Additionally, paste this code immediately after the opening tag:

Γίνε ο υποστηρικτής της δικής σου ευεξίας

Ένα ποτήρι νερό είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσουμε την ημέρα μας γεμάτοι ενέργεια και καλή διάθεση. Δεν είναι όμως όλα τα νερά ίδια.

ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΖΩΗΣ

Πως ορίζεται άραγε η ευεξία; Είναι κάποιοι κανόνες «καλής ζωής»; Μήπως εξασφαλίζεται με συμβουλές από ειδικούς; Είναι το trend της εποχής, με εκατοντάδες προτροπές στα social media, ώστε να βρούμε τρόπους να την κατακτήσουμε. Στην πραγματικότητα όμως ευεξία είναι ό,τι μας κάνει να νιώθουμε καλά και εκείνο που πραγματικά μας ευχαριστεί. Είναι κάθε καλή συνήθεια, μια διαρκής και ενεργητική διαδικασία, με προσωπικές επιλογές, που οδηγούν σε μια ποιοτικότερη ζωή.

Απαραίτητος σύμμαχος μας σε αυτή την διαδικασία είναι το νερό που πίνουμε. Στη σύγχρονη και απαιτητική καθημερινότητα που περιλαμβάνει πολλές ώρες δουλειάς, υποχρεώσεων και άθλησης είναι αυτό που θα μας βοηθήσει να κατακτήσουμε αυτά που επιθυμούμε. Αρκεί βέβαια αυτό που θα επιλέξουμε να συμβάλλει στην ενυδάτωση και την τόνωση του οργανισμού μας.

ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ

Όπως είναι γνωστό, δεν είναι ίδια όλα τα νερά. Το φυσικό μεταλλικό νερό διαφέρει και υπερέχει από αυτό της βρύσης και το επιτραπέζιο διότι είναι φυσικά πλούσιο σε κύρια μεταλλικά άλατα και ιχνοστοιχεία ωφέλιμα στον οργανισμό μας. Επιπλέον, επειδή η προέλευσή του είναι υπόγεια δεν έρχεται σε επαφή με ρυπογόνους παράγοντες. Και πάλι, κάθε φυσικό μεταλλικό νερό διαφέρει από τα υπόλοιπα διότι ανάλογα με την περιοχή από όπου προέρχεται έχει διαφορετική σύσταση. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό.

Τι περιέχουν τα φυσικά μεταλλικά νερά

Περιέχουν πολύτιμα μεταλλικά άλατα τα οποία είναι απαραίτητα για την καλή λειτουργία του οργανισμού μας και ανάλογα με τη συγκέντρωσή τους, χαρακτηρίζουν και το νερό, π.χ. μαγνησιούχο, κατάλληλο για δίαιτα φτωχή σε νάτριο, ασβεστούχο κλπ. Ας γνωρίσουμε τα σημαντικότερα από αυτά.

Aσβέστιο: Είναι βασικό δομικό συστατικό των οστών και των δοντιών, ενώ συμμετέχει στη λειτουργία των μυών και των νεύρων. Οι γυναίκες πρέπει να αυξάνουν την πρόσληψη ασβεστίου κατά την εμμηνόπαυση, οπότε αυξάνεται ο κίνδυνος οστεοπόρωσης.

Nάτριο: Συμβάλλει στο να διατηρείται σταθερός ο όγκος των υγρών του σώματός μας. H έλλειψή του προκαλείται κυρίως λόγω έντονης εφίδρωσης (το νάτριο αποβάλλεται μέσω του ιδρώτα ως χλωριούχο νάτριο) και μπορεί να προκαλέσει ζαλάδες, ναυτία και τάση για εμετό, ενώ επηρεάζει και το νευρικό σύστημα.

Μαγνήσιο: Σημαντικό για την ανάπτυξη των οστών, αφού ο μεταβολισμός του συνδέεται με αυτόν του ασβεστίου ενώ παίρνει μέρος και σε άλλες λειτουργίες του οργανισμού. Αν κάποιος δεν λαμβάνει συστηματικά μικρές ποσότητες μαγνησίου, τότε ίσως νιώθει κόπωση, παθαίνει συχνά κράμπες, έχει ναυτία και ανορεξία.

Κάλιο: Απαραίτητο για την ισορροπία των ηλεκτρολυτών και τη φυσιολογική λειτουργία των κυττάρων. Η αύξηση στην κατανάλωση καλίου έχει σχετιστεί με μείωση της αρτηριακής πίεσης.

ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΠΙΝΔΟΥ

Η χώρα μας φημίζεται για τα νερά της, σε κάποιες περιοχές όμως λόγω της σύσταση του εδάφους το νερό υπερέχει ποιοτικά. Μια από αυτές είναι το όρος Μιτσικέλι που βρίσκεται στην καρδιά της οροσειράς της Πίνδου στην Ήπειρο. Από το βουνό αυτό με τις πλούσιες πηγές προέρχεται το Φυσικό Μεταλλικό Νερό, ΜΙΤΣΙΚΕΛΙ. Ένα εξαιρετικό νερό της Ηπειρωτικής Βιομηχανίας Εμφιαλώσεων Α.Ε.

Με υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο και χαμηλή σε ιόντα νατρίου, εμφιαλώνεται στην πηγή «Ζαγοροχώρια» και χωρίς να υποστεί καμία επεξεργασία οδηγείται από το σημείο της υδροληψίας σε υπερσύγχρονα μηχανήματα εμφιάλωσης, μέσω ενός δικτύου ανοξείδωτων σωληνώσεων.

Είναι μαλακό, ευχάριστο στην γεύση, διευκολύνει την πέψη, και λόγω της εξαιρετικά χαμηλής περιεκτικότητάς του σε ιόντα νατρίου ενδείκνυται για άτομα που ακολουθούν δίαιτα χαμηλή σε νάτριο (υπερτασικά ή καρδιοπαθή). Η σχετικά υψηλή περιεκτικότητά του σε όξινα ανθρακικά ιόντα του προσδίδει διουρητικές ιδιότητες, βοηθώντας στην καλή λειτουργία του νεφρικού συστήματος, ενώ η υψηλή περιεκτικότητά του σε ασβέστιο βοηθά στην διατήρηση της καλής υγείας των οστών.

Εν ολίγοις, το ΜΙΤΣΙΚΕΛΙ, απλό ή ανθρακούχο, είναι απαραίτητος σύμμαχος στη σύγχρονη και απαιτητική καθημερινότητα, που περιλαμβάνει πολλές ώρες δουλειάς, υποχρεώσεων και άθλησης. Ένας απαραίτητος συνοδοιπόρος για να κατακτήσουμε μια καλύτερη ποιότητα ζωής!