Additionally, paste this code immediately after the opening tag:

Νιώστε θαλπωρή

Υπάρχει ένας κόσμος ζεστασιάς και άνεσης στον οποίο μπορείτε να ζήσετε γεμάτοι ευεξία και καλή διάθεση, απλώς …αντλώντας ενέργεια από το περιβάλλον. 

ΕΝΑ ΥΠΕΡΟΧΟ, ΖΕΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Είναι χειμώνας, οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές και σκέφτεστε να βρεθείτε στο σπίτι σας, με τους ανθρώπους που αγαπάτε, να κουβεντιάσετε, να μαζευτείτε γύρω από το τραπέζι, να δείτε τις αγαπημένες σας σειρές, να χαλαρώσετε. Φανταστείτε τον εαυτό σας μέσα σε αυτό το σκηνικό, σε ένα ζεστό περιβάλλον κατάλληλο για χουχούλιασμα. Τώρα φανταστείτε όλα τα προηγούμενα μέσα σε ένα παγωμένο σπίτι που δεν μπορεί να ζεσταθεί με τίποτα. Δεν μπορείτε να απολαύσετε κανένα από τα προηγούμενα που σχεδιάζατε με λαχτάρα. Ούτε βέβαια μπορείτε να δουλέψετε σε έναν τέτοιο χώρο –αν εξαιτίας της πανδημίας αναγκαστήκατε να μεταφέρετε το γραφείο ή την επιχείρηση στο σπίτι σας. Μήπως πρέπει να εξετάσετε εκ νέου τον τρόπο θέρμανσης που χρησιμοποιείτε; Μήπως να επενδύατε σε μια αντλία θερμότητας; Τι είναι όμως και πως λειτουργεί; Σε τι θα πρέπει να δώσετε προσοχή και τι προετοιμασία χρειάζεται να κάνετε για την εγκατάστασή της;
Η Daikin έχει όλες τις απαντήσεις ώστε να έχετε την απόλυτη άνεση για να εστιάσετε στις δραστηριότητες που έχουν σημασία για εσάς.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΤΛΙΑ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ

Αποτελεί μια συσκευή που χρησιμοποιεί το περιβάλλον για να θερμάνει ένα χώρο. Η ενέργεια που δαπανά για να αντλήσει τη θερμότητα του περιβάλλοντος, είναι πολύ μικρή και για αυτό αποτελεί την οικονομικότερη λύση θέρμανσης ενός σπιτιού. Τα σημαντικά της πλεονεκτήματα, την έχουν κάνει ιδιαίτερα δημοφιλή στις επιλογές θέρμανσης.

Η αρχή λειτουργίας της είναι παρόμοια, αλλά αντίστροφη, από αυτή ενός ψυγείου. Ανάλογα από τον τύπο της αντλίας θερμότητας, το σύστημα αποσπά θερμότητα από τον αέρα, το έδαφος ή από υπόγεια νερά. Μέσω του ψυκτικού κυκλώματος, το σύστημα μπορεί να μεταφέρει αυτή τη θερμότητα εσωτερικά ώστε να θερμάνει το σπίτι ή και το νερό χρήσης.

Σημαντικό για τη λειτουργία της είναι το ψυκτικό υγρό που χρησιμοποιείται στους σωλήνες του συστήματος. Το υγρό αυτό φτάνει το σημείο βρασμού του σε χαμηλές θερμοκρασίες και έτσι ατμοποιείται εύκολα. Αυτή η ιδιαιτερότητά του το κάνει ιδανικό για να αποθηκεύσει, να μεταφέρει και έπειτα να απελευθερώσει θερμότητα.
Η ενέργεια που χρησιμοποιεί δε συμμετέχει στην αύξηση ή τη μείωση της θερμοκρασίας της κατοικίας μας αλλά είναι απαραίτητη μόνο για τη λειτουργία της άντλησης θερμότητας από τον εξωτερικό αέρα. Αποτελεί μία φιλική προς το περιβάλλον επιλογή, αλλά και ανανεώσιμη πηγή ενέργειας, καθώς δε χρειάζεται καύσιμη ύλη για να αποδώσει θέρμανση ή ψύξη, σε ένα χώρο. Επίσης, οι αντλίες θερμότητας μπορούν να συνδυαστούν με ήδη υπάρχον σύστημα θέρμανσης, όπως λέβητα αερίου ή πετρελαίου, για ακόμη μεγαλύτερη απόδοση στο χώρο.

Υπάρχουν διαφορετικές κατηγορίες αντλιών θερμότητας που προκύπτουν από την πηγή ενέργειας που χρησιμοποιούν (γεωθερμικές, αεροθερμικές κ.λπ.) αλλά και το μέσο μεταφοράς της ενέργειας που απαιτείται προς το χώρο μας (αέρας, νερό).

ΓΙΑΤΙ ΑΝΤΛΙΑ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ DAIKIN

Επειδή η Daikin για περισσότερα από 90 χρόνια αναπτύσσει συστήματα θέρμανσης αξιόπιστα, αποδοτικά που εξασφαλίζουν μέγιστη περιβαλλοντική συμβατότητα. Η θέρμανση της Daikin έχει ταυτιστεί με το Daikin Altherma. Ωστόσο το εύρος των εφαρμογών αυξήθηκε εντυπωσιακά τα χρόνια που πέρασαν. Οι αντλίες θερμότητας απέκτησαν διαφορετικές μορφές και προστέθηκαν νέα κεφάλαια στην οικιακή θέρμανση. Η επωνυμία λοιπόν
«Daikin Altherma» διευρύνεται ώστε να συμπεριλάβει πλέον όλη την γκάμα της θέρμανσης και στο εξής θα είναι το πρόθεμα κάθε μοντέλου. Η ονομασία ολοκληρώνεται με ψηφία/γράμματα τα οποία προσδιορίζουν τις ιδιότητες, τον τύπο εγκατάστασης και τις χρήσεις του κάθε μηχανήματος.

Από όλα τα συστήματα, πιο εξελιγμένη είναι η αντλία θερμότητας Daikin Altherma 3 H HT με ψυκτικό μέσο R32 που μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για ενδοδαπέδια θέρμανση/δροσισμό και fan coils (για θέρμανση και ψύξη) όσο και για θερμαντικά σώματα. Παρέχει υψηλά επίπεδα απόδοσης ακόμη και στις πιο χαμηλές εξωτερικές θερμοκρασίες (έως και -25οC), γεγονός που την καθιστά την πλέον αποδοτική και οικονομική λύση ως προς την ενεργειακή κατανάλωση. Χάρη στην τεχνολογία Bluevolution μπορεί να πετύχει υψηλότερη ενεργειακή απόδοση έως και Α+++ με χρήση 30% λιγότερου ψυκτικού, ενώ με την νέα τεχνολογία με scroll συμπιεστή με διπλό ψεκασμό μπορεί να πετύχει θερμοκρασίες έως και 70οC καλύπτοντας τις ανάγκες του κάθε χρήστη για θέρμανση.

Σε σχέση με τις μονάδες 1ης και 2ης γενιάς που ανήκουν στη σειρά αντλιών θερμότητας Daikin Altherma, το νέο μοντέλο διαθέτει έναν ανεμιστήρα αντί για δύο που λειτουργεί σε χαμηλότερη ταχύτητα και άρα παράγει λιγότερο θόρυβο. Τα πτερύγια του ανεμιστήρα έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να παρέχουν αυξημένη ροή αέρα με χαμηλότερα επίπεδα θορύβου. Η μονάδα διαθέτει αντικραδασμική βάση με rubber pads και ενισχυμένη στήριξη για μειωμένη μετάδοση των δονήσεων ενώ περιλαμβάνει 3 επίπεδα ηχομόνωσης μαζί με ένα αφαιρούμενο κιτ από ηχομονωτικό υλικό και μεταλλικό περίβλημα για μείωση στο ελάχιστο του θορύβου του συμπιεστή. Το νέο μοντέλο συμμορφώνεται πλήρως με τον αυστηρότερο κανονισμό για τα επίπεδα θορύβου BWP Schallrechner της Γερμανίας. Η Daikin Altherma 3 H HT έχει βραβευτεί με τα iF DESIGN AWARD και Red Dot Design Award 2019, συνδυάζοντας τα εξαιρετικά τεχνικά χαρακτηριστικά με έναν ευπροσάρμοστο σχεδιασμό.

Η μονάδα διατίθεται με τρεις εσωτερικές μονάδες (επίτοιχη, επιδαπέδια και με ηλιακή υποστήριξη) για μόνο θέρμανση ή ψύξη/θέρμανση.

ΧΡΗΣΙΜΑ TIPS

-Αν μόλις αγοράσατε ένα σπίτι, πιθανόν να υπάρχει εγκατεστημένο ένα παλιό σύστημα θέρμανσης το οποίο θα θέλετε να αντικαταστήσετε με μια αντλία θερμότητας. Πριν προχωρήσετε σε αυτό, θα πρέπει να πραγματοποιήσετε κάποιους ελέγχους. Μια συμπαγής θερμομόνωση είναι σημαντική. Ακόμη θα πρέπει να ελέγξετε για απώλειες θερμότητας σε σημεία του σπιτιού όπως ρωγμές, πόρτες κ.ά. Όσο καλύτερα είναι μονωμένο το σπίτι σας τόσο καλύτερη θα είναι η απόδοση της αντλίας θερμότητας.

-Αν πρόκειται να ανακαινίσετε την κατοικία σας, είναι πιθανό να εγκαταστήσετε ενδοδαπέδια θέρμανση. Ή να θέλετε να αντικαταστήσετε τα υπάρχοντα σώματα θέρμανσης. Για την ενδοδαπέδια θέρμανση απαιτούνται θερμοκρασίες μεταξύ 30°C και 35°C. Σε αυτή την περίπτωση θα επιλέξετε μια αντλία θερμότητας χαμηλών θερμοκρασιών. Μια τέτοια αντλία φτάνει σε θερμοκρασίες έως 50°C. Αν επιλέξετε σώματα καλοριφέρ θα πρέπει να γνωρίζετε τη θερμοκρασία στην οποία αυτά θα λειτουργούν.

-Αν το παλιό σύστημα θέρμανσης σας αποτελούταν από λέβητα πετρελαίου ή φυσικού αερίου σε συνδυασμό με σώματα καλοριφέρ, τότε αυτά μάλλον λειτουργούσαν σε υψηλές θερμοκρασίες. Οι θερμοκρασίες του νερού προσαγωγής σε αυτές τις εφαρμογές είναι μεταξύ 65°C και 90°C. Εάν η κατοικία σας είναι επαρκώς μονωμένη μπορείτε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείται αυτά τα σώματα με μια αντλία θερμότητας υψηλών θερμοκρασιών.

-Θέλετε να έχετε 21οC στο εσωτερικό του σπιτιού σας όταν επιστρέφετε από τη δουλειά; Ή περνάτε πολύ ώρα στην κατοικία σας τα σαββατοκύριακα; Τότε εγκαταστήστε ένα σύστημα έξυπνης λειτουργίας. Ένα φιλικό προς τον χρήστη σύστημα σαν και αυτό ελέγχει τη θέρμανση με βέλτιστο τρόπο, όποτε και αν επιστρέψετε στο σπίτι σας. Επιπλέον μέσω της εφαρμογής της Daikin μπορείτε να ελέγχετε και να ρυθμίζετε το θερμοστάτη από το smartphone σας. Έτσι θα έχετε μια καλύτερη εικόνα για τις ενεργειακές ανάγκες και την κατανάλωση σας.