Additionally, paste this code immediately after the opening tag:

ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΟΙΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ: Πρώτη επιλογή για σπουδές στην Κύπρο

Τώρα που η ασφάλεια είναι ως έννοια πολύ ψηλά και θα πρέπει να θυμόμαστε ότι η σημασία της δεν εξαντλείται στην υγεία, αλλά αφορά και άλλες πτυχές της ζωής μας, την οικονομία, την εργασία και τις σπουδές. Σε αυτό το πλαίσιο, είναι εξαιρετικά αισιόδοξο το ότι ένα από τα πιο ασφαλή πανεπιστήμια της Ευρώπης βρίσκεται στην Κύπρο και αποτελεί την ιδανική επιλογή.

Το καλοκαίρι είναι ανέκαθεν μια περίοδος προγραμματισμού και σημαντικών αποφάσεων για τη ζωή μας. Κάποιοι (απόφοιτοι λυκείου, μεταπτυχιακοί φοιτητές) αναζητούν το επόμενο βήμα στις σπουδές τους, τον προσεχή Σεπτέμβριο, και σκέφτονται πώς θα ολοκληρώσουν απρόσκοπτα τις σπουδές τους, σε μια χώρα που θα νοιώθουν ασφάλεια. Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου (EUC) είναι για πολλούς λόγους μια ασφαλής και αξιόπιστη επιλογή,

Η Κύπρος, άλλωστε, αποτελεί έναν από τους ασφαλέστερους και πιο φιλικούς φοιτητικούς προορισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για εμάς τους Έλληνες είναι η προέκταση της Ελλάδας, με ίδια γλώσσα και παρόμοια κουλτούρα Όλα αυτά την έχουν μετατρέψει σε έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για σπουδές ενόψει της νέα ακαδημαϊκής χρονιάς. Σήμερα στην Κύπρο φοιτούν χιλιάδες Έλληνες φοιτητές αλλά και φοιτητές από όλη την Ευρώπη, την Ασία και την Αμερική.

Μοναδικά πλεονεκτήματα

Έχοντας ταυτιστεί με την ποιοτική εκπαίδευση, την καινοτομία υψηλής τεχνολογίας, τη διασύνδεση με τη βιομηχανία, την κοινωνία και την αγορά εργασίας, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου αποτελεί την πλέον την ιδανικότερη επιλογή για σπουδές στην Κύπρο.
Αναλυτικά:

Ολοκληρωμένη πανεπιστημιούπολη

Η σύγχρονη πανεπιστημιούπολη του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου (EUC) προσφέρει ό,τι χρειάζεται ένας φοιτητής για να έχει μια ολοκληρωμένη εμπειρία μάθησης. Το μοντέρνο campus αποτελείται από αίθουσες διδασκαλίας, αμφιθέατρα, εργαστήρια, και χώρους κοινωνικοποίησης όπως καφετέρια και γυμναστήριο. Αξίζει κάποιος να δει το 360 Virtual Tour της πανεπιστημιούπολης για να το διαπιστώσει. Δίπλα από την πανεπιστημιούπολη βρίσκονται οι ολοκαίνουργιες εστίες με μοντέρνα φοιτητικά διαμερίσματα και στούντιο.

Επαγγελματική αποκατάσταση

Στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, η αναγνώριση της απασχολησιμότητας των αποφοίτων αποτελεί απτή απόδειξη ότι αυτοί όχι μόνο είναι έτοιμοι για να ενταχθούν στην αγορά εργασίας αλλά και ότι είναι ψηλά στις προτιμήσεις των εργοδοτών. Έρευνες καταδεικνύουν ότι 87% των αποφοίτων να έχουν βρει δουλειά στον τομέα τους σε διάστημα 6 μηνών από την αποφοίτηση τους. Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι το μοναδικό πανεπιστήμιο σε Κύπρο και Ελλάδα που έχει αξιολογηθεί από τον διεθνή οργανισμό αξιολόγησης QS TOP UNIVERSITIES (QS Stars) με τον υψηλότερο δείκτη «Πέντε Αστέρια» στον τομέα της Απασχολησιμότητας (Employability). Σημειωτέο, το πολυδύναμο Κέντρο Καριέρας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην απασχολησιμότητά των φοιτητών καθώς προσφέρει μια μεγάλη γκάμα υπηρεσιών όπως Προγράμματα Πρακτικής Άσκησης, Ετήσια Έκθεση Καριέρας, Σεμινάρια Ανάπτυξης Δεξιοτήτων, Career Boot camp κ.α.

Φοιτητική Ζωή/Erasmus +

Η φοιτητική ζωή αποτελεί σημαντικό μέρος της πανεπιστημιακής εμπειρίας και το EUC προσφέρει ότι χρειάζεται ένας φοιτητής για να το βιώσει! Ποικίλες δραστηριότητες όπως όπως πολιτιστικές βραδιές, γιόγκα, πάρτι, εκδρομές, φεστιβάλ κ.α. Επιπλέον, στο πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών Erasmus+ που συμμετέχουν οι φοιτητές του, πραγματοποιούν μέρος των σπουδών τους σε πανεπιστήμια της ΕΕ με επιχορήγηση για έξοδα ταξιδιού και διαμονής.

Αθλητικό Κέντρο

Η φοιτητική ζωή στο EUC παίρνει άλλη διάσταση με το New Life Health Center. Οι φοιτητές γυμνάζονται και χαλαρώνουν στον πολυχώρο του που περιλαμβάνει υπερσύγχρονο γυμναστήριο, εσωτερική πισίνα, προγράμματα γυμναστικής, κέντρο αισθητικής και καφετέρια.

Υποστήριξη φοιτητών

Στο EUC το ακαδημαϊκό και διοικητικό δίκτυο βρίσκονται στην υπηρεσία των φοιτητών για την ομαλή ένταξη στο νέο περιβάλλον, για την επιλογή προγράμματος σπουδών και για την επίτευξη των προσωπικών και επαγγελματικών τους στόχων. Το Συμβουλευτικό Κέντρο Φοιτητών έχει καθιερώσει το θεσμό του προσωπικού συμβούλου για τον κάθε φοιτητή. Το Γραφείο Καριέρας με το ψυχομετρικό εργαλείο Αριάδνη βοηθούν τον κάθε φοιτητή να εντοπίσει τα επαγγελματικά του ενδιαφέροντα και τον καθοδηγούν να επιλέξει το κατάλληλο πρόγραμμα σπουδών.

Έρευνα και καινοτομία

Αξίζει να σημειωθεί πως το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου εισήγαγε προηγμένη τεχνολογία και ενίσχυσε την έρευνα της Κύπρου με το μοναδικό Κέντρο Καινοτομίας της Microsoft στην Κύπρο, ένα από τα μόλις 120 παγκοσμίως. Η πρόσφατη κατάταξη του πανεπιστημίου μάλιστα μεταξύ των κορυφαίων 101+ πανεπιστημίων στον κόσμο στον τομέα της Καινοτομίας από το Times Higher Education Impact Rankings 2020 σηματοδοτεί μια σημαντική επιτυχία, καθώς κατατάσσεται σε σημαντικά υψηλότερη θέση από καθιερωμένα πανεπιστήμια παγκοσμίως.

Έναρξη Σπουδών

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου συνεχίζει να δέχεται αιτήσεις εισαγωγής από νέους υποψήφιους και φοιτητές πανεπιστημίων του εξωτερικού για μετεγγραφή που επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην Κύπρο το Φθινοπωρινό Τετράμηνο 2020 με έναρξη σπουδών 28 Σεπτεμβρίου 2020.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου https://euc.ac.cy/ . Εναλλακτικά, επικοινωνήστε με το Τμήμα Εισδοχής στο 00357-22713000 ή στο info@euc.ac.cy

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν άμεσα με Σύμβουλο Εισδοχής του πανεπιστημίου, προκειμένου να τους καθοδηγήσει για τη διαδικασία εισαγωγής, για διαμονή στα φοιτητικά διαμερίσματα και για οποιαδήποτε άλλη ενημέρωση χρειαστεί.

Αν υπάρχει, λοιπόν, ένα πανεπιστήμιο που μπορείς να το εμπιστευθείς για τις σπουδές σου φέτος τον Σεπτέμβριο, τότε αναμφίβολα αυτό είναι το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Το νέο ακαδημαϊκό έτος ξεκινάει στις 28 Σεπτεμβρίου 2020 και το ίδρυμα ετοιμάζεται να καλωσορίσει στην πανεπιστημιούπολη τόσο τους νεοεισερχόμενους όσο και τους υφιστάμενους φοιτητές.

Μάθετε περισσότερα στο: https://euc.ac.cy/ στο τηλέφωνο 00357 22713000 ή στο info@euc.ac.cy και ετοιμαστείτε για το πιο ασφαλές και σημαντικό βήμα στη ζωή και τις σπουδές σας.