Additionally, paste this code immediately after the opening tag:

Σπουδές Νομικής στο Ελληνικό Δίκαιο εκτός Ελλάδας

 

Η Νομική επιστήμη ανέκαθεν βρίσκεται σε περίοπτη θέση στις προτιμήσεις των νέων που αναζητούν ένα επιστημονικό πεδίο με μεγάλο κύρος και εξαιρετική δυνατότητα απορρόφησης από την σύγχρονη και απαιτητική αγορά εργασίας.

Ένα από τα πλέον ισχυρά πτυχία στην ακαδημαϊκή κοινότητα είναι αυτό των Νομικών Επιστημών.Αυτό οφείλεται στο γεγονός πως η Νομική είναι μια επιστήμη που ρυθμίζει τη λειτουργία της οικονομικής, της πολιτικής και της κοινωνίας γενικότερα.

Οι έμπειροι και καταρτισμένοι δικηγόροι πολύ γρήγορα βρίσκουν τη θέση που τους αναλογεί στην παραγωγική αλυσίδα και καθώς εξειδικεύονται σε συγκεκριμένες κατηγορίες δικαίου, αποκτούν και συγκριτικό πλεονέκτημα όσο αφορά τους τομείς εξειδίκευσης τους.

Τόσο η παγκοσμιοποίηση αλλά και η ελευθερία που δίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση στην ελεύθερη μετακίνηση των φοιτητών παρέχει τη δυνατότητα σπουδών σε ότι επιθυμείς όπου επιθυμείς . Η Νομική όμως έχει την εξής ιδιαιτερότητα: Σχετίζεται άμεσα με το κράτος στο οποίο ασκείται. Πέρα δηλαδή από τις γενικές αρχές της επιστήμης του Δικαίου, τα ιστορικά στοιχεία που αφορούν σε ολόκληρη την ανθρωπότητα, το Δίκαιο αυτό διαφέρει από χώρα σε χώρα. Γι’ αυτό πρέπει όσοι ενδιαφέρονται για νομικές σπουδές να γνωρίζουν τις επιλογές τους.
Δεν είναι δυνατόν να σπουδάσει ένας Έλληνας δικηγορία στην Ιταλία, για παράδειγμα και στη συνέχεια να εργαστεί απευθείας στην πατρίδα του. Το ίδιο συμβαίνει με τις περισσότερες χώρες του κόσμου που συνήθως επιλέγουν οι Έλληνες για να σπουδάσουν νομικήόπως ΗΒ, Γερμανία, Γαλλία και γενικά όλες οι δυτικοευρωπαϊκές χώρες που όμως δεν προσφέρουν σπουδές στο Ελληνικό Δίκαιο.

Υπάρχει όμως μία χώρα, που μάλιστα είναι μέλος της ΕΕ, στην οποία οι Έλληνες μπορούν να σπουδάσουν Νομική και να ακολουθήσουν το όνειρό τους. Η χώρα αυτή δεν είναι άλλη από την Κύπρο, όπου στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου (European University Cyprus – EUC), μπορούν να σπουδάσουν Νομική Ελληνικού Δικαίου. Το πτυχίο ολοκληρώνεται σε τέσσερα χρόνια όπως και στην Ελλάδα και διδάσκεται στα Ελληνικά. Και το σημαντικότερο – είναι αναγνωρισμένο στην χώρα μας από το ΔΟΑΤΑΠ και τους Δικηγορικούς Συλλόγους. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Νομική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου είναι η πρώτη αυτόνομη Νομική Σχολή που ιδρύθηκε στην Κύπρο.

Τα ακαδημαϊκά και επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων είναι απολύτως εξασφαλισμένα, ενώ τα μαθήματα διδάσκονται από έμπειρο και διακεκριμένο ακαδημαϊκό προσωπικό, διεθνώς αναγνωρισμένο για το εκπαιδευτικό, ερευνητικό και διδακτικό του έργο. Βίντεο της Σχολής ΕΔΩ.

Ήδη ένας μεγάλος αριθμός αποφοίτων Νομικής Ελληνικού Δικαίου του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου έχουν εγγραφεί στους Δικηγορικούς Συλλόγους της Ελλάδας και είναι σήμερα μάχιμοι δικηγόροι.

Χαρακτηριστικό της ποιότητας και της αναγνώρισης των σπουδών στο EUC επιπλέον, είναι το γεγονός ότι οι απόφοιτοι της Νομικής Σχολής έχουν δικαίωμα απευθείας εγγραφής στα Μητρώα ασκούμενων δικηγορών της Κύπρου και της Ελλάδας, χωρίς εξετάσεις επάρκειας. Ένα πτυχίο που ανοίγει το δρόμο για καριέρα στη μάχιμη δικηγορία, στο διπλωματικό σώμα, στην εγκληματολογία, στο δικαστικό σώμα, στην πολιτική, στη δημοσιογραφία και στη διοίκηση, που είναι σήμερα όνειρο για χιλιάδες νέους.

Έτσι, οι πτυχιούχοι είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι ανά πάσα στιγμή για τις εξετάσεις των δικηγορικών συλλόγων στην Κύπρο και στην Ελλάδα ή για συνέχιση των σπουδών τους σε επίπεδο μεταπτυχιακού ή διδακτορικού.

Παράλληλα, στα πλαίσια της καλύτερης δυνατής προετοιμασίας , οι φοιτητές της Νομικής Σχολής του EUC έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής σε οργανωμένες επισκέψεις στα ευρωπαϊκά νομικά όργανα, ενώ μπορούν να παρακολουθήσουν μαθήματα στο Διεθνές Ινστιτούτο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο, αλλά και δίκες τόσο στο Συμβούλιο της Επικράτειας, όσο και στα Ποινικά Δικαστήρια της Ελλάδας ώστε να ‘ζήσουν’ από κοντά σε πραγματικές συνθήκες την εξάσκηση του επαγγέλματος που σπουδάζουν .

Με την ολοκλήρωση των σπουδών στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου οι φοιτητές αποκτούν τις απαραίτητες γνώσεις, όμως σε απόλυτο συνδυασμό με δεξιότητες έρευνας, αναλυτικής και κριτικής σκέψης, χαρακτηριστικά απαραίτητα για την άσκηση του δικηγορικού επαγγέλματος.

Παρακολούθησε τη διαδραστική διαδικτυακή παρουσίαση στις 26 Αυγούστου 2020 και μάθε περισσότερα για τις Σχολές και τα προγράμματα σπουδών που προσφέρει.

Δήλωσε συμμετοχή ΕΔΩ

Διαβάστε αναλυτικά για το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου στην ιστοσελίδα https://euc.ac.cy/ ή επικοινωνήστε μαζί τους τηλεφωνικώς στο 00357 22 71300 ή στο info@euc.ac.cy