της διδασκαλίας, της απασχολησιμότητας, της διεθνοποίησης, της στήριξης των φοιτητών, της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, ενώ την ανώτατη διάκριση «Πέντε Αστέρια» έλαβε και το πρόγραμμα Ιατρικής, το μοναδικό στην Κύπρο με αυτή τη διάκριση γεγονός που κατατάσσει τη συγκεκριμένη σχολή ανάμεσα στις κορυφαίες Ιατρικές Σχολές διεθνώς.

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις Σχολές και τα αναλυτικά προγράμματα σπουδών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου επισκεφτείτε την ιστοσελίδα https://euc.ac.cy/ ή επικοινωνήστε μαζί τους στο info@euc.ac.cy και στο 00357 22713000.